Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING WAALWIJK
Waalwijk
Welkom in Waalwijk

Welkom op de site van de afdeling Waalwijk! 


Waalwijk is een stad die - na de gemeentelijke herindeling en samenvoeging met de gemeenten Sprang-Capelle en Waspik - een inwonertal van 49.952 personen heeft.
De stad is bekend vanwege de vroegere schoenenindustrie en dat is de reden dat hier het Schoenenmuseum is gevestigd.  Zeer de moeite waard om eens te bekijken.
In 2019 is gestart met de vernieuwing hiervan en verhuizing naast het Oude Gemeentehuis in het centrum van Waalwijk. Op 28 juni 2022 was de opening  van het nieuwe schoenmuseum,  "Het Schoenenkwartier", welke de eerste dag 1800 bezoekers ontving van de bewoners uit de Langstraat, die hier een kijkje mochten nemen. Geschatte kosten 12 miljoen. En ook het nieuwe museum van Waalwijk is het kerkelijk museum de St. Jan, met zijn 7 koperen koepels. Ook hier zijn rondleidingen mogelijk. Beiden liggen midden in het centrum van Waalwijk. Een trekpleister van Waalwijk is met zijn ligging ten noorden van de Loonse en Drunense Duinen, een uniek zandverstuivingsgebied met veel bos eromheen. Ideaal om te wandelen, fietsen of te overnachten.

Er is veel gebouwd in Waalwijk, er is een hele nieuwe wijk gerealiseerd: de wijk 'Landgoed Driessen'. Scholengemeenschap "Het Willem van Oranjecollege" is ook naar deze nieuwe wijk verhuisd en er zijn sportvelden aangelegd. In het noorden ligt een inmens groot bedrijventerrein en in het zuiden grenst de gemeente aan Kaatsheuvel (gemeente Loon op Zand) en in het oosten aan Drunen (gemeente Heusden), dus in die richtingen kan niet verder uitgebreid worden.

Om alle administratieve zaken centraal te kunnen afhandelen is er een nieuw stadhuis gebouwd waar alle afdelingen in werden ondergebracht. Het stadhuis is gebouwd aan de Taxandriaweg, goed zichtbaar vanaf de A59. 

De afdeling Waalwijk, behorende tot Regio Het Zuiden, is een bloeiende vereniging met 174 leden. Door het bestuur worden vele activiteiten ontplooid, waaronder 2x per jaar een excursie, kerst- en  nieuwjaarsviering, om de 14 dagen lezingen over allerlei onderwerpen en cursussen. De cursussen zijn bijv.: Inzicht in muziek, Kunstgeschiedenis en Beter Bewegen. Ook aan ontspanning wordt gedacht. Zo is er een jeu de boulesclub, een bridge- en een rikclub, twee leesgroepen en twee eetclubs . Ook zijn er twee  wandelgroepen die op maandagmorgen een wandeltocht door de Loonse en Drunense Duinen maken.

De bijeenkomsten worden goed bezocht en zijn altijd gezellig.

Wanneer u belangstelling hebt om lid te worden van onze gezellige afdeling, neem dan contact op met onze ledenadministratie mw. Th. Kreeft-van Zantvoort, e-mail:

Wilt u de Nieuwsbrief van Amersfoort inzien klikt u: https://www.nvvh.nl/html/index.php?paginaID=638

Wilt u de Nieuwbrief inzien van de Ned.Vrouwenraad klikt u:   https://www.nvvh.nl/html/index.php?paginaID=560

 

 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2024