Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING SASSENHEIM
Sassenheim
Over de afdeling

De afdeling Sassenheim van de NVVH werd opgericht op 4 oktober 1961.

Nu al bijna 56 jaar een levende afdeling, opgericht om integratie van nieuwkomers en de vrouwen die al langer in het dorp woonden te bevorderen. Buitenshuis werkten de vrouwen nauwelijks en er was toch wel behoefte aan contacten en activiteiten buiten de deur. De eerste jaren was er zelfs kinderopvang om de leden de gelegenheid te geven cursussen te volgen of op excursie te gaan.

De maandelijkse bijeenkomst, de eerste donderdag van de maand, werd jarenlang in “Het Oude Koningshuys" gehouden, een ambiance waarvan vele gasten en sprekers werkelijk onder de indruk raakten. Voorjaar 2000 vonden daar de laatste “koffieochtenden" plaats.

In het oude Onderdak aan de Hoofdstraat hadden wij een eigen ruimte, met een heel klein keukentje. Hier werden cursussen gegeven, vergaderde het bestuur en kwamen de clubs bijeen.
In juni 2000 verhuisden we naar het huidige Onderdak aan de Gouverneurlaan.

In de toespraken tijdens jubileumvieringen werden moeilijkheden en soms zelfs tegenwerking genoemd. Hoe langer de vereniging bestaat, hoe ongelofelijker de oude vooroordelen ons voorkomen. 

Voeding heeft altijd in de belangstelling gestaan. Er waren actiegroepen die riepen: terug naar de natuur! Eet geen margarine!
Zelfs de sinaasappel ontkwam niet aan kritiek. Een indertijd al oudere man moet boos gezegd hebben, toen hem een sinaasappel werd aangeboden: Foei, weg ermee, ik heb ze nooit gegeten en zal ze niet eten ook.

De nieuwe tijd drong tot de huishoudens door. Er kwam elektriciteit, verlichting en allerlei huishoudelijke apparaten deden hun intrede.
Als u in uw herinnering duikt weet u hoeveel er veranderde en dat juist de NVVH door de jaren heen goede voorlichting gaf op veel gebied.Het groene keurmerk, waarop dikwijls blindelings werd vertrouwd. Niet alleen door leden, maar door de huisvrouw/consument in het algemeen.

Er kwam een Maandbericht met een eigen gezicht.
De gele kaft, tulp en narcis pasten
bij Sassenheim en de bloembollen.

Inmiddels is de kaft groen, er staan bollenmanden op die in het centrum van Sassenheim staan.  

De schoolopleidingen werden beter en in de vereniging werd ontspanning steeds belangrijker. De cursussen zijn niet meer zo “vakgericht".

Al snel werd een bridgeclub opgericht, die al die jaren een bloeiend bestaan leidt.

In 1986 volgde de fietsclub “De Tweewieler". Maandelijks wordt er gefietst in de wijde omgeving.

Zoals te eveneens te zien in het overzicht van de clubs, het aanbod is veelzijdig.

Door de jaren heen is er enorm veel energie en tijd in de vereniging gestoken.
En dat blijft hard nodig, teveel afdelingen worden helaas opgeheven of samengevoegd omdat er geen nieuwe bestuursleden gevonden kunnen worden.

 


 

 

 


 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2021