Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING FRANEKER
Franeker
Reisjes 2006, 2007, 2008 en 2009.
                         

In mei 2006 bezochten we het gebouw van de Gasunie  in Groningen. Zowel binnen als buiten zeer de moeite waard. Daarna zijn we naar Veenhuizen gereden om daar het gevangenismuseum te bezoeken.

In mei 2007 zijn we met een groep van 26 dames naar het Theemuseum in Houwerzijl geweest. In Midwolda gingen we op bezoek in de Ennemaborg bij beeldend kunstenaar Maya Wildevuur en dronken we koffie in de Vicarie van Imca Marina.

In 2008 zijn we met een groep dames, 39, van de afdeling Franeker en Harlingen op  reis geweest.

Om tien uur stapten we in Nieuwe Niedorp aan boord van de partyboot "De Koperen Hoorn". We maakten een prachtige tocht door het Noord-Hollands landschap. Door het mooie weer konden veel dames aan dek zitten.

's Middags bezochten we de Zaanse Schans en als afsluiting dineerden we in Heerhugowaard. Al met al een geslaagde dagtocht en voor herhaling vatbaar, ook voor de dames uit Harlingen.

Op woensdag 6 mei 2009 zijn we met 25 dames uit Franeker en 8 dames uit Harlingen op bezoek geweest bij de glaskunstenaar Johan de Vries in Nieuweschans. Na een uitgebreide demonstratie bekeken we in de dubbele graanschuur de glasgalerie. Prachtige unica en vlakke glaspanelen worden hier geĆ«xposeerd. Ook in de schitterende tuin staan heel veel mooie objecten. Zeer de moeite waard.

Na de middag stond Bourtange op het programma, waar we eerst genoten van een uitgebreide broodtafel. Hierna kregen we een rondleiding door het vestingstadje en bekeken we een film over de geschiedenis van de vesting.

Als afsluiting reden we naar Tulip Inn "De Valk" in Franeker waar we ons het diner goed lieten smaken.