Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING WAALWIJK
Waalwijk
Welkom

Welkom op de site van de afdeling Waalwijk! 


Waalwijk is een stad die - na de gemeentelijke herindeling en samenvoeging met de gemeenten Sprang-Capelle en Waspik - een inwonertal van ± 47.551 personen heeft.
De stad is bekend vanwege de vroegere schoenenindustrie en dat is de reden dat hier het Schoenenmuseum is gevestigd.  Zeer de moeite waard om eens te bekijken.
Een andere trekpleister van Waalwijk is zijn ligging ten noorden van de Loonse en Drunense Duinen, een uniek zandverstuivingsgebied met veel bos eromheen. Ideaal om te wandelen of fietsen.

Er is veel gebouwd in Waalwijk, er is een hele nieuwe wijk gerealiseerd: de wijk 'Driessen'. Scholengemeenschap "Het Willem van Oranjecollege" is ook naar deze nieuwe wijk verhuisd en er zijn sportvelden aangelegd. In het noorden ligt een inmens groot bedrijventerrein en in het zuiden grenst de gemeente aan Kaatsheuvel (gemeente Loon op Zand) en in het oosten aan Drunen (gemeente Heusden), dus in die richtingen kan niet verder uitgebreid worden.

Om alle administratieve zaken centraal te kunnen afhandelen is er een nieuw stadhuis gebouwd waar alle afdelingen in werden ondergebracht. Het stadhuis is gebouwd aan de Taxandriaweg, goed zichtbaar vanaf de A59.

De afdeling Waalwijk, behorende tot Regio Het Zuiden, is een bloeiende vereniging met 193 leden. Door het bestuur worden vele activiteiten ontplooid, waaronder excursies, om de 14 dagen lezingen over allerlei onderwerpen, en cursussen. De cursussen zijn bijv. : Inzicht in muziek, Beter Bewegen en Kunstgeschiedenis. Ook aan ontspanning wordt gedacht. Zo is er een jeu de boules club, een wandel/fietsgroep, een bridgeclub en een rikclubje. Sinds kort zijn hier nog twee leesgroepen en twee eetclubs aan toegevoegd. Ook is er een nordic walking groep die op maandagmorgen een wandeltocht door de Loonse en Drunense Duinen maakt.

De bijeenkomsten worden goed bezocht en zijn altijd gezellig.

Wanneer u belangstelling hebt om lid te worden van onze gezellige afdeling, neem dan contact op met onze ledenadministratie, e-mail:

Wilt u de Nieuwsbrief van Amersfoort inzien klikt u: https://www.nvvh.nl/html/index.php?paginaID=638

Wilt u de Nieuwbrief inzien van de Ned.Vrouwenraad klikt u:   https://www.nvvh.nl/html/index.php?paginaID=560

 

 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2020