Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING DOETINCHEM
Doetinchem
mededelingen

 

MEDELINGEN.

 

KEURMERKEN 

Waarom kiezen voor de duurzame top 10?

keurmerken_website.png

 

 

 

 

Met de top 10 heb je de meeste impact op mens, dier en milieu. En omdat je er maar 10 hoeft te onthouden, heb je minder keuzestress bij het duurzamer boodschappen doen!

Toch verdienen alle keurmerken en logo’s voor duurzaamheid een pluim, omdat ze meer eisen stellen dan wettelijk verplicht. Volgens Milieu Centraal is het alleen niet handig om voor alles een nieuw plaatje, logo of keurmerk te ontwikkelen. Zo blijft het lastig kiezen in de winkel. In onze Keurmerkenwijzer vind je de 90 logo’s en keurmerken die je op voeding kunt vinden. 

 

DE SMAAKACADEMIE aCHTERHOEK.

Smaakacademie Achterhoek bundelt bestaande, vaak eeuwenoude kennis, maakt die toegankelijk en combineert die met nieuwe kennis en innovatieve technieken. Daarmee ondersteunen we de Achterhoekse voedselsector, ketensamenwerking in de regio en een circulaire economie.

Vakmensen uit de praktijk en de onderwijsinstellingen AOC-Oost en Graafschap College werken binnen de Smaakacademie Achterhoek samen om nieuwe smakelijke producten te ontwikkelen en promoten: van ‘grond tot mond’. Zo wordt verder gewerkt aan de nieuwe Achterhoekse keuken: Achterhoek Foood.

 

 

 

Het heeft zijne Majesteit de Koning behaagd om uw voorzitster mw. Friese te benoemen tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

Deze woorden sprak de burgmeester van Doetinchem tijdens onze kerstbijeenkomst op 19 december 2018 tot mw. Friese. Waarna de hij haar het "lintje"opspelde en alle officiele papieren die daar bij horen overhandigde.

In een korte toespraak memoreerde hij aan geweldige inzet en betrokken bij al haar actviteiten en met name voor het Vrouwennetwerk

 

In memoriam Joop Smit

Op 24 november 2018 is Joop Smit ons helaas ontvallen. De Jazzliefhebbers onder ons zullen zich de ochtenden bij Ineke en Joop nog zeer  goed herinneren. Zij was de gastvrouw en hij heeft een aantal dames en enkele heren als gast met zijn prettige stem op zeer innemende en deskundige wijze in woord en geluid wegwijs gemaakt in de wereld van de Jazz. Joop was de stuwende kracht van dit muzikale huiskamerproject van onze vereniging gedurende 10 jaar. Wij zijn hem daarvoor dankbaar. Onvergetelijke bijeenkomsten. Count Basie en Ella Fitzgerald schalden door het appartement.

 

 

Buurtbemiddeling.

Iedereen die een oplossing zoekt voor een conflictmet burenkan zich aan medelden bij buurtbemiddeling.

Voor meer informatie zie:    http://www.buurtplein.nl

 

 

 

Is uw vriendin al lid van onze vereniging?

DAMES KOOPT BIJ ONZE ADVERTEERDERS