Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING MAASSLUIS-MAASLAND
Maassluis-Maasland
Toelichting op de agenda december 2019/ januari 2020

 

Van het bestuur

Op het moment dat ik dit schrijf denk ik: “oh jé, nog maar 9 dagen tot het lustrum”. De laatste lootjes voor de voorbereiding wegen het zwaarst. Hebben we als lustrumcommissie overal aan gedacht? Is alles geregeld? Maar het komt vast goed. Het aantal aanmeldingen overtreft onze dromen. Fijn dat u in groten getale komt. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. En als u dit Maandbericht ontvangt is ons jubileumfeest alweer geweest. Hopelijk was het een geweldig feest, waar we nog lang aan kunnen terugdenken.

Maar komt er nog een 70-jarig bestaan?? Het 65-jarig bestaan hopen we toch nog wel mee te maken. Voor het voortbestaan van onze vereniging moeten we toch wel heel erg ons best gaan doen. Het landelijke ledenaantal gaat hard achteruit. Het aantal actieve leden wat in het bestuur wil, of activiteiten wil verzorgen gaat achteruit. Zeer moeizaam of niet worden nieuwe actieve leden gevonden. En het komt steeds meer op de schouders van een klein groepje te rusten. Opvolgers zijn er nauwelijks. Maar zonder actieve leden is er geen bestaansrecht meer voor onze vereniging.

Op 29 november is er over dit onderwerp een overleg in Amersfoort waar voorzitters van verschillende afdelingen aan mee doen.

De laatste maand van het jaar. Omdat we een uitgebreid lustrum hebben is er dit jaar geen kerstbijeenkomst. Daarvoor in de plaats wel een nieuwjaarsbijeenkomst met een lezing op dinsdag 14 januari 2020. Dan heffen we samen het glas en proosten we op het nieuwe jaar.

Maar een kerstgevoel kunt u zeker nog krijgen tijdens het kerststukje maken op woensdag 11 december. Ik deed hiervoor al een herhaalde oproep in mijn november-mail. Er kunnen nog meer vrouwen bij, anders kan het wel eens afgelast worden. Dus meldt u aan bij Joke de Vette: .

Nog meer kerstgevoel bij het maken van een workshop “kerstballen versieren” op vrijdagmiddag 20 december in het Museum van Maassluis. Georganiseerd door Ina Dallinga, zie elders in dit Maandbericht.

Dit is het laatste nummer van 2019. We zijn alweer hard op weg naar 2020.

Namens het bestuur:

                         Tel uw zegeningen en pluk de dag.

Fijne Feestdagen en een goed en gezond 2020

Anne-Marjan Beukema

 

Dank voor een onvergetelijke 60e verjaardag van het Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk Maassluis-Maasland.

Dank aan Conny Vandeput en Mieke Landsbergen. Zij zorgden o.a. voor een gezellige zaal met op alle tafels kleedjes en een mooi boeket, vrolijke gouden en witte ballonnen aan de donkere gordijnen en… hebben jullie de rode loper gezien?

Anne-Marjan Beukema is in het archief gedoken en wist ons te vertellen hoe het er 60 jaar geleden aan toe ging bij de oprichting van ons NVVH-Vrouwennetwerk. Ze heeft het programma vlot aan elkaar gepraat. Leny Wesenhagen heeft voor elkaar gekregen dat de film waarin Akke van Es Het lied van Maassluis zingt, gedigitaliseerd werd. Tonny Beek had het idee voor de Pandora groep en heeft de eerste contacten gelegd. En wat zouden we gedaan hebben zonder onze technische Hannie Satijn? De diavoorstelling heb ik met veel liefde voor ons Vrouwennetwerk gemonteerd.  Anjo Hollaar heeft een heel nieuw lied voor ons gemaakt en haar zoon bracht ons in vervoering met de klanken van zijn saxofoon en …zijn frisse jonge verschijning. 

Dankzij jullie grote opkomst, felicitaties en de vriendschap en zorg voor elkaar, hebben we samen een geslaagde lustrumviering mogen beleven.

Ook onze landelijke voorzitter, Dieny Scheffer, kwam ons feliciteren, zij had lovende woorden voor ons mooie Maassluis en legde de nadruk op samenwerking. Daarom was het leuk dat er bestuursleden uit Delft, Den Haag, het Westland en Hoogvliet gekomen waren om mee met ons te vieren.

Samen met jullie medewerking en sympathie beginnen we vol goede moed aan de volgende 5 jaar!

Mimi Niemegeers

De koffieochtenden van 3 december 2019 en 7 januari 2020              

Beste NVVH dames,De volgende koffieochtenden zijn gepland op 3 december dit jaar en 7 januari volgend jaar. Op deze laatste datum zullen we aansluitend gaan lunchen in de Brasserie van de DrieMaasHave. Uiteraard voor die dames die dit laatste willen.

De koffieochtenden vinden plaats, zoals gebruikelijk, van 10.00 uur tot 11.30 uur in het ontmoetingscentrum Koningshof. Daar drinken we gezellig een kopje koffie of thee. Natuurlijk kunt u tijdens die koffie of thee van alles uitwisselen wat u leuk vindt en u kunt uw vriendin meebrengen. 

Wilt u over dit alles meer inlichtingen?  Belt u mij gerust, het telefoonnummer is 010-5920148. Tot ziens op dinsdag 3 december en 7 januari in Koningshof. Ik wens u een goed uiteinde en veel gezondheid en liefde in het nieuwe jaar. 

Groet van Anjo Hollaar.

 

VAN DE PENNINGMEESTER

U wordt vriendelijk verzocht uw contributie te voldoen vóór januari 2020.

De contributie voor  2020 bedraagt € 40,00.

Gaarne storten op rekeningnummer met IBAN

NL40INGB0000304365

TEN NAME VAN NVVH-VROUWENNETWERK MAASSLUIS

         Alvast bedankt voor uw medewerking bij een snelle betaling

U krijgt dus géén rekening

 

 

Workshop Kerstballen decoreren

Op vrijdagmiddag 20 december kunt u deelnemen aan een workshop Kerstballen decoreren. Dit gebeurt onder leiding van Margo Boers van Bonney Bee.  Margo Boers is bekend van de mooie kerstballen met Maassluise tafereeltjes, die o.a. te koop zijn bij Ervaar Maassluis. Kijkt u maar eens op haar website: Bonney Bee.


Tijd:    14.00 u tot 15.30 u. Bij meer dan 6 aanmeldingen is er een tweede workshop        van 15.30 u tot 16.00 u. Er kunnen maximaal 12 dames meedoen.

Plaats:  Museum Maassluis.         

Prijs:   €  22,50 ter plekke te voldoen aan mevrouw Boers. Dit is inclusief     toegang tot het museum en een kopje thee of koffie.


Aanmelden: voor 15 december a.s. per mail bij  onder vermelding van naam en telefoonnummer. Ina Dallinga.

 

Museumbezoek 


Ons eerste bezoek aan Museum Maassluis in het nieuwe jaar is al op vrijdagmorgen

10 januari om 10.00 uur.

Niels Smits van Burgst (geboren in Maassluis in 1970) geeft dan zelf uitleg bij zijn schilderijententoonstelling "Hondsdagen". Sinds een jaar heeft het Museum Maassluis contact met hem, dat leidde tot deze expositie. Ook in Galerie Ritsart hangt werk van zijn hand. In 2013 had hij een overzichtstentoonstelling in museum "de Buitenplaats". Niels Smits van Burgst is in 1993 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Zijn schilderijen kun je duiden met modern pointillisme. Hij beheerst het kleurgebruik goed en ook de harmonie tussen licht en donker komt goed uit de verf. Hondsdagen staan voor de loomheid op lange zomerdagen: laat u zich meenemen hierin tijdens het genieten van zijn schilderijen.

Kosten: Toegang tot het museum is € 3,--, voor senioren € 2,-- en zelfs gratis voor houders van de museumkaart, voor leden van de Historische Vereniging Maassluis en voor Vrienden van het Museum. Voor de uitleg en een kopje thee of koffie zijn de kosten €  2,-- per persoon: aan mij te voldoen.

Ik hoop u te mogen begroeten op 10 januari. Ina Dallinga

 

Nieuwjaarsreceptie gecombineerd met lezing op 14 januari 2020.

We starten deze middag om 13.30 uur met een feestelijk drankje om het nieuwe jaar in te luiden en een nieuw jaar betekent nieuwe kansen én nieuwe modekleuren. We gaan kleur bekennen met Larinda Bok, kleur- en kledingstylist die ons alles kan vertellen over de nieuwe zomerkleuren in 2020. Zij vertelt bevlogen over wat er wel, en vooral niet in uw kast moet hangen als je figuur verandert en je stijlvol ouder wilt worden.

Na afloop van deze interessante lezing weet je waar je op moet letten bij het kopen van kleding, wat kleur voor je doet en kijk je met een positief gevoel terug op een leerzame en gezellige middag.

Wil je eens iets anders met een sjaal? Larinda leert je een paar leuke eenvoudige sjaalknopen. Neem een dunne sjaal van ca. 90x90cm. en/of een dunne sjaal van ca. 45x150cm. mee.

Wij verheugen ons op jullie komst en noteer ook de datum van de daarop volgende lezing alvast in je agenda, dinsdag 11 februari 2020 om 13.30 uur, dan geeft Henk v.d. Lugt een lezing over het loodswezen. Nadere informatie staat in het maandblad van februari.

Ina Dallinga, Mieke Voorsluijs en Conny van de Put

Voorjaarsreisje

De nieuwe gidsen zijn uit en het reisje naar Sorrento, wat ik  al gezien had, wordt niet meer aangeboden. Ben aan het zoeken gegaan en heb twee reisjes gevonden die wel erg leuk zijn. 

Eerste reisje  van de Jong Intra gaat naar Toscane te kust en te keur.

We verblijven in 1 hotel in Marina di Massa. Excursies naar Volterra, San Gimignano, Pistola, Cinque Terre, Lucca, Pisa en Calci. Er wordt gevlogen op Pisa. 

In verschillende plaatsen zijn we al eens geweest maar het wordt steeds moeilijker om wat te vinden.

Vertrek 21 mei   prijs    € 689,--, 1-persoonskamer  € 89,--. Er komen kosten bij zoals de Schiphol taxi. 

Tweede reisje

Van Oad hoogtepunten van Puglia. Ook 1 vast hotel met elke dag excursies. Puglia ligt in de laars van Italië.

Vertrek 27 mei of 10 juni. Prijs € 859,--,  

1 persoonskamer  €  175,--  bagage  € 36,--. We vliegen op Bari.  

Ik hoor graag wat de voorkeur  heeft. Bel of e-mail me: .

Marja Roeland

Bloemschikken

Zoals eerder gemeld gaan we op woensdagmiddag 11 december weer een kerststuk maken onder leiding van Jolanda Ammerlaan. De kosten zijn

€ 20,--. Het begint om half twee op de Kwakelweg nr. 10 in Maasland.

Graag opgeven bij Joke de Vette. E-mailadres: jokedevette@hotmail.com

Groet Joke de Vette

KERSTMARKT

Wie gaat er mee op vrijdag 13 december met Nooteboom Tours naar de

Kerstmarkt Antwerpen

Tijdsduur: vanaf ca. 10:30 uur tot 21:30 uur

Prijs: EUR 22,50

Opgeven bij:  o.v.v. naam en 06-nummer

 

Terugblik op de historische stadswandeling op 5 en 12 november

Ons lid Ina Dallinga is ook stadsgids en in die hoedanigheid bood zij aan om voor ons een stadswandeling te verzorgen. Ik ging mee met de wandeling op 5 november. Om 11:00 uur verzamelden we op de Markt en daarna begon een mooie wandeling door het oude centrum van Maassluis. Op 5 november hadden we lekker wandelweer. Een week later was het helaas lopen in de regen. Voor iedereen was er wel veel of iets nieuws te horen over onze stad. We kwamen zelfs nog bij een nieuwe binnentuin terecht. Ook keken Ina en ik met speciale aandacht naar de gevelstenen waar wij later een HizzQuiz over zouden hebben. En weet u dat er een tassenwinkel is gevestigd in een pand aan de Ankerstraat waar ooit de kuiperij in gevestigd was? En dat er panden zijn met “twee voorkanten”?

Na de wandeling vol wetenswaardigheden trokken wij naar Monsieur Paul voor een lekkere lunch. Dank aan Ina voor deze interessante en gezellige ochtend.  

Anne-Marjan Beukema

HizzQuiz bij Historische Vereniging Maassluis

Op woensdagavond 13 november deden de dames Ina Dallinga, Rix Roest, Ria Oltshoorn, Stijnie Lodder en Anne-Marjan Beukema mee aan de Hizzquiz, georganiseerd door de Historische Vereniging Maassluis. Het thema was “gevelstenen”, maar dat bleek maar voor enkele vragen het geval te zijn. Er waren 5 spelrondes van ieder 10 vragen. Helaas deed spelronde 1 ons de das om: maar 3 van de 10 vragen goed. We stonden meteen laatste en dat bleef zo. Jammer. Maar wel hebben we weer dingen over Maassluis geleerd en we hadden een gezellige avond en daar ging het om. Anne-Marjan Beukema

Maandbericht en adverteerders

Misschien heeft u het opgemerkt en bent u bij velen klant, maar jammer genoeg zijn er voor het nieuwe seizoen 2 adverteerders afgehaakt, Van Eijmeren en Parfumerie 2017. Jammer natuurlijk, maar zij hebben ons jarenlang gesteund. Dus zijn er nu een aantal lege plekken in ons maandbericht, maar dat niet alleen, het levert ook geen financiële bijdrage op voor de kosten van onze maandberichten.  Wij doen een dringend beroep om met ons op zoek te gaan naar nieuwe adverteerders. De kosten zijn te overzien, de kleinste advertentie is slechts € 30. = en loopt op naar € 45. =, € 50. = tot € 220.=.  En daarvoor staan ze dan 8 maal vermeld in ons fraaie maandbericht.  Dus waar doet u al jarenlang boodschappen of welke winkel heeft u ontdekt waar u zo prettig wordt geholpen of waar ze van die heerlijke dingen verkopen? Wij rekenen op u.

Leny Wesenhagen

 

         

Voor toelichting op de nieuwe AVG (algemene verordening gegevensbescherming) zie het maandbericht van september 2018 blz 7 en 8.

 

ONZE AFDELING ORGANISEERT DE VOLGENDE ACTIVITEITEN IN 2019-2020

                                               

De club- en cursusgelden worden aan het begin van de cursus betaald. Als u zelf de cursus afbreekt, vindt er geen teruggave van het (resterende) cursusgeld plaats. Zou u graag een bepaalde cursus willen volgen of heeft u een leuk idee om zelf een cursus te geven? Neemt u dan contact op met Tonny Beek, tel. 5901106

 

Clubs + cursussen              Inlichtingen                                      Wanneer

 

Bloemschikken                  Mevr. J. de Vette           5919520

 

Dinnerclub                       Mevr. M.T. van Asperen5916780       1e vrijdag van de maand

                                       Mevr. A. van Leeuwen    5917610

 

Excursies                          Mevr. A. Beukema         3112055       enkele malen per jaar

 

Fietsen                             Mevr. A. Fortuin            5914445       dinsdagmorgen juni-juli-aug

 

Koffieclub                        Mevr. A. Hollaar           5920148       1edinsdagmorgen van de

                                                                                              maand

 

Kunstgeschiedenis             Mevr. H. Satijn              5913227       donderdagmorgen

 

Lezingen  t/m 31-05-2019  Mevr. A. Beek               5901106       2edinsdag van de maand

 

Literatuur                         Mevr. D. van Dijk          5915440       1edinsdag van de maand

                                       Mevr. H. Kraus              5920217       1x per maand, vrijdagmiddag

 

Mah Jong                         Mevr. A. Kok                5911861       in onderling overleg

 

Museumbezoek                 Mevr. I. Dallinga           0611295723  periodiek op donderdag

 

Reizen                              Mevr. M. Roeland          5916336       zie het Maandbericht

 

Theaterbezoek                   Vacant

 

Wandelclub                      Mevr. A. Fortuin            5914445       3ewoensdag van de maand

 

 

 

 

 

                                    

 

                 

 

 

 

 

 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Koningin Wilhelminalaan 21 | Postbus 1496 | 3800 BL Amersfoort | t. 033-422 8225 | f. 033-422 8226 | m.centraalbureau@nvvh.nl