Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING MAASSLUIS-MAASLAND
Maassluis-Maasland
Toelichting op de agenda mei 2018

 

TOELICHTING OP DE AGENDA

Van het bestuur

Wat gaat de tijd toch snel. Het goed gevulde maandbericht van mei ligt al weer voor u en ook Denken en Doen met veel informatie viel weer bij u  in de bus. In mei hebben we onze laatste lezing voor de zomer en gaan de zomeractiviteiten weer van start. Ook daar leest u meer over. 

Wij kijken met veel plezier terug op de eerste maanden van 2018. Veel leuke lezingen en andere momenten van ontmoeting. Het bestuur vergaderde op 13 april met de afdelingen in onze regio: Den Haag, Delft, Westland, Pijnacker en Hoogvliet. Wij zullen namens de regio de vergadering van de Ledenraad van Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk op 16 mei in Amersoort bijwonen. Verder heeft ook de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming onze aandacht. En natuurlijk zijn wij bezig om na de zomer weer met leuke activiteiten te komen. Dus zoals op onze eigen folder staat: Vrouwennetwerk Maassluis-Maasland: Actief – Eigentijds – Gezellig! Een warm gevoel om daarbij te horen. In 2019 bestaan we 60 jaar en dat gaan wij met u vieren. Wij wensen u een goede zomer.

Het bestuur

Op 8 mei muzieklezing van Klaas Bakker met als titel 

‘VENETIË’- het ritme van  de zee

Venetië is anders dan andere steden: het ademt het ritme van de zee. Daarmee trekt het miljoenen bezoekers per jaar, ook al is haar culturele glorietijd allang voorbij. 

In dit programma horen we muziek van Venetiaanse componisten, bekend en minder bekend, uit de hoogtijdagen  en van latere tijd: Gabrieli, Marcello, Vivaldi, Galuppi, maar ook van  andere Italiaanse componisten als Puccini en Respighi die zich door Venetië lieten inspireren.

Een grote verscheidenheid aan composities, barcarolles  (gondel-liederen) Venetiaanse serenades, romances, dansen uit de renaissance en vele andere muziekvormen komen voorbij.

In de filmbeelden laat hij het leven zien op en aan het water zoals de gondels, het ´acqua alta´, de prachtige palazzi langs het Canal Grande, de nauwe straatjes verbonden door talloze bruggen en de pleinen met hun kerken. Ook zal hij u laten genieten van de oude ambachten, zoals glasblazen en kantklossen. 

Hij zal u vertellen over de  natuur op en rond de kleinere eilanden en natuurlijk over de Venetianen en niet te vergeten de toeristen.

Klaas Bakker zal deze lezing weer begeleiden door piano. Het zal weer een fantastische lezing worden zoals een paar jaar geleden met onze kerstviering.

Dames, laten wij ons seizoen afsluiten met deze mooie muzieklezing.    

Tonny Beek

De Koffie ochtend van  1 mei 2018

Op dinsdagochtend 1 mei bent u allemaal van harte welkom. We zijn dan met onze NVVH koffiedrinkclub van 10.00 uur tot 11.30 uur in het ontmoetingscentrum Koningshof. Daar gebruiken we de thee of koffie en wisselen we allerlei wetenswaardigheden met elkaar uit. Het is niet verboden om een vriendin mee te nemen en ook oud-leden van de NVVH zijn uiteraard welkom. Dit is de laatste koffie ochtend  van het winterseizoen o.l.v. Anjo. Daarom gaan de dames die dat willen voor de lunch naar de Brasserie van de DrieMaashave.

De leiding van de koffieochtenden daarna tijdens het zomer seizoen zal worden overgenomen door Rie Menke. Wilt u inlichtingen?  Belt gerust telefoonnummer  010-5920148. Tot dinsdag 1 mei. U allemaal wens ik een gezonde en prettige zomer toe.

Groet van Anjo Hollaar.

Bezoek aan museum Maassluis op donderdagmorgen 14 juni  2018 om 10 uur.

We gaan dan de expositie bekijken "Onverwachte Ontmoetingen". Dit betreft allerlei objecten uit de eigen museumcollectie, die op een bepaalde manier opgesteld worden.

We krijgen een inleiding/rondleiding door Caroline Schillemans, opvolger van Friedie Kloen, als medewerker Educatie en Tentoonstellingen. Kosten: 1 euro per persoon voor de rondleiding (aan mij te voldoen).

De entree van het Museum Maassluis is gratis voor houders van de Museum(jaar)kaart en leden van de Historische Vereniging Maassluis. Hebt/bent u dit niet, dan kost de entree 3 euro (voor 65+ 2 euro). Koffie of thee kost 1 euro per kop: te voldoen aan het museum.
Ik zie u graag op 14 juni.

Ina Dallinga

Wandelen en fietsen met Anny Fortuin.

Elke derde woensdag van de maand wordt er gewandeld. De start is om 1 uur bij de Koningshof en samen wordt  besproken waar we naar toe gaan. Meestal heb ik wel een idee, maar andere meningen zijn welkom. We lopen ongeveer 8-10 kilometer met een rust om ergens iets te drinken. Er zijn niet veel deelneemsters, soms zes soms vier, dus nieuwe wandelaarsters zijn van harte welkom.

Wat het fietsen betreft geldt het omgekeerde. Daar moet de groep niet te groot worden in verband met de veiligheid. We rijden allemaal op e-bikes en zo’n 50-60 kilometer. We starten de eerste dinsdag in juni en eindigen de laatste dinsdag in augustus. We overleggen met elkaar waar we naar toe zullen gaan. We starten om 9 uur op de markt. Het aantal is wisselend, maar niet meer dan tien. 

Anny Fortuin

Fietsen van korte afstanden.

Er zijn sportieve dames, die deze zomer graag samen zouden fietsen maar dan een korte afstand (bv. 25 km) met een gewone “bio”fiets, die met de beenspieren werkt en niet electrisch. Wie geeft zich op als aanspreekpunt (tel. of email)? Je hoeft de fietstocht niet uit te stippelen, alleen plaats en uur van vertrek afspreken en zien wie er komt!

Geef je even op bij het bestuur.

Bezorging van het Maandbericht.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering werd gevraagd wie mee wilde helpen met het rondbrengen van het Maandbericht. We waren blij met het grote aantal reacties. Het plan is om met ingang van september Post.nl te verlaten en de bezorging zelf te gaan doen. Wij zoeken een coördinator die de Maandberichten in wijken kan verdelen en daarnaast zouden we graag horen wie zich echt opgeeft om een deel van de Maandberichten acht keer per jaar te bezorgen. Ik vraag u daarom, indien u mee wilt doen, even een mailtje te sturennaar 

Op een nader te bepalen datum zullen wij u vragen om bijeen te komen ter verdere bespreking van het een en ander.

Elly Sieders.

 

 

 

 

 

 

 

 


 


ONZE AFDELING ORGANISEERT DE VOLGENDE ACTIVITEITEN IN 2018

                                               

De club- en cursusgelden worden aan het begin van de cursus betaald. Als u zelf de cursus afbreekt, vindt er geen teruggave van het (resterende) cursusgeld plaats. Zou u graag een bepaalde cursus willen volgen of heeft u een leuk idee om zelf een cursus te geven? Neemt u dan contact op met Tonny Beek, tel. 5901106

Clubs + cursussen

Inlichtingen

 

 

(

Wanneer

Bloemschikken

Mevr. J. de Vette

 

5919520

 

Dinnerclub

Mevr. M.T. van Asperen

Mevr. A. van Leeuwen

5916780

5917610

1ste vrijdag van de maand

Excursies

Mevr. A. Beukema

0103112055

enkele malen per jaar

Fietsen 1

Mevr. A. Fortuin

5914445

dinsdagmorgen juni-juli-aug

 

     

Gym op muziek

Mevr. H. Sandifort

5919452

maandag/woensdagmorgen/ donderdagmiddag

Koffieclub

Mevr. A. Hollaar

5920148

1ste dinsdagmorgen v. d. maand

Kookclub

Mevr. R. Reinders

5938648

2e vrijdag van de maand

Kunstgeschiedenis

Mevr. H. Satijn

5913227

donderdagmorgen

Lezingen

Mevr. A. Beek

5901106

2e dinsdag van de maand

Literatuur

Mevr. D. van Dijk

Mevr. H. Kraus

5915440

5920217

1ste dinsdag van de maand

1x per maand, vrijdagmiddag

Mah Jong

Mevr. A. Kok

5911861

in onderling overleg

Museumbezoek

Mevr. I. Dallinga

0611295723

periodiek op donderdag

Reizen

Mevr. M. Roeland

5916336

zie het Maandbericht

Theaterbezoek

Vacant

 

 

Wandelclub

 

Mevr. A. Fortuin

 

5914445

3e woensdag van de maand