Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING ZOUTELANDE
Zoutelande
Mandala 6-2-2020

Donderdag 6 februari: Mandala Kleuren

Wat een gezellige creatieve middag donderdag 6 februari! Bijna 40 dames kwamen een Mandala kleuren ondanks het prachtige zonnige weer! Op alle tafels lagen heel verschillende Mandala kleurplaten waar je er één van uit mocht kiezen om te kleuren. Ook kon je kiezen of je kleurpotloden of viltstiften ging gebruiken voor het inkleuren van de Mandala. Onder het genot van een kopje thee of koffie begonnen we enthousiast, geconcentreerd en ontspannen te kleuren. Althans dat probeerden we, want een ’’kleurend kippenhok’’ was het wel! Even bijkletsen met de dames aan je tafel mag toch wel…….

En wat een mooie gekleurde Mandala’s waren er te zien na afloop, ondanks dat ze niet helemaal klaar waren! Heel verschillend en fantasierijk! Prachtige kleuren...Mandala’s zijn verschillende meetkundige figuren.Ze ontstonden in India. Mandala betekent ’’heilige cirkel’’! De cirkelvormige figuren hebben volgens psychiater Carl Jung een genezend effect dat voor rust en vredigheid zorgt. De magie en therapeutische kracht van Mandala’s houdt in dat iemand zich door het onbewuste laat meevoeren. Bezig zijn zonder te oordelen of het mooi of lelijk zal worden. In vrijheid kleuren hoe we zelf willen. Het stimuleert ook de hersengebieden die verbonden zijn met de motorische vaardigheden, de zintuigen en de creativiteit. Als volwassenen krijg je het gevoel opnieuw kind te zijn. De herinnering aan sommige momenten helpt ons ontspannen en met een groter optimisme naar de toekomst kijken.Het kleuren van Mandala’s geeft je de mogelijkheid om ongeacht je leeftijd je aandacht te ontwikkelen en te ontspannen. Het helpt om stress te verminderen en rust te bereiken. Kleuren is niet alleen voor kinderen.

Dus dames,  KLEUREN maar……Bedankt voor de leuke ontspannen middag!

Anneke Hengst.

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2020