Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING HAREN GR
Haren GR
Welkom!

Welkom bij de afdeling Haren van KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK !

100 jaar Afdeling Haren

Na een jaar van voorbereidingen brak de 29ste mei aan, de dag van ons 100-jarig jubileumfeest! Er werd ons een spetterend feest beloofd en dat werd het, dubbel en dwars! 95 dames hadden wel zin in een feestje bij de Twee Provinciën aan het Paterswoldsemeer. Zelfs de zon werd er blij van en ging steeds uitbundiger schijnen. Onder het genot van koffie/thee met gebak opende onze voorzitter Elly Biezeveld de middag met een stukje geschiedenis van de NVVH. Vervolgens sprak Dieny Scheffer, landelijk voorzitter, haar gelukwensen uit voor onze jubilerende afdeling. 

100 jaar, een topprestatie met de complimenten voor alle dames die dit mogelijk hebben gemaakt. Hierna zong een gelegenheidskoortje het jubileumlied 100 jaar NVVH”, de tekst is geschreven door ons lid Paula Sturm. Na dit muzikale opwarmertje werd het vuurtje verder opgestookt door het optreden van musicalartieste Inez Timmer. Deze rasartieste vermaakte het publiek uitstekend met haar komische acts en prachtige zangstem. Al gauw had ze de lachers op haar hand en werd er voorzichtig meegezongen. Haar vrolijkheid werkte aanstekelijk, zelfs zo erg dat bij velen de voetjes van de vloer gingen. Hilariteit en zweetdruppels alom. Gelukkig konden we voor het buffet aan nog even de wind door onze haren laten waaien en onze dorst lessen op het zonnige terras. Daarna stond het warme buffet klaar, gevolgd door een heerlijk dessert-buffet en liet ieder het zich goed smaken. Al gauw werd het tijd om enkele dames voor hun inzet te belonen, zoals natuurlijk de jubileumcommissie. Ook het bestuur werd bedankt voor hun werk door Dieny Scheffer. Ineens ontstond er grote hilariteit in de zaal, want wie kwamen daar nu binnen? Wie waren dat? Een komisch uitgedost echtpaar, de heer en mevrouw Proekema met een act over de NVVH, dat uiteindelijk het bestuur ook nog even een bloemetje wilde overhandigen! GEWELDIG! Zo kwam er tenslotte een eind aan deze prachtige middag, waarna ieder, gewapend met een NVVH-VROUWENNETWERK-tas uiterst tevreden naar huis ging.

De afdeling Haren biedt al vanaf 1919 haar leden een uitgebreid en gevarieerd programma aan lezingen, cursussen en excursies aan. Daarnaast kunnen leden zich aansluiten bij één van de clubs. Momenteel beschikken wij over een gymastiekclub, literaire clubs, een eetclub, een tuinclub en over een club die zich richt op Engelse conversatie (zie ook onder "Clubs"). Nieuwe clubs oprichten kan ook.

De afdeling Haren telt 150 leden.

Het actuele programma vindt u onder "Jaarprogramma". 

Loopt u eens vrijblijvend binnen op één van de bijeenkomsten.

Wilt u lid worden van onze afdeling stuur dan een email naar: mekloosterhof@gmail.com

 

 

 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2020