Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING WIJCHEN
Wijchen
5-daagse reis naar de Harz

 

In april 2019 gingen we met onze dames  5 dagen op vakantie. Ons reisdoel was deze keer de Harz. We logeerden in een H+Hotel waar het ontbijt en diner in buffetvorm werd verstrekt. ´s Avonds was er ruimte om een kaartje te leggen, o.a. te jokeren en Uno te spelen. We konden gebruik maken van het zwembad en de sauna. 
De eerste dag gingen we op weg, via een bezoek aan Soest,  naar ons hotel in Goslar.
Soest is een prachtige stad, daar werd de lunch gebruikt. Tot dan liep het van een leien dakje maar niet te vroeg gejuicht. Toen de chauffeur wilde vertrekken was er algemeen alarm want een van onze dames was haar telefoon kwijt. Enkele vrijwilligers besloten om naar het eetcafe terug te gaan. Inmiddels was er in de bus contact gelegd en de telefoon werd rap terug gevonden. Opgelucht werd de reis vervolgd.
De tweede dag brachten we een bezoek aan de stad Goslar met zijn prachtige kerken, raadhuis, en gildehuizen. Alwaar deze groepsfoto werd gemaakt. 
Vervolgens brachten we een bezoek aan de klosterbrennerei Woltingerode waar een gids ons begeleidde door de kerk en oude branderij. Aansluitend mochten we proeven en diverse dames namen een drankje mee voor thuis.
De derde dag maakten we een mooie rondrit door de Harz. De chauffeur verraste ons door met de bus hoog in de bergen te rijden waar nog volop sneeuw lag. Menigeen gooide nog gauw een sneeuwbal en voelde zich weer kind. Daarna bezochten we de Hexentanzplatz
We bewonderden de Rappbode Talsperre (grootste stuwmeer van de Harz). We hadden graag uitgestapt om over de langste wandelhangbrug van Duitsland te lopen maar er waren alleen autoparkeerplaatsen en er was geen plek voor onze bus! Maar er was wel gelegenheid om een foto te maken. ( zie vakantiefoto´s). ´s Middags gingen we naar het treinstation Wernigerode voor een tocht met de stoomtrein door de prachtige natuur. 
Dag 4 werd gereserveerd voor een bezoek aan de druipsteengrotten in het plaatsje Rubeland. In de grotten zagen wij stalactieten en stalagmieten, de kristalkamer en het grottemeer in de Hermanns grot.
Er was een bewondering voor de dames die normaal met een rollator gaan en het nu aandurfden om 300 treden in de grot te nemen. Ook bewondering voor de gids die de aandacht kon vasthouden van onze leden. 
´s Middags brachten we een bezoek aan het plaatsje Quedlinburg. door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed-locatie.  Daar gebruikten we in het zonnetje een heerlijke lunch. Daarna bezochten velen van ons de kloosterkerk Sint Servatius met de beroemde Domschat. 
Dag 5 was helaas onze laatste dag. De weg naar huis verliep zonder problemen. We hadden een verrassing voor onze dames. Er werd gestopt bij Centro in Oberhausen waar we onze laatste centjes op konden maken. Zoals ieder jaar gebruikten we een voortreffelijk diner in Velden.
En nu nog de vraag: Waar gaat de reis volgend jaar naar toe??