Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING WOERDEN
Woerden
Mededelingen

Juwelen
Verkeersregels opfrissen
Sinterklaasmiddag

Juwelen!
Excursie 
31 oktober 2019
Hermitage, Amstel 51, 1018 EJ Amsterdam.

Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. Honderden
daaruit schitteren in Juwelen! Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteren zij twee eeuwen mode en juwelen, gedragen door de high society aan het Russische hof in St.-Petersburg. Ontmoet de flamboyante keizerinnen Anna, Elisabeth en Catharina de Grote, maar ook de grootvorsten, tsarina’s en adellijke fashionista’s uit de negentiende en vroege twintigste eeuw. Bij bals en partijen droegen zij de meest schitterende kostuums. Daar kozen ze juwelen bij die hun identiteit, smaak, afkomst en rijkdom toonden. Soms waren ze ook provocerend of bevatten ze een geheime boodschap. Ze werden besteld bij toonaangevende juwelenhuizen als Cartier, Tiffany en
natuurlijk hofleverancier Fabergé. Veel sieraden gingen verloren na de Russische Revolutie. In Juwelen! schitteren bewaard gebleven topstukken in het decor van balzalen en boudoirs zoals in het Winterpaleis van de tsaren.

Voor deze excursie moet u zich opgeven, Zie het Maandbericht van oktober

https://hermitage.nl/nl/tentoonstellingen/jubileumtentoonstelling-juwelen/

Opfrissen Verkeersregels, door de heer Miltenburg
Woensdag 6 november, 14.00 uur in De Dam
Afstoffen van kennis van verkeersregels is soms nodig. Verkeersregels ver-anderen en ook komen er herhaaldelijk nieuwe verkeersborden en verkeersre-gels bij.
Veilig Verkeer Nederland - afdeling Harmelen komt met een programma om uw kennis op te frissen en daardoor met meer zekerheid aan het verkeer deel te nemen.

Als intermezzo tussen de onderwerpen zal er een paar keer een Quiz gedaan worden waar iedereen aan mee kan doen.

Sinterklaasmiddag met Dorinde Smit Duyzentkunst
Donderdag 28 november, 14.00 uur in De Dam

Donderdagmiddag 28 november een wel héél aantrekkelijke voorstelling voor ons vrouwennetwerk. Dorinde Smit Duyzentkunst komt, in het kader van de naderende feestelijk-heden, vertellen over Sint Nicolaas.
Is daar wel een interessante presentatie over te maken, kun je je afvragen? Nou en of! Dorinde zal het onderwerp van diverse kanten benaderen, bijvoorbeeld, gebruiken in de diverse landstreken en de ons omringende landen. Of zelfs op basis van jaarlijkse vermakelijke en interessante krantenberichten.
In het aangeboden programma zit veel afwisseling en vrolijkheid.
We duiken de geschiedenis in: wanneer ontstond de viering, het belang van het jaar 1850. Ontwikkelingen door de eeuwen heen.
Gelardeerd met anekdotes, voordracht, liedjes, krantenberichten, ontroerende en kolderieke verhalen …kortom, een gezellige en informatieve bijeenkomst!
Deze middag brengt u vast en zeker in de sinterklaasstemming.