Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING ZOUTELANDE
Zoutelande
Agenda

 

Nieuwsbrief NVVH Zoutelande van mei 

maart

mei

Door op bovenstaande afbeeldingen te klikken kunt U de nieuwsbrief van het  NVVH-Vrouwennetwerk Zoutelande bekijken.


In verband met de maatregelen genomen n.a.v. het coronavirus zijn wij genoodzaakt om alle activiteiten die gepland staan in maart, april, mei en juni (Gelukszoekers) af te gelasten.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Kon. NVVH Vrouwennetwerk afd. Zoutelande 

  

Musical Anastasia 
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de regering een schorsing van evenementen met meer dan 100 mensen afgekondigd. In verband hiermee gaat de voorstelling van Anastasia van 19 maart, waarvoor wij geboekt hebben, niet door.
Zodra wij meer weten over het verdere verloop berichten wij jullie. S.v.p. dit bericht graag doorgeven aan jullie introducee.
Het bestuur heeft besloten om ook de avondbijeenkomst van 31 maart om dezelfde reden niet door te laten gaan. Zie onderstaande bericht.
Wij hopen, dat wij door deze maatregelen een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van dit virus


 

 

Dinsdagavond 31 maart Zeeland en Europa

Hoewel lidmaatschap aan de EU ons maar één kopje koffie per jaar kost, bepaalt de EU in veel beleidsterreinen toch steeds meer de kaders waarbinnen we werken. De EU is niet alleen in Brussel, maar ook in Zeeland! Daarom heeft provincie Zeeland een lobbyist in Brussel, en doen we mee aan verschillende Europese regelingen.
In de eerste helft van de avond, wordt duidelijk wat provincie Zeeland in Brussel doet. Hoe kan een provincie de Brusselse besluit-vorming beïnvloeden?Wat voor onderwerpen zijn voor Zeeland belangrijk? Wat doet Europa nu ook alweer precies en hoe worden besluiten genomen?

Op de tweede helft van de avond gaan we illustreren wat Brussel in Zeeland doet. Brussel maakt namelijk niet alleen wetten, er komen ook verschillende programma’s en subsidies uit. Wat doet Europa  voor de Zeeuwse burger? Dit wordt geïllustreerd aan de hand van een boeren erfgoed project en aan de hand van een grensoverschrij-dend arbeidsmarktproject. Neem al je (kritische) vragen mee, en hoor meer over het mysterie Europa! 
Je mag je vragen ook van te voren indienen aan email:
jopiedingemanse@hotmail.com.  Wil je deze avond bijwonen en is er een probleem met vervoer, dan kun je dit melden bij Jopie Lievense,
tel. 561925.
Corine


Jeu de Boules. Donderdagmorgen 23 april.

Vandaag gaan we Jeu de Boules spelen op het strand. Een spel waaraan jong en oud mee kan doen. 
We hopen op mooi weer en zo niet dan spelen we gewoon wat fanatieker om warm te worden. Wij willen graag dat iedereen zich aanmeldt van te voren. Wij kunnen dan een indeling maken en de banen in orde hebben. Wie niet speelt mag natuurlijk komen kijken en koffie drinken bij de Branding. We vertrekken om half 10 bij de Soute Schakel en wandelen dan samen naar het strand.

Tijd 09.30 uur,   Start: de Soute Schakel
We drinken +/- 11.00 uur koffie
Verplichte opgave: per e-mail: jopiedingemanse@hotmail.com
Graag erbij vermelden of je ballen meebrengt.
Als je niet kan mailen dan tel: 06-29554999
De opgave moet uiterlijk dinsdag 21 april binnen zijn.
Deelname is gratis, maar de koffie voor eigen rekening.    

 


 

Jaarlijks reisje naar Brussel     

Op dinsdag 19 mei vertrekken we om 7.30 uur naar Brussel. We gaan het Parlamentarium bezoeken, dat is het bezoekerscentrum voor het Europees Parlement. Via de filmzaal en de fotocabine horen we hoe het Parlement werkt, hoe wetten worden gemaakt, waarom er Europese politiek is; ook de fractieleiders vertellen er alles over.
12.00 -13.45 uur: vrije tijd (bijv. lunch gebruiken).
13.45 -16.00 uur: stadswandeling  o.l.v. een gids.
Daarna rijden we weer richting Nederland waar we in Hoogerheide het diner gebruiken. We verwachten om 21.00 uur weer in Zoutelande te zijn.

Niet vergeten: een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart of paspoort).

Uw opgave en betaling, moet uiterlijk 6 mei  binnen zijn bij Nellie Jasperse.


Uw inschrijving is pas definitief na betaling


   
Alvast noteren    
Donderdag 7 mei afgelast
Vrijdagavond  5 juni Gelukszoekers  afgelast
   

Leesclub "Betje Wolff"

Vanaf september start de NVVH met een leesclub onder leiding van Marian Plak, docente Nederlands. Het is de bedoeling dat deze leesclub één keer per twee maanden bij elkaar komt. Elke keer kiest iemand van de leesclub een boek, dat we vervolgens allemaal gaan lezen. Daar hebben we dan twee maanden de tijd voor. Tijdens de bijeenkomst zal Marian zorgen voor de nodige achtergrond informatie en zullen we met elkaar onze leeservaring uitwisselen. Het doel van de leesclub bestaat uit het plezier beleven aan literatuur en het uitwisselen van gedachten rondom een boek. Ook is het leuk om elkaar een leestip te geven.
Iedereen die van lezen houdt, is welkom. De leesclub komt bij elkaar op de laatste dinsdagavond van de maanden: november, januari, maart en mei. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

De eerste keer was 1 oktober, vondt plaats aan de Duinweg 83 te Zoutelande.
Wie geïnteresseerd is in de leesclub, kan zich opgeven bij Marian Plak (marianplak@icloud.com)
T.z.t. ontvangen jullie dan een kort vragenlijstje en de titel van het eerste boek, zodat we eind september meteen aan de slag kunnen gaan.

U moet wel lid zijn van de NVVH Zoutelande, om deel te kunnen nemen aan deze leesclub.

 

 

                                                                                                                                                                

Helpdesk

Vanaf nu heeft de NVVH afdeling Zoutelande een eigen “Helpdesk”. Voorlopig wordt de “desk” bemand door Nelleke van de Griek en Leida Stroo. Je kunt ons bereiken via het mailadres van de vereniging: secr-zoutelande@nvvh.nl (Nelleke) of nvvhpubliciteit@zeelandnet.nl (Leida).  Via de mail is het handigste. Afhankelijk van je vraag zal één van ons  proberen je te helpen het probleem(pje) op te lossen. Dat kan vaak via de mail, maar soms is het beter om het samen met de hulp-vraagster achter de eigen computer te doen. Via de telefoon een computer of tabletprobleempje oplossen gaat meestal minder  goed. We kunnen natuurlijk niet alle problemen oplossen, maar juist voor een kleinigheid is het handig als je gewoon even aan een bekende kunt vragen wat je moet doen. Als wij het niet weten verwijzen we natuurlijk door naar een “echte” deskundige Behalve voor de computer  (laptop) kun je ons natuurlijk ook benaderen als je iets uitgelegd wilt krijgen voor je tablet (iPad) of smartphone (iPhone). Ook maakt het niet uit of je een Windows apparaat of  een Apple hebt.

 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2020