Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING HAARLEM EN OMSTREKEN
Haarlem en omstreken
Museumbezoek maart en april 2023

Museumbezoek depot Boijmans van Beuningen en Prinsenhof.

Met de museumclub zijn we 21 maart j.l. naar het depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Het museum is sinds mei 2019 gesloten en zal pas in 2026 zijn deuren weer openen na een enorme verbouwing en verduurzaming. Om toch wat van de collectie te zien in al die jaren, is het mogelijk om het depot te bezoeken. Het depot op zich is al de moeite waard om van buiten af te bezichtigen. De buitenkant is van boven tot beneden spiegelglas. Eénmaal binnen ben je overgeleverd aan alle veligheidsmaatregelen die er getroffen zijn. Onder andere moesten voor de specialie rondleiding in één van de depots, waar kleine museumstukken stonden opgeslagen, een witte jas aan en over een speciale mat lopen voordat je naar binnen mocht. Al met al een bijzondere ervaring. 

             

 

                

Een maand later zijn we naar museum Prinsenhof geweest in Delft waar de tentoonstelling ''Het Delft van Vermeer'' te zien is. We hebben kennisgemaakt met personages uit Vermeers directe omgeving. Vermeer was niet alleen kunstenaar maar ook echtgenoot, vader van 15 kinderen, schoonzoon, ondernemer en herbergier. Zo zijn we dichter bij de man gekomen achter de mythe en ontdekten we hoe Vermeer kon uitgroeien tot één van de meest geliefde kunstenaars ter wereld. 

Tineke van Luipen en Els van der Ouw

                                                                                 

              

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2024