Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING ZOUTELANDE
Zoutelande
Agenda

oktober

november


Door op één van bovenstaande afbeeldingen te klikken kunt U de maandberichten bekijken.


 

 

Lezing van Mevr. Reineke van Wouwe over Van voornaam tot familiegeschiedenis.

Op 5 november komt Mevr. Reineke van Wouwe een presentatie geven over “van voornaam tot familiegeschiedenis, over stamboom en onderzoek”. We beginnen om 13.30 uur met deze interessante lezing en hopen, dat veel leden aanwezig zullen zijn.

 


 

Vioolbouwer Johannes Jacobs, aanvang 13.30 uur.

Op 21 november krijgen wij een presentatie van een bijzonder vakman, een vioolbouwer. Johannes Jacobs werkt en woont in Middelburg en is de enige vioolbouwer in Zeeland. Hij gaat ons vertellen wat het vak inhoudt en hopelijk brengt hij ook een viool of cello mee.
Johannes vervaardigde o.a. een viool voor Ruben Sanderse, de zoon van ons lid Jopie Sanderse en een cello voor een jonge celliste uit de Oekraïne, Alona Kliucha. Zij trad onlangs op in Middelburg. 
Weet je weinig van klassieke muziek en deze muziekinstrumenten? Dan is het nu de kans om er iets meer over te horen. Van harte uitgenodigd.

 


Cursus herhaling reanimatie
Deze cursus wordt gehouden op woensdag 13 november, aanvang 19.30uur in de kantine van de tennisclub. Kosten € 10,--

N.B. Diploma meenemen op 13 november!

Opgave vóór 6 november bij Mevr. Christina van Mourick,
 


Alvast noteren  
   

Dinsdag 3 december

Sinterklaasmiddag

Kerstmiddag 17 december

Aanvang 16.30 uur tot plm. 19.00 uur.

   
   

Leesclub "Betje Wolff"

Vanaf september start de NVVH met een leesclub onder leiding van Marian Plak, docente Nederlands. Het is de bedoeling dat deze leesclub één keer per twee maanden bij elkaar komt. Elke keer kiest iemand van de leesclub een boek, dat we vervolgens allemaal gaan lezen. Daar hebben we dan twee maanden de tijd voor. Tijdens de bijeenkomst zal Marian zorgen voor de nodige achtergrond informatie en zullen we met elkaar onze leeservaring uitwisselen. Het doel van de leesclub bestaat uit het plezier beleven aan literatuur en het uitwisselen van gedachten rondom een boek. Ook is het leuk om elkaar een leestip te geven.
Iedereen die van lezen houdt, is welkom. De leesclub komt bij elkaar op de laatste dinsdagavond van de maanden: november, januari, maart en mei. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

De eerste keer was 1 oktober, vondt plaats aan de Duinweg 83 te Zoutelande.
Wie geïnteresseerd is in de leesclub, kan zich opgeven bij Marian Plak (marianplak@icloud.com)
T.z.t. ontvangen jullie dan een kort vragenlijstje en de titel van het eerste boek, zodat we eind september meteen aan de slag kunnen gaan.

U moet wel lid zijn van de NVVH Zoutelande, om deel te kunnen nemen aan deze leesclub.


 

                                                                                                                                                                

Helpdesk

Vanaf nu heeft de NVVH afdeling Zoutelande een eigen “Helpdesk”. Voorlopig wordt de “desk” bemand door Nelleke van de Griek en Leida Stroo. Je kunt ons bereiken via het mailadres van de vereniging: secr-zoutelande@nvvh.nl (Nelleke) of nvvhpubliciteit@zeelandnet.nl (Leida).  Via de mail is het handigste. Afhankelijk van je vraag zal één van ons  proberen je te helpen het probleem(pje) op te lossen. Dat kan vaak via de mail, maar soms is het beter om het samen met de hulp-vraagster achter de eigen computer te doen. Via de telefoon een computer of tabletprobleempje oplossen gaat meestal minder  goed. We kunnen natuurlijk niet alle problemen oplossen, maar juist voor een kleinigheid is het handig als je gewoon even aan een bekende kunt vragen wat je moet doen. Als wij het niet weten verwijzen we natuurlijk door naar een “echte” deskundige Behalve voor de computer  (laptop) kun je ons natuurlijk ook benaderen als je iets uitgelegd wilt krijgen voor je tablet (iPad) of smartphone (iPhone). Ook maakt het niet uit of je een Windows apparaat of  een Apple hebt.