Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING APELDOORN
Apeldoorn
Week van de dialoog

Week van de dialoog
De week van de dialoog wordt in verschillende steden gehouden. Dit jaar in de week van 1 t/m 7 november. De dialoog is een gespreksvorm waarin je naar de ander luistert zonder meteen te gaan invullen of oplossingen te bedenken. Wij hadden een tafel samen met de Turkse Vrouwenvereniging en waren te gast in het Turks Islamitisch Cultureel Centrum. Twee tafels met alleen maar dames, onder leiding van een gespreksleidster (in ons geval was dat ons lid Quirine Lensvelt). De verdeling per tafel bestond uit vier dames vanuit de Turkse vrouwenvereniging en vier dames uit onze vereniging. Per tafel kende dus de helft elkaar niet, daarom eerst een opwarmertje. Verschillende soorten kaarten lagen uitgespreid en we kozen een kaart uit waarmee we iets over onszelf mochten vertellen.  Het was mooi om te zien hoeveel persoonlijke verhalen zo’n uitgezochte kaart al meteen kan opleveren. De volgende opdracht was om weer te geven wanneer je ‘de ander’ hebt ontdekt. Ook hier weer een veel verhalen. Daarna schreven we onze droom op om als laatste te bedenken hoe we onze droom zouden kunnen waarmaken. Sommige dromen zijn te groot maar in stukjes geknipt kom je toch aardig aan de vervolmaking van zo’n droom.

Het was een inspirerende ochtend en we kwamen tot de conclusie dat je eigenlijk zo’n gesprek wat vaker met elkaar zou moeten voeren. Maar we weten ook dat de waan van de dag daar weinig ruimte voor biedt als het niet wordt georganiseerd. Dus bedankt Samenspraak; het is nu tenminste gelukt!

Dinsdag 5 november zijn acht dames van onze afdeling en acht dames van de Turkse Vrouwenvereniging met elkaar in dialoog gegaan over het onderwerp “Ontdek de ander”. Het was goed om met elkaar in gesprek te gaan want hoe vaak spreken we onze buren met migratie-achtergronden nou eigenlijk? Niet vaak denk ik. Iedere woensdag van 10 – 12 uur wordt er voor €2,-  een damesontbijt georganiseerd. Gaan we binnenkort ook eens doen want de workshop koken bij de Turkse vrouwenvereniging wordt verplaatst
naar het voorjaar 20.  A. J.