Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING ZOUTELANDE
Zoutelande
25 februari: Keer Diabetes2 Om

25 februari: Keer Diabetes2 Om 
Lezing door Mia Salomons (lid van NVVH)

Na de wederom druk bezochte ledenvergadering, geeft Mia ons een inkijkje in haar leven met Diabetes 2.
Mia heeft deze ziekte vanaf 1998 en heeft in de daarop volgende jaren veel weerstand gekregen tegen het spuiten van insuline en het innemen van medicijnen. Vandaar dat ze in actie is gekomen.
Ze heeft zich aangemeld bij de landelijke organisatie ‘Keer Diabetes2 Om’ en is in januari 2019 met het programma gestart.
Dit bestaat uit een streng levenslang koolhydraatarm dieet, veel beweging (ook op nuchtere maag), begeleiding door diverse specialisten en uitwisseling met lotgenoten. Het programma start met twee dagen instructie en begeleiding op een externe locatie.
In het eerste jaar komt de groep nog een aantal dagen bijeen om erva-ringen te delen en gewicht en buikomvang te meten. Het tweede jaar gaat de begeleiding verder per telefoon en app.

Mia vond het heel moeilijk om het dieet vol te houden maar zeker ook door de aanmoediging van haar zoon is het haar gelukt. Het doorzettingsvermogen van Mia heeft dan ook tot een zeer goed resul-taat geleid.

Ze is 16 kg lichter, 14 cm buik vet kwijt, van kledingmaat 46 naar 38 en ... ze is met alle medicijnen gestopt. Nou ja, op een dagelijks sui-kertabletje na. Echt knap want wij dames weten haast allemaal wel hoe moeilijk het is om je eetpatroon te veranderen.
Fijn Mia dat je het met ons wilde delen en succes in het tweede jaar!
Gelukkig zijn de feestdagen voorbij ... ;-) Jopie sluit de middag af met een grappig gedicht. 

Xandra Blankers

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2020