Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING OOSTERHOUT-NB
Oosterhout-NB
Kerstviering 2018

Kerstviering 2018

Kerstviering op 20 december 2018                             

 

Het optreden van Charlotte Glorie: Ik verwachtte zachte, sfeervolle muziek met eventueel een harp …. zoiets! Nee dus, de inzet van het eerste lied was in up-tempo, vrolijk, ‘Het Kind van de Vrede’. Vrede maken doe je door  met elkaar te praten, niet over elkaar.

Charlotte stelde zich voor: blind geboren, naar de lagere school, braille geleerd, toen naar de VU Nederlands studeren. Als je blind bent, hóór je alles en omdat velen denken dat je ook doof bent maak je kennis met veel vooroordelen, die ze allemaal verwerkte in haar teksten en liedjes, met zeer veel humor!

Een paar voorbeelden. Als jong meisje zit ze met stok in de trein. Het is ijzig stil, ze heeft haar ogen dicht. Men denkt: ze kan vast ook niet horen. Dan komt de opmerking: “Meid, ik heb een blinde poes, ik wéét wat het is….”.
Loopt bij de VU naar haar collegelokaal: ‘U kunt met mij meelopen, ik ga ook naar oogheelkunde”.
Drukte bij de trein: “Neem de volgende trein maar, je hebt toch geen haast!”

Charlotte zegt: “Zingen, je doet het omdat het fijn en lekker is, maar er is nog een taboe: zingen op straat! Nog wel! Ik doe het graag, de mensen denken dat ik gek of dronken ben of allebei. Voordeel is: ik zie de starende blikken niet.”

Charlotte Glorie is een cabaretière die met veel humor, soms hilarisch, haar blik op de wereld bezingt met een prachtige stem. Je kon er soms hard om lachen, soms glimlachen of ontroerd worden. Het was een mooie middag en een perfecte opmaat naar Kerstmis!

Dank was er voor de mensen van De Slotjes die alles op tijd hadden opgesteld en last but not least voor onze eigen gastvrouwen die de koffie, het drankje en de hapjes achteraf verzorgden.

Ineke van Woerden