Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING DOETINCHEM
Doetinchem
INFORMATIE

 

MEDEDELINGEN.   

 

    HOERA WE MOGEN WEER                                                                  9  Juli 2020.

 

Beste dames,

 

We kregen als bestuur menig keer te horen de afgelopen tijd; wat jammer dat we elkaar niet zien of spreken. We missen het contact.

Nu na 1 juli de Corona regels veranderd zijn mogen we ook weer met meer mensen bij elkaar komen. We hebben contact gezocht met de Kruisberg of dit ook bij hen mogelijk zou zijn. Gelukkig kregen we een positief antwoord.

We willen jullie dan ook uitnodigen op woensdag 5 augustus om 14.00 uur voor een ONTMOETINGSMIDDAG.

Hiervoor wordt de grote zaal (Lubberszaal, naast de parkeerplaats) van de Kruisberg gebruikt.

We kunnen dan met elkaar van gedachten wisselen en bespreken hoe de bijeenkomsten voor de rest van het jaar gaan invullen.

Natuurlijk moeten we wel de Corona regels in acht nemen d.w.z.

  • Handen desinfecteren
  • Bij binnenkomst je aanmelden.
  • 1, 5 m. van elkaar zitten

 

We hopen natuurlijk dat er veel leden komen maar hebben er ook begrip voor als er leden zijn die het risico nog te groot vinden en daarom niet willen komen. Mocht dat zo zijn laat het ons s.v.p. weten.  Tel. 0314-345030, email:

 

 

Tot 5 augustus, met vriendelijke groet,

namens het bestuur,

Ina Friese

Bernadine Koster

 

N.B. Mocht deze middag door onvoorziene omstandigheden niet door kunnen gaan dan zullen we  het per mail informeren.

 Deze informatie staat ook op onze website   Vrouwennetwerk Doetinchem                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      28 mei 2020.

 

 

Beste leden,

 

Door de bizarre omstandigheden van de laatste maanden konden we helaas ons winterseizoen niet afsluiten op de manier zoals wij ons dat hadden voorgesteld.

We hadden het zo graag anders gewild.

Laten we uitkijken naar de tijd die komen gaat.

Op dit moment kunnen we ook nog geen stappen ondernemen om elkaar weer eens te ontmoeten.

We hebben goede hoop, dat dat weer kan gaan gebeuren over hopelijk niet al te lange tijd.

Namens het bestuur wens ik jullie fijne pinksterdagen toe en hopelijk tot spoedig ziens.

 

Ina Friese.

     

 

                                                                                                Maandag 6 april 2020.

Beste leden

Het blad “Denken en Doen “dat u toegestuurd kreeg van uit het Centraal Bureau (Hoofdbestuur) bestaat niet meer. Het wordt vervangen door een zgn. LEDENBRIEF.

Dit besluit moest genomen worden vanwege het verminderen van het aantal leden met als gevolg minder inkomsten. Helaas kunnen we op dit moment deze Ledenbrief i.v.m. storing in het mailverkeer niet verzenden.Wel kunt u de Ledenbrief vinden op de landelijke website: NVVH Vrouwennetwerk.

En dan het Corona virus. Dit hadden we niet aan zien komen. Het is de werkelijkheid van nu.Wij allen zijn geschrokken, soms zijn we verdrietig en angstig. We voelen ons alleen met onze gedachten. We kunnen ons niet uiten door op bezoek te gaan of anderen te ontmoetenWat kunnen we wel. Denken en weten dat er weer een andere tijd komt. Dan gaan we weer leuke dingen doen. We gaan elkaar weer ongedwongen ontmoeten.          “VROUWENNETWERK”.     Ik denk vaak aan dit woord. Laten we er echt een Netwerk van maken. Zeker nu!       Zoek contact per telefoon, per app of per mail.

Er zijn geen bijeenkomsten meer tot en met mei.

Eind mei is er meer informatie over het Corona protocol en zullen we u per mail informeren over bijeenkomsten enz.

Wij als bestuur zetten de schouders er onder. Er komt weer een andere tijd.We willen u allen veel sterkte toewensen en ondanks alles:   GOEDE PAASDAGEN   

 Lieve Groet, namens het bestuur

 Ina Friese.

NB. Donderdag 2 april kregen we een bericht dat mw. Martha Simons is overleden.

 

 

I.V.M. HET PROTOCOL T.A.V.HET CORONAVIRUS  ZIJN ER GEEN  BIJEENKOMSTEN 

T/M  MEI 2020.

     

DUURZAAMHEID

Voor meer informatie over duurzaamheid, milieu, afval, energie besparen enz.

zie website MILIEU C ENTRAAL    klik hier:   https://www.milieucentraal.nl/

 

KEURMERKEN 

Waarom kiezen voor de duurzame top 10?

keurmerken_website.png

 

 

 

 

Met de top 10 heb je de meeste impact op mens, dier en milieu. En omdat je er maar 10 hoeft te onthouden, heb je minder keuzestress bij het duurzamer boodschappen doen!

Toch verdienen alle keurmerken en logo’s voor duurzaamheid een pluim, omdat ze meer eisen stellen dan wettelijk verplicht. Volgens Milieu Centraal is het alleen niet handig om voor alles een nieuw plaatje, logo of keurmerk te ontwikkelen. Zo blijft het lastig kiezen in de winkel. In onze Keurmerkenwijzer vind je de 90 logo’s en keurmerken die je op voeding kunt vinden. 

 

DE SMAAKACADEMIE aCHTERHOEK.

Smaakacademie Achterhoek bundelt bestaande, vaak eeuwenoude kennis, maakt die toegankelijk en combineert die met nieuwe kennis en innovatieve technieken. Daarmee ondersteunen we de Achterhoekse voedselsector, ketensamenwerking in de regio en een circulaire economie.

Vakmensen uit de praktijk en de onderwijsinstellingen AOC-Oost en Graafschap College werken binnen de Smaakacademie Achterhoek samen om nieuwe smakelijke producten te ontwikkelen en promoten: van ‘grond tot mond’. Zo wordt verder gewerkt aan de nieuwe Achterhoekse keuken: Achterhoek Foood.

 

 

 

Het heeft zijne Majesteit de Koning behaagd om uw voorzitster mw. Friese te benoemen tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

Deze woorden sprak de burgmeester van Doetinchem tijdens onze kerstbijeenkomst op 19 december 2018 tot mw. Friese. Waarna de hij haar het "lintje"opspelde en alle officiele papieren die daar bij horen overhandigde.

In een korte toespraak memoreerde hij aan geweldige inzet en betrokken bij al haar actviteiten en met name voor het Vrouwennetwerk

 

In memoriam Joop Smit

Op 24 november 2018 is Joop Smit ons helaas ontvallen. De Jazzliefhebbers onder ons zullen zich de ochtenden bij Ineke en Joop nog zeer  goed herinneren. Zij was de gastvrouw en hij heeft een aantal dames en enkele heren als gast met zijn prettige stem op zeer innemende en deskundige wijze in woord en geluid wegwijs gemaakt in de wereld van de Jazz. Joop was de stuwende kracht van dit muzikale huiskamerproject van onze vereniging gedurende 10 jaar. Wij zijn hem daarvoor dankbaar. Onvergetelijke bijeenkomsten. Count Basie en Ella Fitzgerald schalden door het appartement.

 

 

Buurtbemiddeling.

Iedereen die een oplossing zoekt voor een conflictmet burenkan zich aan medelden bij buurtbemiddeling.

Voor meer informatie zie:    http://www.buurtplein.nl

 

 

 

Is uw vriendin al lid van onze vereniging?

DAMES KOOPT BIJ ONZE ADVERTEERDERS               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2020