Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
Ledenblad Denken & Doen
nr 5, oktober 2017

Vrolijk lachende pompoenen op de voorplaat van de nieuwe Denken & Doen vormen de opmaat van dit herfstnummer, samen met de spreuk die de landelijk voorzitter aanhaalt in haar voorwoord: ‘Lach en de wereld lacht met je mee’, gezien op een woonsilo in Berlijn. Zij roept de leden op in het komend seizoen de humor en de lach mee te nemen en waar mogelijk te laten klinken, ondanks dat in het gewone leven het huilen ons wel eens nader staat dan het lachen. ‘Lachen opent de harten van mensen en er ontstaat een gemeenschappelijk beleven.’

De inhoud van dit nummer is als altijd gevarieerd. U leest onder meer een interessant interview met een vrouwelijk  gemeenteraadslid. Zij geeft een inkijkje in het werk van een raadslid en zij stimuleert vrouwen zich hiervoor aan te melden.

In deze Maand van de Geschiedenis kijken we mee over de schouders van vele vrijwilligers die een indrukwekkend wandkleed borduren, de ‘Flevowand’, geïnspireerd op het wereldberoemde tapijt van Bayeux. Het Jaar van Maarten Luther komt aan de orde en de historie van het ‘witte stadje‘ Thorn.

Afdeling Woerden vertelt over haar reilen en zeilen en onze columniste geniet van de herfst en bijbehorende kledingstukken. Tevens leest u het laatste nieuws van de Denktank: 'De vrouw als Consument': Duurzaamheid.

We bespreken weer zes van de vele recent verschenen boeken, er is een gezellige puzzel, belangrijke pc-tips, uitgaanstips met mooie aanbiedingen voor vrijkaarten, weetjes in de vaste rubriek ‘Waard om te weten’, en er is al een vooruitblik op de ledenreizen in 2018.

Kortom: een bijzonder lezenswaardig ledenblad met voor elk wat wils.

Lees dat blad, het is echt de moeite waard!

Vraag een proefexemplaar aan bij het Centraal Bureau in Amersfoort: .

De volgende editie van Denken & Doen verschijnt in de week van 12 december 2017.