Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING HAARLEM EN OMSTREKEN
Haarlem en omstreken
Corrie ten Boomhuis 20-01-2023

Excursie in januari 2023 was naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem.

De familie Ten Boom waren toegewijde christenen en stelden hun leven in dienst van het christendom en de medemens. Ze waren actief betrokken bij allerlei maatschappelijke activiteiten. In de oorlog was het huis een belangrijke schuilplaats voor diegenen die tijdens de tweede wereldoorlog voor de nazi's op de vlucht waren. Het huis is niet groot. De schuilkamer is een ruimte in Corrie haar slaapkamer achter een verborgen wand, niet groter dan 2 vierkante meters. De familie heeft in oorlogstijd onderdak geboden aan honderden joden en verzetsstrijders. 

Helaas werd de familie verraden en kwamen in concentratiekampen terecht. Alleen Corrie heeft het overleefd. Corrie is na de oorlog de wereld ingetrokken om haar verhaal te vertellen en het evangelie te verkondigen. De kern van haar boodschap: Er is geen put zo diep, of Gods hand reikt dieper en God zal ons de liefde geven om onze vijanden te vergeven. Corrie is tot haar dood, 15 april 1983, in Amerika gebleven.

Stil en onder de indruk namen we afscheid van het huis. We realiseren ons wat een belangrijke rol Corrie ten Boom en haar familie heeft gehad. Geweldloos en vertrouwend in de kracht van het geloof, verleenden zij onderdak aan de door oorlog opgejaagde en kwetsbare medemens. Het Corrie ten Boomhuis is een pareltje in Haarlem en zeker een bezoek waard.

Renée den Haring, excursieleider 

                   

 

 

                 

 

                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2023