Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
Ledenblad Denken & Doen
nr 6, december 2017

Een blad in kerst- en eindejaarssfeer. Hoe zou het anders kunnen! Daar hoort een artikel bij over de geschiedenis van het kerstpakket; dat blijkt van alle tijden te zijn. Er bestaat een humoristisch cabaretnummer over, waaruit we enkele delen citeren. Dan is er natuurlijk nog het vuurwerk, een jaarlijks terugkerend discussiepunt tussen de haters en de liefhebbers. Onze columniste schaart zich onder de eerste categorie. En een korte terugblik op het voorbije turbulente jaar mag niet ontbreken.


We bezochten een  Nederlandse wijnboerin op haar imposante bedrijf, en passant tipt ze een goede wijn voor het kerstdiner.

U leest verder een impressie van het symposium ‘Vrouwen - Vluchtelingen - Veiligheid’ dat vijf Nederlandse vrouwenorganisaties in oktober organiseerden, en waaruit een Manifest wordt opgesteld ‘ter verbetering van de veiligheid van vrouwen en meisjes in opvangsituaties en andere huisvesting’. Dit Manifest zal onder de aandacht worden gebracht van overheden en van het Nederlandse publiek.

‘De vrouw als consument’, het thema van de Denktank, komt aan bod, met in het bijzonder aandacht voor onze ecologische voetafdruk. Er zijn weer gevarieerde berichten uit afdelingen, de bijzonderheden van de ledenreizen in 2018 zijn bekend, de verschijningsdata van ons blad in 2018, u leest uitgaanstips, bespreking van recent verschenen boeken en vanzelfsprekend om te beginnen de berichten vanuit het AB bij monde van de landelijk voorzitter.

Kortom: een bijzonder lezenswaardig ledenblad met voor elk wat wils.

Lees dat blad, het is echt de moeite waard!

Vraag een proefexemplaar aan bij het Centraal Bureau in Amersfoort: .

De volgende editie van Denken & Doen verschijnt in de week van 13 februari 2018.