Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING PIJNACKER/NOOTDORP
Pijnacker/Nootdorp
VERSLAG EN FOTO'S EXCURSIE HERMITAGE AMSTERDAM
Op een mooie lentedag………………..museumbezoek Hermitage Amsterdam 22 maart 2019
 
In dichte mist vertrokken vanaf Pijnacker, tuften we met vijf dames eerst naar Den Haag CS. Daar namen we de trein naar Amsterdam CS. Op Amsterdam C.S was het niet druk. Even voorlangs het mooi opgeknapte station lopen. Onder Hennie’s deskundige begeleiding namen we metro 51, en stapten op het Waterlooplein uit. Aan de achterkant van de Hermitage was een mooi restaurant, Dignita met een binnentuin, zodat we ook nog lekker in de zon konden lunchen. Echt vakantie.
In de Hermitage was het rustig. Sinds de verbouwing is het interieur ruim, en alle objecten staan, of hangen prima. Wij gingen voor de tentoonstelling ‘De schatkamer’, Meesterwerken uit de Hermitage Rusland’. Onze Hermitage heeft prachtige schilderijen en kunstvoorwerpen vanwege hun tienjarig bestaan uit Petersburg mogen lenen. Schilderijen van Bernini, Matisse, Rembrandt, Tintoretto, van der Weijden en Velásquez streelden het oog. Maar er waren ook prachtige voorwerpen vanaf de prehistorie: 25 000 jaar kunstgeschiedenis. Gouden voorwerpen, kannen, porseleinen borden, schilderijen, kleding, meubels, we kwamen ogen en voeten te kort.  
De tijd vloog, en we gingen, we liepen langs de Amstel terug naar het Centraal Station. We maakten de reis omgekeerd terug Pijnacker. De metro was weliswaar druk, maar oud worden heeft voordelen: mensen, ook jongeren gaan voor je staan! En Hennie, die als een kloek over haar kuikens waakte, hartelijk dank.
U kunt nog tot en met 25 augustus de tentoonstelling zien. Echt gaan! Zoiets moois zie je niet gauw.
Tiny Aggenbach
 
OP DE FOTO 1X KLIKKEN