Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING KATWIJK
Katwijk
Agenda

FANCY FAIR

Tijdens de ALV van afgelopen maart werd door een aantal leden voorgesteld om nog een keer een Fancy Fair te houden. Dat is eerder georganiseerd geweest en als een leuke actie met succes ervaren.

Dat gaan we nu weer doen! Aansluitend aan de ALV van 24 maart 2020.

Het bestuur wil er nu niet een hele ochtend aan wijden omdat de lezingen altijd erg gewaardeerd worden. Maar, na de ALV  is er ook voldoende tijd om deze ochtend vrolijk voort te zetten. De opbrengst komt ten goede van onze vereniging. Daardoor kunnen we misschien eens een bijzondere spreker uitnodigen die tot op heden te duur was voor ons.

Hoe stellen we ons dat voor?

Afhankelijk van het aantal dames die iets willen verkopen, zullen, of in de lounge of in de zaal  tafels komen te staan waar iedereen haar spullen op kan uitstallen. Zorg wel dat je de prijs die je voor iets vraagt duidelijk zichtbaar is.

Die spullen kunnen de avond ervoor al bij Tripodia gebracht worden en een tafel ingericht. Dan hoeft er de ochtend van de ALV niet een hoop ongemak en drukte te zijn terwijl iedereen binnen loopt.

Leg wel een laken over je spullen heen! Want, het is niet de bedoeling dat voor aanvang van de ALV er al van alles uitgezocht wordt, cq gereserveerd of meegenomen wordt.  De Fair begint na de ALV en iedereen die een tafel heeft kan daar bij gaan staan.

Wat kunt u doen?

Zelf iets maken bijvoorbeeld. Dat kan eigen baksel of handwerk zijn, iets van uw hobby.

Een suggestie: bak kleine taartjes of cakejes en verkoop die bij de koffie.

Laat uw fantasie maar werken.

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat het het karakter krijgt van een rommelmarkt omdat u uw zolder heeft opgeruimd. Daar zijn andere echte rommelmarkten voor.

Deze Fancy Fair is bedoeld om op een gezellige manier elkaars creativiteit te laten zien.

Als u hier aan mee doet willen we dat graag weten. Dan kunnen er voldoende tafels klaar gezet worden.

De tafel kunt u maandagavond voorafgaand aan de ALV dus al inrichten. En afdekken voor de nieuwsgierige ogen. Want er wordt pas iets verkocht na de ALV!

En mocht het zo zijn dat er een uniek stuk is, bijvoorbeeld een quilt en is er meer belangstelling voor, dan gaan we of een loting houden.

Het kan een leuke, verrassende en hilarische ochtend zijn met veel plezier!

Wil je een tafel gebruiken laat me het dan weten uiterlijk de week er voor, dan zorg ik dat er voldoende tafels klaar staan.

Mail mij om je op te geven: willyzuijderduijn@gmail.com                  En veel succes!

 

VERSLAG MODESHOW

Groot succes: Modeshow NVVH Vrouwennetwerk Katwijk 25 september in Tripodia

Woensdag 25 september was het zover:  de modeshow van de NVVH Vrouwennetwerk Katwijk in Tripodia.
Het was een groot succes met een heel grote opkomst, er hadden zich 170 dames aangemeld!

Er waren veel dames gekomen die (nog) geen lid zijn van het Vrouwennetwerk. maar wie weet…

 De dames werden ontvangen met een feestelijk glaasje (alcoholvrije) bubbels. Daarna kon de party los.
Er waren  8 mannequins (waarvan 5 leden van de vereniging) die met een veelzijdige show een voor iedere vrouw, ongeacht leeftijd of kledingmaat, een mooie mode lieten zien.
Ladyspeaker Wilma Sprenger (van Sistersmode) en Gijs de Vreugd (schoenmode) gaven een duidelijk verslag van de kleding en schoenen, ook met bijpassende kettingen van juwelier Parlevliet.
In de pauze was er gelegenheid tot shoppen c.q. proeven bij de stands van de deelnemende winkeliers: Etos, De Raad bouw, Edwin Minnee Kapper, Van Maanen, Alexanderhoeve, The Readshop, King Maron olijfolie, Parlevliet juwelier en Gijs de Vreugd.  Herbergh Welgelegen, Meurcy’s lingerie en Albert Heijn Kraan (Hoornesplein) konden niet fysiek aanwezig zijn maar deden wel mee.
Daarnaast werden er demonstraties  gegeven door o.a. kapper Minnee en Etos.
Er was ook gelegenheid om kleding en schoenen met modeshowkorting aan te schaffen.
Na afloop kregen de dames tegen inlevering van hun toegangskaart een heel goedgevulde goodybag met waardevolle artikelen en kortingsbonnen van de winkeliers mee.
De deelnemende winkeliers, de mannequins, bestuur en medewerkers van Tripodia ontvingen een daverend applaus na afloop.
Kortom een onvergetelijke avond.

 

 

 

Programma 2e helft 2019

     
12 november 12 nov   Josha Zwaan (www.joshzwaan.nl), o.a. bekend van het boek Parnassia, heeft op verzoek van de ouders een boek geschreven over Emma: "Emma wil leven". Een tiener die uiteindelijk aan anorexia is overleden. Van dit indringende verhaal wordt ook een toneelstuk gemaakt. Het boek is te koop
26 november Dhr. Habermehl  komt een lezing houden over Genealogie. Met andere woorden: Van wie ben jij er één? Zelf zegt hij, een hobby om nooit aan te beginnen. Als je in je verleden duikt kom je er kennelijk niet meer van los.
10 december Dhr. de Bruijn, directeur van de Theaterhangaar is te gast. Naar aanleiding van Katwijk en Oranje waar wij te gast waren, kwam het verhaal van Soldaat van Oranje weer boven. Dhr. de Bruijn vertelt over zijn werk, hoe het gaat met dit bijzondere theater.

 

Programma 1e helft 2020

14 januari Een korte lezing over War Child. Ineke Ouwehand, vrijwilliger voor deze stichting, vertelt over het werk wat zij doen en haar taak daarbij. Na de lezing is er de Nieuwjaarsbijeenkomst. Tijd om iedereen weer te spreken en te toosten op het Nieuwe verenigingsjaar!
28 januari dhr Ozcan Akyol, beter bekend als Eus. Hij komt vertellen over zijn achtergrond, zijn boeken en zijn programma's voor de televisie.
11 februari mw Petra Hoogeveen. Een echte Leidse verhalenverteller. Allerlei levendige verhalen zullen de revue passeren.
25 februari mw Sari Maas vertelt over "Feest op Marken". Een boeiend verhaal over de kleding dfie gedragen werd op hoogtijdagen en de dagelijkse dracht. Antieke kledingstukken zullen in haar verhaal getoond worden. Sari heeft in 2014 het Marker borduurwerk op de Immaterieel erfgoedlijst van Nederland kunnen plaatsen.
10 maart mw J. Claassen, ons reeds bekend. Zij neemt ons mee in een heel ander onderwerp: Land van Luther, Bach en Bauhaus. U ziet o.a. ook een bijzonder ballet en hoort een mysterieus koor. Nieuwsgierig hoe dat zal zijn!
24 maart De Algemene Leden Vergadering (ALV). In het eerste deel van de ochtend zal het bestuur u informeren en de agenda en alle stukken krijgt u in uw brievenbus. Na de ALV en de koffie organiseren we een Fancy Fair. Dit verzoek kwam tijdens de vorige ALV. U wordt van harte uitgenodigd om iets te koop aan te bieden tbv onze vereniging. Dat kan eigen baksel of handwerk zijn. Laat uw fantasie maar werken.   Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat het het karakter krijgt van een rommelmarkt omdat u uw zolder heeft opgeruimd. Meer hierover hoort u verder in het boekje en op een van de ochtenden.
14 april mw. Renée den Haring. Als verpleegkundig specialist oncologie werkzaam in het Spaarne Gasthuis. Haar lezing gaat over Osteoporose, iets waar we op zekere leeftijd mee te maken kunnen krijgen.
28 april Dhr. Jack Bouma, molenaar in Katwijk. Wist u dat er in Katwijk ooit zes molens hebben gestaan? Jack Bouma vertelt over de enig overgebleven molen "de Geregtigheid. Over de lokale geschiedenis. Kortom, een reis langs de zes molens.
   
Programma 2e helft 2020
     
8 september mw Marijke Wolthaus, politiefunctionaris is bij ons om ons "Tips en Trucs om je eigen veiligheid te vergroten" te vertellen. Heel nuttig !