Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING APELDOORN
Apeldoorn
Agenda dinsdagmiddagen

DINSDAGMIDDAGPROGRAMMA  NAJAAR 2019

10 sept.    Trees-Willy van Kleef  “Het Leven van Anton Heijboer”
De dames Trees en Willy van Kleef vertellen over het leven en werken van de kunstenaar Anton Heijboer. Hierbij denk je aan zijn vrouwen en zijn schilderijen. De dames van Kleef hadden jarenlang persoonlijk contact met Anton Heijboer en nu nog steeds met zijn vrouwen.

15 okt.   Mw. E. van Heuven-van Nes “Nassau van Oranje in gebrandschilderd glas Kunsthistorica Renny van Heuven-van Nes, oud conservator van Paleis Het Loo Nationaal Museum, stelde het boek ”Nassau en Oranje in gebrandschilderd glas” samen. Zij traceerde zo’n 130 ramen door heel Nederland en een enkele daar buiten, die gerelateerd zijn aan het Huis Oranje-Nassau. Aan de hand van beeldmateriaal wordt over dit bij weinige bekende onderwerp een lezing gehouden.

19 nov.   Dhr. Martin Idema     “Het Leven in Tibet”
Martin Idema vertelt over de achtergronden van Tibet en over het leven in deze grootste kolonie ter wereld. Daarna laat hij een boeiende film zien over de Tibetaanse Cultuur doordrenkt van het Boeddhisme waarbij het religieuze leven in en om de tempels en op vele heilige plaatsen een grote rol speelt.

17 dec.  Dhr. W. Kwaakernaak “Kunst over Winter en Kerst”   

Heel veel schilders hebben zich bezig gehouden met winterlandschappen. Winterlandschappen hebben vaak ook iets romantisch in zich: mooie besneeuwde huizen met bomen en daartussendoor wat dieren, of schaatsers op het ijs. Mooi om naar te kijken. Vooral vanuit de stoel of bank in de lekkere warme kamer. Maar we weten inmiddels beter. De winter kan koud zijn, en vooral vroeger was het huis niet warm te stoken. De kolenkachels ’s morgens aanmaken, ijsbloemen op de ruiten. Later kwamen de gaskachels en dat was al een vooruitgang. De centrale verwarming en vloerverwarming is fijn. Maar hoe gaan we in de toekomst ons huis warm krijgen en houden? Dat is nog even de vraag waar mee geworsteld moet worden. Gaan we deze winter doen. En de volgende winter en vast nog wel meer winters want het is een vraag die niet zomaar is op te lossen.

**********************************************************************************************************************************

De  lezingen beginnen om 14.00 uur en vinden plaats in het  gebouw van de Regentssekerk
in de Regentesselaan14

 

Introducés zijn van harte welkom tegen betaling van € 5,00 deze krijgt u retour als u lid wordt.
Het bestuur van de afdeling Apeldoorn hoopt dat u na de lezing overweegt lid te worden van onze vereniging. Daarvoor kunt u contact opnemen met het secretariaat: