Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING PIJNACKER/NOOTDORP
Pijnacker/Nootdorp
VERSLAG EN FOTO'S KERSTMIDDAG 21-12-2018

VERSLAG  KERSTMIDDAG

Met 35 dames is het een sfeervolle en gezellige kerstmiddag geworden. Bij binnenkomst kon men koffie of thee halen met kerststol of kerstkrans. Ook het Leeuweriken-koor zat inmiddels er helemaal klaar voor.
Toen iedereen binnen was heeft onze voorzitter Irma Koot ons een fijne middag toegewenst en toen kon het koor beginnen. Iedereen kon de tekst aflezen van een scherm en die was goed verzorgd met plaatjes en bewegende beelden.
Na een half uurtje werd door een van de koorleden een zelfgemaakt gedicht voorgedragen over hun jonge kater die natuurlijk overal nieuwsgierig voor was.
Men kon toen in de pauze een consumptie halen en daarna vertelde Barbara de Vries het een en ander over de uitgestalde kerststallen. Ze had er thuis nog veel meer maar kon dat allemaal niet meenemen natuurlijk. Er waren prachtige exemplaren bij en jammer voor diegenen die niet op de kerstmiddag aanwezig konden zijn en dus niets gezien hebben. Want de diverse kerststallen waren het bekijken zeer zeker waard.
Ook aansluitend bij de uitleg kwam er een gedicht over 4 apostelen. Zeer leuk. In de St. Janskerk in Den Bosch staan ook 4 apostelen in plaats van de bekende 3.
En toen was het koor weer aan de beurt onder begeleiding van een 90-jarige pianist en een accordeonist. Die kregen ook ieder een solo-momentje.
Aan het einde van het optreden door het koor zong de dirigent het lied “Jeruzalem” en velen zongen mee.
Ongeveer half 6 was het tijd om aan het buffet te beginnen. Was weer zeer uitgebreid met allerlei heerlijke hapjes, salades, quiches, gevulde eieren, gevulde dadels enz. enz. En stokbrood met kruidenkaas. Ook was er voor zoetigheid gezorgd door tiramisu en mandarijntjes.
Hopelijk heeft iedereen genoten van deze middag en dank aan iedereen die voor de inwendige mens heeft gezorgd.
Om 19.00 uur was de middag voorbij.

 

1 x KLIKKEN OP DE FOTO, DAN WORDT DEZE VERGROOT WEERGEGEVEN