Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING BORGER-ODOORN
Borger-Odoorn
Bijeenkomst 13 maart 2019

Woensdagavond 13 maart kwam Harma Boer op onze bijeenkomst.

Ze kwan letterlijk bij ons "binnen waaien " want buiten stond een behoorlijke zuidwesterstorm, die ook nog eens met veel regen gepaard ging.

Welnu; dan wordt het dubbel interessant als daar een weerkundig iemand over komt praten. 

Harma Boer is geboren in 1971 bij Noordbroek, waar haar ouders een akkerbouwbedrijf hadden. Als akkerbouwer was haar vader erg afhankelijk van het weer en ook haar moeder deelde die interesse.

Toen ze ongeveer 8 jaar was begon ook Harma over het weer in haar dagboek te schrijven.

Na haar schoolopleiding koos zij voor de zorg, toch liet het weer haar niet los, via cursussen vergrootte zij haar kennis van het weer.

Dankzij de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie kwam zij in contact met weerman Piet Paulusma die haar op eigen kracht een betrouwbare weersverwachting liet maken.

Vanaf 1998 werd ze weervrouw voor een aantal lokale omroepen, in 2002 ging ze Piet Paulusma bij RTV Noord vervangen voor het radio-weerbericht, sinds 2012 is zij daar nu dagelijks mee bezig.

We hadden een geweldige, leuke en interessante avond met Powerpoint presentaties met fantastische foto's van al onze leerelementen, zelfs het "dierenrijk " bij haar thuis kwam aan ons voorbij.

Harma werkt 7 dagen per week, ook veel thuis, waar allerlei weers-apparatuur staat opgesteld, met recht kunnen we zeggen dat we van een echte "Pelle-boerin " hebben kunnen genieten en ook haar voorspelling over het mooie zomerweer bleek uit te komen.

 

Coby Honning

 

 

Voor de foto's van deze avond moet u met de muis naar beneden scrollen