Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING GENEMUIDEN
Genemuiden
Forza4Sam

NVVH Vrouwennetwerk overhandigd 200 euro aan Forza4Sam

 

GENEMUIDEN – Donderdag had NVVH Vrouwennetwerk haar maandelijkse ledenavond. De vereniging had twee chiropractors uitgenodigd om iets te vertellen over hun werk. De beide gasten wilden geen geld voor hun presentatie, maar wilden graag dat het geld naar een goed doel zou gaan. Forza4Sam werd hiervoor uitgekozen.

NVVH Vrouwennetwerk heeft ruim 70 leden, die één keer per maand in de Overtoom bij elkaar komen. De ene keer wordt er een spreker uitgenodigd, de andere keer wordt een doe-avond georganiseerd. Rond de Kerst vieren de leden samen kerst, deze avond wordt door henzelf op een creatieve manier ingevuld. Omdat de NVVH al meer dan 100 jaar bestaat, is in het logo een kroontje verwerkt. Dus NVVH Vrouwennetwerk mag zich een koninklijke vereniging noemen.

Vorige week donderdagavond 13 november had het bestuur twee chiropractors uitgenodigd om iets te vertellen over hun werk. De heer Knarren en mevrouw Huyser  hebben een praktijk in Emmen, Kampen en Coevorden. Chiropractie is een geneeswijze die al meer dan 100 jaar bestaat. De behandeling richt zich op stoornissen in het functioneren van het bewegingsapparaat ende relatie met het zenuwstelsel. Een chiropractor controleert de wervelkolom op blokkades. Door een gedegen onderzoek en een gerichte behandeling lokaliseert en corrigeert de chiropractor deze blokkades. Hierdoor wordt de doorstroming van de zenuwen hersteld en kan het lichaam zichzelf weer genezen.

In de pauze ging het potje voor lief en leed rond. De dames in de zaal gaven gul voor het gekozen goede doel. Toen het bestuur van de NVVH hoorde dat het geld naar een goed doel moest gaan, was de keuze hiervoor snel gemaakt. Unaniem werd besloten het geld aan Forza4Sam te geven. Sam is het zoontje van Harmen en Ilona Brouwer, wonend in Genemuiden.  Het stel verloor hun zoontje Matthias, nog geen drie jaar oud, aan een energiestofwisselingsziekte. Inmiddels hebben zij een tweede zoontje, Sam. Ook hij heeft een energiestofwisselingsziekte. Op dit moment is Sam redelijk stabiel. Hij wordt eind januari vier jaar. “Sinds kort slaapt hij redelijk door ’s nachts, dat is echt super. Sinds twee maand verkent Sam de huiskamer in zijn loop/zitwagentje. Hij kan nu overal komen. Heerlijk om te zien, het is een vrolijk ventje,” vertelt zijn moeder Ilona blij. Het ingezamelde geld wordt overgemaakt aan Energy4All.  Op dit moment is er namelijk nog geen enkel medicijn beschikbaar om energiestofwisselingsziekten te stoppen ofte genezen. Omdat deze ziekten nog erg onbekend en relatief zeldzaam zijn, ziet de farmaceutische industrie letterlijk geen brood in het ontwikkelen van een medicijn. Voor professor dr. Jan Smeltink en zijn team is dit onaanvaardbaar. Zij hebben er hun levenswerk van gemaakt om een medicijn te ontwikkelen om deze genadeloze ziekte te stoppen. Er zijn de laatste jaren grote stappen gezet. Energy4All is met structurele financiële bijdragen erg belangrijk geweest in de versnelling van het onderzoek en dat zal zo blijven tot het medicijn er is voor patiënten met een energiestofwisselingsziekte.

Na de pauze overhandigde de voorzitter van de NVVH, Jenny van Bale, een envelop met daarin 200 euro aan Ilona Brouwer, moeder van Sam.” In plaats van het potje voor lief en leed rond te laten gaan, was het dit keer een mandje. Hier kan wat meer in. Er zat een geweldig bedrag in. We hebben het nog een keer nageteld. We kunnen 200 euro overhandigen voor Forza4Sam,” vertelt Jenny de aanwezige dames. Ilona nam de envelop met geld dankbaar in ontvangst. “Het geld komt zeker goed terecht. We maken het over naar de stichting Energy4All,” aldus Ilona. 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2024