Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING HAARLEM EN OMSTREKEN
Haarlem en omstreken
Fotoalbum

Februari 2019

Werkbezoek Gildemeester Schoenreparatiebedrijf Hans Vos te Heemstede. De schoenmaker laat zien hoeveel arbeid komt kijken als je schoenen laat repareren c.q. herstellen. Een kostbare zaak.

 

 

Werkbezoek MAAK terrein in de Waarderpolder op 14 november 2018 j.l.

Met een groep van 25 geinteresseerden bezochten we de onlangs gestarte Lotus college waar een eenjarige horeca opleiding voor jonge mensen met een licht geestelijke beperking.

voor een terugblik kunt u het hele verhaal lezen in ons MB van december 2018.

                                                    -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

 

De museumclub bezocht het museum Huis van Loon aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Het huis werd gebouwd in 1672 en de eerste bewoner was Ferdinand Bol, de beroemde leerling van Rembrandt. In de 18e eeuw werd het huis voorzien van een nieuw interieur. In 1884 kocht de familie Van Loon Keizersgracht 672 als huwelijksgeschenk voor Jonkheer Willem Frederik van Loon en zijn vrouw Thora van Loon-Egidius.

De bovenste verdieping wordt nog steeds bewoond door de familie, aldus Philippa Colomb de Dunant - van Loon. Het hart van het huis is het schitterend trappenhuis, uitzonderlijk groots voor Amsterdam. Er zijn diverse kamers, zoals de Blauwe Salon, de Rode Salon, de tuinkamer, de Drakensteynkamer, de vogelkamer etc. Het souterrain was het domein van de personeelsleden. Vanaf de tuinkamer heeft men een fraai aanblik naar de grote tuin, veel buxushagen en rozen. In het koetshuis, bereikbaar door de tuin, is nu de Coffee Corner. 

Mocht u, de lezer van dit stukje, een keer Amsterdam bezoeken, vergeet dan niet dit museum te bezoeken, echt de moeite waard.