Recept van Gerry Storm |
Aanvulling recept in het februarinummer.
Het recept voor de Griekse courgette-feta pannenkoekjes is voor 4 personen en er wordt bloem 50 gr. bloem gebruikt.
Recept Gerry Storm
Peer met mascarpone en kaneel, voorgerecht voor 4 personen
Benodigdheden:
4 peren
½ citroen
25 gr walnoten
½ tl kaneel
3 el honing
150 g mascarpone
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Pers de halve citroen uit. Meng de kaneel en de helft van de honing door de mascarpone en breng op smaak met een klein beetje citroensap. Was de peren, snij ze vanaf de steel doormidden en verwijder het klokhuis. Besprenkel de peren met de rest van het citroensap om verkleuring te voorkomen. Leg de peren met de bolle kanten op een ingevet rooster en bak de peren 15 min. in de voorverwarmde oven. Hak de walnoten grof. Leg op elk bord 2 warme halve peren met het snijvlak naar boven. Verdeel het mascarpone mengsel op de peren en garneer met de walnoten en de rest van de honing.
KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2023 |