Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING UITHOORN
Uithoorn
Nieuwsbrief

Jaargang 53, nummer 6, september 2017                       Zie ook de website www.nvvh.nl/afdeling Uithoorn

AGENDA

Wanneer?

Wat?

Waar?

Vrijdag 1 september 10.30 - 12.00 uur

Samen koffiedrinken

Perlo Plaza

Woensdag 6 september – vertrek 9.40 uur

Excursie

Woerden

Vrijdag 22 september 14.00 – 16.00 uur

Lezing houdbaarheidsdata

De Schutse

Vrijdag 22 september 18.00 uur

Samen eten

Het Rechthuis

Woensdag 4 oktober vertrek 10.15 uur

Excursie schaatsmuseum

De Hoef

Vrijdag 6 oktober 10.30 – 12.00 uur

Samen koffiedrinken

Perlo Plaza

Woensdag 11 oktober 14.00 – 16.00 uur

Herfststuk maken

De Schutse

Woensdag 8 november

Excursie

Helmond

Vrijdag 17 november 14.00 – 16.00 uur

Lezing Polen en glazen ballen

De Schutse

VAN HET BESTUUR                                                                                                                

Het nieuws wordt momenteel beheerst door eieren, Noord Korea, en klimaatverandering.                   Het is half augustus; het moment waarop ik even achter de computer moet gaan zitten om een stukje te schrijven voor de nieuwe nieuwsbrief.                                                                      

Onze eerste bestuursvergadering hebben wij alweer gehad, en wat daar besproken is, daar wil ik jullie in het kort wat van meedelen. Een maatregel moesten wij nemen inzake de clubs. Wij zijn afhankelijk van de prijzen van de zalen. Mede gedwongen door het wegvallen van de subsidies gaat de contributie wat omhoog  om uit het verlies te blijven.                                                                                                              

De excursiecommissie is er voor het seizoen 2017/2018 in geslaagd een heel gevarieerd programma samen te stellen.                                                                                                  

De contactgroep heeft voor komend seizoenjaar heel interessante lezingen kunnen boeken, hetgeen niet altijd meevalt. Zeker ook omdat de sprekers de markt kennen, en vaak overdreven hoge prijzen vragen. Het is een kunst om binnen het budget te blijven en dat is ook gelukt.                                                                                                                          

Henny van  Hunnik en Paula Schulte zijn de nieuwe contactpersonen voor het museum.  Na het hectisch verlopen  seizoen, hebben zij met onze nieuwe rondleidster/gids, Melanie Ciuraj, gezocht naar passende en interessante museumbezoeken.                                                                                               

Bij de nieuwsbrief zit een overzicht voor het nieuwe seizoen, voor zover dat bekend is.  Een goede raad is: zet de data vast in uw agenda, zodat u niet verrast kan worden en er op het laatste moment nog actie ondernomen moet worden.                                                                          

Bij de nieuwsbrief zit ook een contributiebrief met daarop het verzoek aan diegenen die aan de betreffende clubs meedoen om in de maand oktober de genoemde bedragen voor hun deelname aan die club over te maken.                                                                                                     

Ik hoorde vaak de opmerking wanneer gaan we weer beginnen. We missen het zo. Gelukkig gaan wij 1 september weer van start en lieve dames, wij moeten nog een beetje op gang komen, maar dat zal allemaal wel lukken. Jullie enthousiasme versterkt onze mening dat wij nog altijd op de goede weg zijn.                                                                                                                      

Een heel fijn NVVH seizoen toegewenst, en ik hoop jullie heel vaak te mogen begroeten.                                                                                                             

Namens het bestuur Greet van Zelst-Schoorl 

EXCURSIE 6 SEPTEMBER NAAR WOERDEN                                                                           Op woensdag 6 september gaat de excursie naar Woerden.                                                Vertrek om 9.40 uur vanaf het busstation. Met bus 130 gaan we naar Mijdrecht en stappen bij halte Mijdrecht-Centrum over op bus 123 naar Woerden halte Oudelandseweg.                                     We lopen eerst naar restaurant Plein 7. Na de koffie met appeltaart komt de stadsgids ons halen voor de wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten van Woerden (ca. 60 minuten). Lunch voor eigen rekening. Daarna kunt u nog het fraaie stadsmuseum en/of de Petruskerk bekijken of gezellig over de woensdagmarkt lopen. Op eigen gelegenheid kunt u weer met de bus vanaf de halte Oudelandseweg terug naar Uithoorn.                                                 De kosten voor deze dag zijn € 12,00 per persoon excl. vervoer.                                           Gaarne opgeven bij Astrid Geel tel. 561120 of Lida Pieterse tel. 568104                                                          Met vriendelijke groet, de excursie commissie.

LEZING HOUDBAARHEID PRODUCTEN DOOR DHR. VAN DER GAAG OP 22 SEPTEMBER Op vrijdag 22 september van 14.00 – 16.00 uur zal de heer Martin van der Gaag een lezing verzorgen over ‘over de datum’. Als producten ‘over de datum’ zijn, wat moeten we er dan mee? En wat betekent dat nu precies? Kan zout eigenlijk wel bederven? Hierover worden we uitstekend voorgelicht hoe dat nu eigenlijk zit. Het belooft een interessante en leerzame middag te worden.

SAMEN ETEN VRIJDAG 22 SEPTEMBER                                                                                                  Op vrijdag 22 september om 18.00 uur gaan we eten bij Het Rechthuis.  Opgeven kan tot en met woensdag 20 september 18.00 uur. Daarna kan het niet meer. Opgeven bij Nel van der Neut, tel. 564839 of per email nelvanderneut1930@gmail.com   Op vrijdag

Onder voorbehoud :  EXCURSIE SCHAATSMUSEUM 4 OKTOBER                                   Excursie naar het schaatsmuseum ‘Het is koud aan de dijk’ in De Hoef. Op woensdag 4 oktober is de excursie naar het schaatsmuseum van Toon van Kempen. Daar zijn o.a. schaatsen te zien van koningin Emma en Wilhelmina. De wollen mutsen van Art en Keessie, het beroemde bruggetje van De Elfstedentocht in Bartlehiem en nog vele andere attributen die in de loop der jaren door Meneer Van Kempen zijn verzameld. We worden om 10.30 ontvangen met koffie en thee, daarna gaan we rustig alles bekijken. Omdat het perceel te koop staat, zullen we in september contact opnemen met Van Kempen, om te horen of de excursie door kan gaan.                                   Deze excursie kost €5; u kunt dit bedrag op 4 oktober aan Lida betalen .                                              We verzamelen bij de Scheg en vertrekken, met auto’s, om 10.15 uur.                                        U kunt zich opgeven vanaf 1 september bij Lida Pieterse tel 568104.                                         Met vriendelijke groet, de excursiecommissie.

WORKSHOP ‘HERFSTSTUK MAKEN’ OP WOENSDAG 11 OKTOBER IN DE SCHUTSE              De workshop duurt van 14.00 – 16.00 uur. De zaal gaat open om 13.30 uur. De workshop wordt verzorgd door Esther Straathof met enkele assistentes. Zij zorgen voor al het materiaal en u hoeft dus niets mee te nemen. De kosten voor deze workshop zijn € 25 aan materiaal en € 0,60 voor de koffie of thee. Doet u ook mee? Er kunnen ongeveer 25 dames meedoen. Esther en de dames hebben er nu al zin in! Opgeven bij Wil Waterland (tel. 562123 of email waterland@tele2.nl ). Betalen vóór 1 oktober op rek. NL92INGB0000649622.

VOORAANKONDIGING EXCURSIE HELMOND WOENSDAG 8 NOVEMBER                                              Let op: dit is de tweede woensdag in november. We gaan met de bus naar het EDAH museum in Helmond. Verdere details komen in de volgende nieuwsbrief.                                                 Vriendelijke groet, Wisia Schaefer.

LEZING POLEN EN GLAZEN BALLEN OP VRIJDAG 17 NOVEMBER 14.00 – 16.00 UUR            De heer A. Booman komt deze lezing verzorgen in de Schutse. Dhr. Arie Booman is voorzitter van de Stichting Hulpactie Polen. De heer Booman; ‘Beroemd kristal en glas alsook prachtige Kerst- en Paasdecoraties uit Poolse ateliers, brengen wij hier naartoe en verkopen dat om de hulp en transportkosten te kunnen financieren en realiseren. Onze individuele hulpverlening wordt o.a. al twee jaar gerealiseerd door ons scootmobielproject. Wij stellen ons ook garant voor het functioneren van een 2e hands textiel- en kledingwinkel. Ook ondersteunen wij jonge gezinnen (d.m.v. babyuitzetten), een bejaardentehuis met mindervaliden, een clubhuis voor jonge invaliden, de gemeentekliniek, het kerkblad en de aan de kerk verbonden kleuterschool.

BELANGRIJK BERICHT VOOR DE MUSEUMCLUB                                                               

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Melanie zal ons weer 8 x begeleiden door de diverse musea. We beginnen pas in de maand oktober. Dit is omdat de musea nog niet hun nieuwe opstellingen klaar hebben in september.                                                                                   In oktober bezoeken we het Rijksmuseum voor de tentoonstelling "Mathijs Maris."                        In november gaan we naar het Van Gogh voor de tentoonstelling "Nederlanders in Parijs."          In december gaan we naar Haarlem, het Frans Halsmuseum voor de tentoonstelling "Humor in de Gouden Eeuw." !!!!Let wel: de  datum voor dit museumbezoek is vrijdag 15 december!!!!! Noteer dit in uw agenda. Deze datumwisseling is omdat de kerstviering van het Vrouwennetwerk al gepland staat op woensdag de 20e. Deze willen we niet in de weg zitten.

Voor het nieuwe kalenderjaar krijgt u het programma later. Dit duurt dan van januari t/m mei 2018.

De rondleidingen zijn iedere 3e woensdag van de maand ( behalve in december!).

Er zijn 3 groepen:

Groep 1 van 10.30 - 11.30 u

Hierin zitten de dames: I.Derwort, P. Schulte, D. Verhoef, E.Enserink, H.van Hunnik, R. den Blanken, C.Rademaker, F.de Vries, J.Schotman, L.Smit, M.Slieker, L.Wijland, B.Raadschelders, A.den Iseger, L.Maarsen.

Deze groep zit dus helemaal vol. Contactpersoon is Hennie van Hunnik  tel: 02297-565787

Groep 2 van 11.30 - 12.30 u

Hierin zitten de dames: I.Jansen, Edzes, T.Nonhof, W.Zeegelaar, A.Burgmeijer, C.Troost, B.Munninghof, T.Wagenaar, E.Kleinsma, E.van Lent, T.Willigen, R.Helsloot, Mevr. Leenen, W.Schaefer, Jannie Rossenberg.

Ook deze groep is helemaal vol. Contactpersoon is Erna van Lent  tel: 0297 540067.

Groep 3 van 12.30 - 13.30 u.

Hierin zitten de dames: G.Koorneef, Jannie Medema, W.Schouten, R.Wiering, J.Ponsen, M.van Duijkeren, A.Verbeek, J.Wielage, A.Zutt,  K.van Leeuwen.

Er zijn in deze groep dus nog wel wat plaatsen beschikbaar. Contactpersoon is Joke Wielage  tel: 0297 563395.

 

In groep 4 zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.  Als je er dit seizoen als nieuw museum lid bij wilt zijn, geef je dan z.s.m. op bij Henny van Hunnik hvanhunnik55@gmail.com,  tel. 565787 of bij Paula Schulte paulammschulte@gmail.com tel. 530640.

 

Nog even wat afspraken:

Bij verhindering afbellen bij je contactpersoon.

Ruilen mag, maar dan wel met iemand die lid is van de museumgroep.

 

We vertrouwen op een fijn seizoen.

Hennie en Paula                                                    .

 

Aanleveren kopij voor het volgende nieuwsbrief vóór 15 september bij Ria den Blanken-Foekema,
 Weegbree 38, 1422 MX Uithoorn of per e-mail riadenblanken@hotmail.nleemmuuuuu