Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING OOSTERHOUT-NB
Oosterhout-NB
Zomerexcursie 9 juli 2019

Op dinsdag 9 juli zaten we al om 08.30 uur met 83 dames in de bus voor de jaarlijkse zomerexcursie.

Ditmaal naar het Kröller Müller Museum op de Hoge Veluwe in Otterlo. Het was rustig op de weg vanwege de vakantie. We waren dus snel op onze bestemming. De manager van het museumrestaurant had onze groep op de (overdekte) buitenlocatie gepland voor de koffie en de lunch, wat een heel goede keuze bleek te zijn, want het werd steeds warmer en zonniger.
Tussen de koffie en de lunch en na de lunch was er tijd om de prachtige kunstwerken, zowel binnen als buiten, te bewonderen of heerlijk op het terras in de zon te zitten.
Het museum heeft de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld en bevat de verzameling van Hélène Kröller Müller die een representatief overzicht geeft van de ontwikkeling van de schilderkunst vanaf de tweede helft van de 19e eeuw. Verder was er een tijdelijke expositie ‘Het begin van een nieuwe wereld’, waarin de ontwikkeling van de moderne sculptuur te zien was.
De tijd was te kort om alles te zien, reden te meer om nog eens terug te gaan!
Keurig op tijd zaten alle dames weer in de bus en reden we probleemloos terug naar Oosterhout. Het was weer een heel geslaagde zomerexcursie, waar we met plezier op kunnen terugkijken.