Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING MAASSLUIS-MAASLAND
Maassluis-Maasland
Maandbericht september 2020

 

Van het bestuur

Lieve dames,

Heeft u het ook zo warm gehad de afgelopen weken? ’s Morgens vroeg alles tegen elkaar openzetten en dan al vrij snel weer alles dicht omdat het buiten weer te warm werd en daarna maar de ventilator aan. Toch werd het wel 27 graden binnen. Ik ben blij dat het wat koeler gaat worden. Dan is het ook beter uit te houden tijdens een wandeling of fietstocht. Die activiteiten zijn deze zomer gewoon doorgegaan!

De Lief-en Leed-commissie van Riet van Santen en Conny van de Put doet goed werk met het onderhouden van aandacht aan de leden. Waarvoor dank. 

Conny, Stijnie en ik zijn woensdag 19 augustus op bezoek geweest bij Anita Janson in Vlaardingen, Zorginstelling de Meerpaal. Zij waardeerde dat heel erg en doet aan u allen de hartelijke groeten.

En het virus Covid-19 trekt zich niets aan van kou of warmte. Het blijft onder ons. Het aantal besmettingen loopt jammer genoeg weer op. Er volgen waarschijnlijk strengere maatregelen voor Amsterdam, maar ook de regio Rotterdam-Rijnmond. Wat gaat dit voor Maassluis betekenen?

Voorlopig gaan we ervan uit dat de activiteiten in Theater Koningshof gewoon doorgaan. Wel met in achtneming van de regels van het RIVM. Dus 1,5 meter afstand houden. Hopelijk zien we elkaar snel!

Namens het bestuur,

Anne-Marjan Beukema - voorzitter

Gezocht! Wandelen Help!

Na heel veel jaren stopt Annie Fortuin met de wandelclub. Wie geeft zich op om aanspreekpunt te zijn van de wandelclub. We wandelden  elke derde woensdag van de maand en vertrokken om 13.00 u van Koningshof. Onder elkaar werd afgestemd waar de wandeling naartoe ging. Dit kan allemaal aangepast worden aan nieuwe ideeën.

 

Maandbericht per mail

Het Centraal Bureau van het Vrouwennetwerk heeft er voor gekozen om de Nieuwsbrief vanaf dit jaar digitaal te verzenden. 

Ook wij willen met onze tijd meegaan en vooral met name uit praktische overweging onze Maandberichten voortaan digitaal versturen. Dit scheelt een hoop werk aan voor bereiding en werkt dus sneller. We zijn minder afhankelijk van advertentie-inkomsten, die teruglopen. Het is makkelijker en flexibeler voor degenen die betrokken zijn bij het maken van het Maandbericht.

Degenen die geen email-adres hebben krijgen nog een geprinte versie in de brievenbus bezorgd.

Een groot voordeel van de digitale versie zijn de kleurenafbeeldingen.

Wij hopen dat u er net zo veel plezier aan beleeft.

Lezing: Een heel oude modeshow door mevrouw Diana de Wild op dinsdag 15 september om 13.30 uur.

Kleding maken was in de meeste oude culturen het werk van vrouwen. Textiel werd meestal gemaakt van wol of linnen. Textiel maken was een enorm karwei: het schaap moest worden geschoren of het linnen moest uit vlas gemaakt worden. Daarna werden de wol of het vlas met de hand gesponnen en weefden de vrouwen het op een groot weefgetouw. Textiel was na al dit werk kostbaar. Het werd nog duurder als het geverfd werd met purper, waardoor het een heldere paarse kleur kreeg. 

De kleding zag er in elke cultuur anders uit: Egyptenaren hadden vooral witte kleding, Grieken en Romeinen droegen vaak gekleurde kleding. Ik show tijdens deze lezing de kleding van de oude Egyptenaren, de oude Romeinen en de Minoërs, die op Kreta woonden. De Minoïsche vrouwen hadden heel bijzondere kleding, die we nu met goed fatsoen niet meer kunnen dragen……

Verjaardag in coronatijd

Op 30 mei ben ik 80 jaar geworden. Voor mij een bijzondere leeftijd omdat mijn 4 broers en zussen met moeite de 70 hebben gehaald. Het was de bedoeling om bij Hotel Maassluis een gezellige borrel te geven maar corona gooide roet in het eten. Toch is het een leuke dag geworden. ’s Morgens kwam een vriendin van mij met een heerlijk ontbijtje, wat wij door het mooie weer gezellig op het balkon hebben opgepeuzeld.

Tot mijn grote verrassing kwam later in de ochtend een delegatie van de club. Ze hebben mij vanuit het park naar 5 hoog prachtig toegezongen. Toen ik even naar beneden ging kreeg ik o.a. ook nog een mooie stokroos cadeau, die nog steeds mooie knoppen geeft.

’s Middags kwamen nog een paar nichten op bezoek en nog nooit gebeurd, ik kreeg 27 felicitatiekaarten. Mijn dag kon niet meer stuk. Op naar de 85!

Tonny Beek

 

Voor toelichting op de nieuwe AVG (algemene verordening gegevensbescherming) zie het maandbericht van september 2018 blz 7 en 8.

 

ONZE AFDELING ORGANISEERT DE VOLGENDE ACTIVITEITEN IN 2020

De club- en cursusgelden worden aan het begin van de cursus betaald. Als u zelf de cursus afbreekt, vindt er geen teruggave van het (resterende) cursusgeld plaats. Zou u graag een bepaalde cursus willen volgen of heeft u een leuk idee om zelf een cursus te geven? Neemt u dan contact op met de organisator van deze activiteit. Of bij een nieuwe activiteit met het bestuur.

 

 

Clubs + cursussen              Inlichtingen                                      Wanneer

 

Bloemschikken                  Mevr. J. de Vette           5919520

 

Dinnerclub                       Mevr. M.T. van Asperen 5916780       1e vrijdag van de maand

                                       Mevr. A. van Leeuwen    5917610

 

Excursies                          Mevr. A. Beukema         3112055       enkele malen per jaar

 

Fietsen                             Mevr. A. Fortuin            5914445       dinsdagmorgen juni-juli-aug

 

Koffieclub                        Mevr. A. Hollaar           5920148       1e dinsdagmorgen van de

                                                                                              maand

 

Kunstgeschiedenis             Mevr. H. Satijn              5913227       donderdagmorgen

 

Lezingen                           Mevr. I. Dallinga           06 11295723 2e dinsdag van de maand

 

Literatuur                         Mevr. D. van Dijk          5915440       1e dinsdag van de maand

                                       Mevr. H. Kraus              5920217       1x per maand, vrijdagmiddag

 

Museumbezoek                 Mevr. I. Dallinga           0611295723  periodiek op donderdag

 

Reizen                              Mevr. M. Roeland          5916336       zie het Maandbericht

 

Theaterbezoek                   Vacant

 

Wandelclub                        Vacant

 

 

 

 

Tip voor uw programma

Remedica verzorgt kosteloos een bijeenkomst met informatie over de nieuwe donorwet. Op 1 juli 2020 treedt de nieuwe donorwet in werking. Iedereen boven de 18 wordt dan als donor geregistreerd. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft Remedica voorlichting over deze nieuwe wet. U krijgt o.a. antwoord op de vraag wat orgaan- en weefseldonatie precies inhoudt en welke keuzes je als donor nog kunt vastleggen. Info en aanvragen: 040 2621188 (u kunt nog een bijeenkomst aanvragen vóór 1 juli en voor het najaar). 

 

Bereikbaarheid Centraal Bureau vanaf 1 april 2020 

Centraal Bureau is telefonisch bereikbaar op woensdag en donderdag  tussen 9.30 en 14.00 uur op telefoonnummer 033—4228225,  u treft dan een van de bestuursleden. Uw email wordt op die dagen gelezen en beantwoord vanuit  de mailbox  centraalbureau@nvvh.nl 

Per 1 april heeft het Centraal Bureau een nieuw postadres: 

Postbus 11  3410 CA  LOPIK  

Agnes Mastenbroek Secretaris   

 

Koninklijk NVVH-VROUWENNETWERK Koningin Wilhelminalaan 21 3818 HN Amersfoort 

Postbus 1496 3800 BL Amersfoort 

Telefoon: (033) 4228225 NL37 INGB 000  422953 E-mail: centraalbureau@nvvh.nl Website: www.nvvh.nl 

 

 

Voor toelichting op de nieuwe AVG (algemene verordening gegevensbescherming) zie het maandbericht van september 2018 blz 7 en 8.

 

 

 

 

 

 

 

                                    

 

                 

 

 

 

 

 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2020