Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING VEENENDAAL
Veenendaal
Activiteiten

Jaarprogramma 2019-2020

           
wo 4 sept 09.30   Minderheden in Zuid-West China  
wo 2 okt 09.30   Verliefd, Verloofd, Getrouwd, met     feestelijk tintje  
wo 6  nov 09.30   Geheugen en ouder worden  
wo 11 dec ?   Midwintermiddag   
wo 8 jan 09.30   Muziekprogramma A. van Rossum  
wo 5 febr 09.30   Communicatie in de natuur  
wo 19 febr 09.30   Ledenvergadering  
wo 4 mrt 09.30   Flipje, Fruitbaasje van Tiel  
wo 1 april 09.30   Verhalenvertelster Jotte Hoogh  
wo   6 mei     ?   SLOT-morgen of middag ?                                   


Hoera, hoera, er is er één jarig, en dat zijn WIJ!!

NVVH afd. Veenendaal bestaat in september 2019 precies 55 jaar. Zeker een reden om een klein feestelijk tintje te geven aan onze eerste contactmorgen op 2 oktober a.s. Met een zeer toepasselijk thema, ''verliefd, verloofd en sommigen van ons zijn ook inderdaad met onze afdeling ''getrouwd''!! Zet u 2 oktober in uw agenda om onze 55-jarige verjaardag mee te vieren? Tot dan. 

Hartelijke groet,

Het Bestuur.

Excursie naar Rotterdam op donderdag 31 oktober a.s gaat door!!

Er zijn voldoende liefhebsters om op donderdag 31 oktober deel te nemen aan de excursie naar Rotterdam. Vertrek om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Zwembad en om ca. 17.45 zal de bus weer in Veenendaal aankomen. Wat je er in de tussentijd te wachten staat is in het maandbericht van september uitgebreid uit de doeken gedaan. Het belooft weer een heel gezellige dag te worden. De kosten bedragen 47,00 pp. Er zijn nog wat plaatsen dus als je mee wilt meldt je dan bij Anja van Bruinessen of bij Marian Muller. Heel veel plezier!!

In de spotlights: De NVVH Literatuur Leeskring 25 jaar++!!

Al meer dan 25 jaar bestaat de leesgroep van de NVVH afd. Veenendaal met, door de jaren heen, interessante onderwerpen. Op dit moment bestaat de leeskring uit 8-10 personen onder leiding van mevr. Joke Spros. Er worden Nederlandse en in het Nederlands vertaalde romans en gedichten gelezen en besproken. Dat doen we 5x in het voorjaar en 5x in het najaar. Omdat de groep wat kleiner wordt is het mogelijk nu weer nieuwe lezeressen welkom te heten, 's maandags om 13.45 uur in 't Turfke aan de Zonnebloemstraat. De bijdrage is voor leden € 25 en voor niet-leden € 30,00 per seizoen. Bent u al een beetje nieuwsgierig? Probeer het eens, verrijk uw geest en wordt enthousiast lid van onze Literatuurclub. U bent van harte welkom. 

Literatuur voorjaar 2019
Start op maandag 14 en 28 oktober 2019 o.l.v. mevr. Joke Spros
 
             30 Dagen;   van Annelies Verbeke

Won de F. Bordewijkprijs, de NRC Boekenwedstrijd en Opzij Literatuurprijs

Alphonse is huisschilder en zijn kalme bestaan op het Vlaamse platteland bevalt hem wel na de jaren die hij als muzikant doorbracht in Brussel. Hij is zowel innemend als ondoorgrondelijk, zijn eigen vriendin Kat krijgt nauwelijks vat op hem, maar wildvreemden storten graag hun hart bij hem uit en dichten hem een zekere wijsheid toe. Verbeke overtreft zichzelf in deze intrigerende roman. (Bol.com)           

maandag 11 en 25 november 2019 

              Olga;   van Bernard Schlink

Een dorpje rond 1900 in het oosten van het Duitse Rijk. Olga is een weeskind, Herbert de zoon van de plaatselijke landheer. Ze vallen voor elkaar, maar het eeuwenoude lied van het klassenverschil speelt hen parten, Olga is volgens Herberts ouders geen partij voor hun zoon. Maar de twee verliefden weten elkaar altijd weer te vinden, ook als Olga als onderwijzeres naar een klein stadje verhuist en Herbert zijn romantische ideeën over Rusland, Afrika en Amerika volgt en op reis gaat. Hij droomt van koloniale macht en wil net als Amundsen de poolgebieden veroveren. Maar Olga heeft haar twijfels, hij is geen doorzetter en geen gewiekste planner. De expeditie start veel te laat in het jaar en Olga hoort niets meer van haar lief. Omdat ze met hem verbonden wil blijven, schrijft ze hem 'Poste Restante, Tromsø, Noorwegen'. Iedere week een brief. In een beeldend tableau schetst de verteller in Olga het portret van een vrouw die moet meemaken hoe niet alleen haar geliefde, maar een heel volk zicht op de realiteit verliest.
Doof geworden door het oorlogslawaai en gevlucht voor de Russen, begint Olga in een klein Duits stadje een nieuw leven. Uit de oude uniformen naait zij nieuwe kleren, en zo leert de jonge verteller Ferdinand haar kennen. Hij is gefascineerd door deze raadselachtige vrouw met haar rechtlijnige opvattingen. Wat zij te vertellen heeft, is anders dan alles wat hij tot nu toe over het leven meende te weten. Na Olga's overlijden gaat hij op zoek naar haar liefdesbrieven in Noorwegen, vindt ze bij een antiquaar en betaalt er veel te veel voor. Maar de inhoud van de brieven is nog fascinerender dan alles wat zij hem heeft verteld.

Maandag 2 december 2019: Gedichten

Deelname aan de leesclub is € 25,00 voor leden en € 30,00 voor niet-leden.

              Contactpersoon: Marja Machiels

              Tijd: 13.45 - 15.45 uur; Locatie: 't Turfke, cursusleidster mw. Joke Spros

MAH-JONG

Vanaf maandag 7 oktober 2019 gaat de Mah-Jong club weer van start. Ans van Houten en Jet Krul zijn de aanspreekpunten voor o.a. de afwezigheidsmeldingen. In principe wordt er van oktober tot en met april iedere 1e en 3e maandagmiddag gespeeld. Nieuwe Mah-Jongers zijn van harte welkom. De spelregels kun je je binnen niet al te lange tijd echt eigen maken!! Probeer het eens, we zien je graag verschijnen!

UITSLAG Bekerwedstrijd MAHJONG 15 april 2019: Op de laatste speelmiddag van het seizoen 2018/2019 hebben we eerst met alle 17 dames genoten van een uitgebreid en heerlijk warmbuffet, verzorgd door Gert van Beek, in Eltheto. Aansluitend maakte iedereen zich op voor de eindstrijd, het gaat tenslotte om een heuse beker! Uiteindelijk, na een heel gezellige middag, ging Sjaan de Groot met de eer strijken. Van harte gefeliciteerd Sjaan, op naar een volgend spetterend speelseizoen. Allemaal een heel fijne en gezonde zomer gewenst en tot de eerste maandag van oktober!! Hartelijke groet, Ans en Jet. 

   
   

JAARPROJECT 2019

Op de jaarvergadering van 20 februari 2019 is met grote meerderheid van stemmen gekozen voor het droomdekentjesproject van De Regenboogboom in Soest, mede naar aanleiding van de boeiende lezing van februari j.l. De Stichting Regenboogboom is er voor kinderen en hun ouders die, om wat voor reden dan ook, plotseling de controle over hun leven verliezen en zich daardoor uiterst kwetsbaar voelen. Het doel van deze stichting is om alle kinderen te laten schitteren. Te laten ervaren om kracht en moed uit jezelf te halen om alle uitdagingen aan te kunnen. De Regenboogboom gebruikt de metafoor ‘’het Regenboogbos’’ voor een eigen veilige plek. Een plek zonder ziekte, angst of pijn, een veilige droomplek dus. Deze plek biedt ruimte, licht en lucht waarmee je je eigen veerkracht, weerbaarheid en eigenwaarde kunt versterken. Daarbij worden unieke droomdekentjes gebruikt die worden genaaid, gequilt, gebreid of gehaakt. Elk droomdekentje is uniek, net zoals elk kind uniek is. Wekelijks komen honderden vrijwilligers door heel Nederland bij elkaar om samen Droomdekentjes te maken. 

SCHILDEREN

Najaar 2019 begint het eerste deel van het schilderseizoen op DONDERDAGMIDDAG: t.w.

26 september, 10 en 24 oktober, en 21 en 28 november 2019.

Tijd: 13.30 - 15.30 uur. Locatie: 't Turfke aan de Zonnebloemstraat.

Contactpersoon: Maria Meijer

De schilderactiviteiten staan onder leiding van Leny Bos.