Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
Verslagen middagen en excursies

Zie voor div.foto's ons fotoalbum..de busreizen altijd i.s.m. VERSCHOORREIZEN

De meeste foto's op fotoalbum zijn van Barbara, 

 

Wat een enorm leuke middag met mevr. v.d. Sar,ze liet beelden zien en vertelde verhalen over knikkers   honderden knikkers gezien uit andere landen ,waar ze gemaakt worden enz.,enorm leuk,nooit gedacht,dat er zoveel over knikkers te vertellen is. Met dank aan  Nel v.d. Ham,die gaf ons het adres van mevr.

 

Met 18 dames weer heerlijk gegeten bij  de Chinees Lila's

 

Op 12 juni Bezoek van de politie  met voluntairs,die gingen ons van alles vertellen en laten zien   over babbeltrucs, wat een ontzettend leuke en LEERZAME  middag, wij bedanken hun voor alles wat ze ons  lieten zien.

 

ZOMERSTOP

 

 

De high tea was weer geweldig

 

Weer begonnen met een hele goede presentatie van de KNRM, spannende  beelden gezien van metershoge golven .en reddingsacties

 

Op 10 okt. waren   Theo en  Loes van Aarsen te gast met hun programma de "muzikale bonbons"  we kregen de presentatie  "de platenkoffer" te horen en zien , geweldig,  heel veel oude  liedjes nagezongen en gespeeld door Loes, we hebben genoten.

 

   7 nov. 2018 Weer heerlijkgegeten bij de Chinees

Wat een geweldig leuke middag hadden we, de schaapsherder Martin Oosthoek vertelde  aan de hand van filmpjes  heel begrijpelijke dingen over zijn  schaapkuddes.

 

Op 27 nov.  met 33 dames  in de Verschoorbus naar tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer geweest een hele gezellige dag. gehad 

 

Koor N ieuw Zuid uit Rotterdam  heeft de kerstmiddag op 11 dec. voor ons heel gezellig gemaakt , wat een  fijne gezellige middag ,zang, iets  lekkers, een advocaatje, heerlijk toch

 

De eerste middag in het nieuwe jaar was dhr. Mensen te gast met een leuke presentatie over vlinders, de dames  werden  aan het werk gezet om een vlinder te vouwen erg leuk. Zelf was ik aan het genieten van een zonvakantie.

 

De  jaarlijkse vergadering  liep zoals  altijd als een trein, na de   pauze  was mevr. Maljers van de brandweer te gast en vertelde over brandpreventie.

 

Wat een heerlijke middag  12 maart  een team van "koek en  Snoepie"  kwam op een hele leuke  speelse  wijze van alles vertellen over   oud snoepgoed,  ze hadden ook veel snoep meegebracht en lieten ook mooie oude plaatsjes zien ,ook over gebruiksvoorwerpen en gewoonten .   Er kan ook  ouderwets snoep gekocht worden,waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. door de dames

 

Op 9  april was mevr. Elza van Dorsser onze gast,   de leden werd verzocht hun poezie album  mee te brengen,wat  met een vraagteken aangehoord werd,maar wat was het leuk er was een album bij van 1890,daarna  ging ze  over Japanse dichtkunst vertellen.De gedichten heten Haiku en bestaan uit maar 17 lettergrepen, je moet het maar weten .Kortom gewoon een leuke middag.

Op 17 april met een groepje weer heerlijk bij onze Chinees gegeten.

De middag van mei was ik  door vakantie  niet aanwezig, mevr. Tromp was te gast met de presentatie  "valpreventie"   de meeste  ongelukjes gebeuren thuis, ze deed ook wat  oefeningen voor.  wat de dames vertelden was het een geslaagde middag.

 

 

wat hebben we op 11 juni een geweldig leuke  middag gehad met  oud kraamverzorgster mevr. v.an Helden. Ze heeft heel veel laten zien van vroeger en ook veel dingen verteld,waar wij met open  mond naar hebben zitten luisteren,heel bijzonder. 

Ni een  paar weken vakantie  voor in de zaal 

28 aug. de  high tea bij de molen .

 

Fijne vakantie allemaal

 

Een geweldige dag gehad in Delft, via Dordrecht  met 12 dames  de trein richting Delft,  uitgestapt   en naar het koffieadres gelopen  Janslunch  heet het, heerlijke koffie met heerlijk gebak erbij, toen  opgehaald door gids Sybrand de Jong,die ons meenam voor een wandeling door  Delft, heeeel veel gehoord wat een fijne gids,daarna weer voor de lunch naar Janslunch,  heerlijk gelunchd,weer opgehaald voor een bezoek aan de Nieuwe kerk, weer met veel uitleg van Sybrand de Jong,daarna richting station,daar wachtte een verrassing, treinverkeer richting Rotterdam lag eruit, opeens een idee  de treinen naar den Haag reden wel,dus die genomen en met Randstadrail naar  Zuidplein Rotterdam ,daar  stond de bus toevallig  klaar.

We waren best wel moe,maar het was  een heerlijke dag,veel gezien en gehoord. 

 

Helaas weinig deelneemsters bij de High  tea,maar het was weer heerlijk en gezellig

In okt.  nog gezellig wezen  lunchen bij de Chinees.

Op 10 sept. weer begonnen met een prachtige diaserie van dhr. Ketelaar  genoten van de mooie beelden.

8 okt.  mevr. Lianne de Keijzer kwam met haar wasprogramma, dat inhield,  hoe alles vroeger  ging en ook veel oude spullen bij haar, alles werd opgevrolijkt met muziek,dat ze maakte met haar buikorgeltje, het was een feestje..

  In nov.Dhr. en mevr. Augustijn kwamen vertellen over de weesolifantjes,nu met beelden erbij,niet te begrijpen,dat die kleintjes zo kolossaal kunnen worden , een hele fijne middag

 

10 dec. een vroege kerstmiddag  mevr. Loes  Aarsen was onze gaste, altijd  een geweldige middag, er waren nu 2  gitaristen bij, kortom een geweldige muzikale middag met natuurlijk het A D V O C A A T J E.. Kortom het was mooi en gezellig.

nu gaan we ons opmaken voor de  kerst dagen  thuis en  de  Jaarwisseling..

In Jan. was mevr. Noor Andeweg te gast, ze vertelde  over een van haar vele  fietstochten ,zelf was ik door vakantie niet aanwezig,maar het was volgend de dames erg  interessant.

Wat een leerzame middag  mevr. Vera Mulder van Remedica kwam vertellen over de nieuwe  Donorwet. Een beladen en moeilijk onderwerp,er waren veel vragen ,die zij goed beantwoordde.

 

.Volgend jaar bestaan we 55 jaar,helaas  restaurant Alcazar dicht, dus alvast een stamppot buffet  gedaan ,was HEEL ERG GOED en gezellig,maar sommige dames, waren verhinderd en niet afgebeld.  Dat is wat minder, maaaar de mannen van Alcazar hebben  alleen gerekend voor de aanwezigen , 

SUPER hoor gebr. Streefkerk.

De CORONA in ons land ,helaas   alles dicht,   in  aug.  Coronavrij bij  Els  in de boomgaard geweest,  heerlijke LIFLAFJES gegeten in 2  groepjes, ging  prima.

 

In sept. weer in de  zaal ,met veel aanpassingen ,dankzij  Jose ging het door, de imker  is van alles wezen vertellen over de bijen en de  honing,  Op Coronaveilige  manier in de kerk  de middag gehouden  DANK JE WEL JOSE.

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2024