Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING HAARLEM EN OMSTREKEN
Haarlem en omstreken
Dagtocht Oranjemuseum Buren

Dagtocht afd. Haarlem e.o. naar het Oranjemuseum te Buren

Onze voorzitter (in blauw) heeft in april jl. met een delegatie van 49 vrouw "het Damast uit 1938" officieel aan het Oranjemuseum te Buren geschonken.                            

                      Dit historisch Damast werd destijds vervaardigd in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen en was een geschenk ter gelegenheid van het 40-jarig regeringsjubileum van H.M. Koninging Wilhelmina.

De voorzitter van de afdeling Haarlem e.o. mocht dit historisch Damast als gift ontvangen van een lid dat al 52 jaar lid was van de vereniging. Het geschenk was zelfs nog verpakt in de originele doos; compleet met toelichting waar en door wie vervaardigd, incl. het ontwerp met toelichting. Het NVVH logo was duidelijk zichtbaar.

 

Het Oranjemuseum was bijzonder verheugd deze gift te ontvangen. Men was op de hoogte van het bestaan van dit historisch Damast, maar had dit item niet in de collectie.

 

 

 

 

Bezoek Historisch Museum Haarlemmermeer.

Dit museum gaat over de droogmaking van de polder en wat daarop volgde. We werden ontvangen met een kopje koffie door de gidsen Piet en Olaf. Ze vertelden over de dijkdoorbraak in 1755 bij Spaarndam. De rondleiding begon met een korte film, met goede uitleg over al het water, later de drooglegging en hoe de pioniers de polder ontwikkelden. We kregen informatie over het ontstaan van de namen van o.a. Badhoevedorp, Vijfhuizen etc. De moeite waard!