Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING APELDOORN
Apeldoorn
Activiteiten 2019

ACTIVITEITENOVERZICHT   2019

Uitnodiging kerstlunch
Ook dit jaar wil het bestuur, voorafgaand aan de maandelijkse
lezing op dinsdag, een lunch organiseren. Na de lunch gaat dhr. Kwakernaak gaat ons bijpraten in de lezing “Kunst over Winter en Kerst”.  Dinsdag 17 december rond 12.00 uur starten we met de lunch. Nadat alles is afgeruimd en afgewassen, de stoelen en tafels weer netjes op hun plaats staan kan de lezing om 14.00 uur beginnen. Graag opgeven voor deelname bij Willy de Geus (zie maandbericht november.)
Opgeven voor  deelname bij Willy de Geus  voor woensdag 20 november.  De bijdrage is €8,50.
 

***************************************************************************************************

Workshop Tapas maken
Drie jaar geleden ben ik gestopt met werken en in dezelfde periode ook verhuisd naar een huis met een mooie grote keuken. Ik kan een groot deel van mijn vrije tijd nu volop besteden aan één van mijn  hobby’s: koken en bakken. Heerlijk om met kookboeken en recepten aan de gang te zijn en verrassende gerechten op tafel te kunnen zetten.

Maar ik heb ontdekt dat ook het delen van kennis en het samen koken geweldig leuk is om te doen. Samen met een oud collega heb ik een jaar geleden en workshop Italiaans koken georganiseerd en dat is heel goed bevallen. Omdat mijn keuken thuis zich hier niet zo goed voor leent moest ik op zoek naar een grote keuken en een ruimte om de gemaakte gerechten samen op te eten. En ik heb dit gevonden in de Hofstadkerk aan het Hofveld in Apeldoorn Zuid.

In januari en februari 2020 heb ik een workshop Tapas op het programma staan, waarvan de eerste al vol zit en de tweede nu voor de helft. Als er binnen het Vrouwennetwerk voldoende belangstelling is (max 10 personen) voor deze workshop Tapas maken dan wil ik kijken of er bijvoorbeeld in maart of begin april nog ruimte is om er een te organiseren. De kosten zijn € 35,- en daarvoor huur ik keuken plus eetruimte, doe boodschappen en maak iets lekkers om tussendoor te snoepen. Uiteraard is er ook wat te drinken bij. Heb je belangstelling? Mail me even: of bel 06-13721208. Ik hoor graag.   A.S.

**************************************************************************************************
Muziekgeschiedenis
Op 1, 8, 15, 22 nov., gaan we weer naar de vrijdagmiddag van half 2 tot half 4 en wel naar de voor ons bekende locatie Zorgsaam, op de hoek van de Deventerstraat en Regentesselaan. De parkeerplaatsen zijn aan de achterzijde.  Alice heeft gekozen voor de Russische componisten. Als je op de lijst staat, gaan we ervan uit dat je komt, maar als dat niet zo is: graag afbellen bij Ans van Kesteren, tel.: 055 522 60 50. En nieuwkomers die de cursus muziekgeschiedenis ook willen bijwonen kunnen dit bij Ans van Kesteren melden. De kosten zijn €30,- en koffie of thee 1.00 €.

****************************************************************************************************

WANDELGROEP
In  2019 gaat de wandelclub op de volgende data wandelen:  12 november.
Contactpersonen:  Corinne Voetee, tel. 5343707 of Wil Jekkers, tel. 3016224

Op dinsdag 12 november staat er een stadswandeling in Apeldoorn op de planning waarbij dit dan meteen de laatste geplande wandeling in 2019 is. We maken een stadswandeling met een gids. De kosten hieraan verbonden zijn €4,-  en dit graag rechtstreeks en met gepaste munt aan de gids te betalen. We verzamelen om 10 uur bij de bushalte Prins Hendrikplein aan de Regentesselaan. Heb je nog niet eerder meegewandeld en lijkt het je wat, dan dit graag even doorgeven aan Corinne Voetee, tel: 0555343707 of Wil Jekkers, tel. 0553016224.

************************************************************************************************
MUSEUMGROEP
Noteer alvast in uw agenda:
Op 21  januari gaat de museumclub naar het Mondriaanhuis in Amersfoort.

Dit museum bestaat 25 jaar en naast de eigen collectie is er een speciale tentoonstelling van schilderijtjes in de maat 25 x 25 cm., gemaakt door leden van de landelijke kunstenaarsvereniging De Ploegh.

Daarnaast nog een internationale 30 x 30-tentoonstelling van schilderijen en sculpturen van abstract werkende kunstenaars uit 15 verschillende landen.

Genoeg te zien dus.
We hopen dat er weer veel leden meegaan. Wil je het eens proberen en ben je nog niet eerder mee geweest, dan graag opgeven bij Corinne Voetee, tel. 5343707 of 
Wil Jekkers, tel. 3016224.Ga je niet mee, ook dan graag even een telefoontje i.v.m. de catering.

*****************************************************************************************************

Boek&film    
Onder voorbehoud dus nog steeds de volgende data voor het  komend seizoen:., 26 nov., 17 dec., 21 jan., 18 febr., 25 mrt., 21 april en 26 mei. Voor wie zich bij de Boek&Filmgroep wil aansluiten is het beste om even contact op te nemen met: Aline Jansen, jansenaline@hotmail.com. We hebben een Whatsapp groep en informeren bij iedere film wie er mee wil gaan. Op basis van het aantal deelnemers worden de kaartjes gereserveerd en die worden dan vóór 19.20 uur bij de kassa afgehaald. We wachten op elkaar bij de desbetreffende zaal waar de film wordt vertoond. Voor iedere film vindt er een bespreking van zowel het boek als de film plaats. De film begint daadwerkelijk om 20:00 uur. Wil iemand pas 20:00 uur komen dan is dat geen probleem want dan halen we het gereserveerde kaartje vast op.

In de maand oktober hebben we de verfilming van het boek Het Puttertje bezocht. Het is geschreven door Donna Tart en bevat zo ongeveer 960 bladzijden. Even doorzetten dus om het te lezen. De tekst is soms filosofisch, soms met de blik naar binnengericht van de hoofdpersoon en dit alles heel gedetailleerd en uitgewerkt geschreven. In het boek wordt de hoofdpersoon in een chronologische lijn weergegeven maar in de film worden er sprongen van heden naar verleden gemaakt. Het boek al kennen vind ik zelf wel fijn. Soms mis ik zaken die wel in het boek voorkomen maar niet in de film.
Deze film vond ik heel goed weergegeven A.J

Dinsdag 17 december de film Paarden Stelen naar het boek van Per Petterson. Het boek gaat over een 67 jarige man waarvan zijn vrouw en zus vlak na elkaar zijn overleden. Hij besluit weg te trekken uit de stad om in de Noorse bossen te gaan wonen. Daar komt het jaar 1948 op hem af. Het jaar waarin hij samen met zijn vader de vakantie in hun zomerhuis doorbracht. En waarna zijn vader verdween. Een beschouwelijk boek waarin de werkwijze van houtkappen en de landarbeid zoals dat voor WOII gebeurde wordt beschreven. Maar ook de rivier met de verschillende kleuren en geluiden wordt prachtig weergegeven. Afwachten of film en boek dezelfde gevoelens bij de lezers en filmkijkers achterlaten. A.J.

 

*******************************************************************************************************

Eetclub
De eetclub heeft al weer twee keer heerlijk gegeten bij Jules Verne, Raadhuisplein en bij Engelanderhof in Beekbergen.
De volgende keren zijn (altijd op woensdag):

11 december  18.00 uur een diner bij Auberge Navet; Arnhemseweg: aan-afmelden  Rita Jansen: 055576 6256

Verhinderd of wil je graag een keer mee-eten? Geef dat dan op tijd door aan de persoon die het organiseert.

Heb je zin om een keer mee te eten? Gezellig! Geef dat dan op tijd door aan de persoon die het organiseert. Ans van Kesteren tel. 522 60 50

*****************************************************************************************************

Kijk voor meer info ook even bij de clubs en curssusen