Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING ZOUTELANDE
Zoutelande
Wandelgroep/ Museumclub/ Leesclub

                                                                       Wandelgroep 

Onze wandelclub start iedere maandagmiddag voor een wandeling vanaf het VVV kantoor om 13.30 uur!  In de zomer is er een stop, omdat het dan vakantie is. In september starten we weer en lopen dan de eerste keren in avonduren. Het is altijd erg gezellig en goed voor lijf en leden!. De routes die we wandelen zijn iedere keer verschillend. We lopen over het strand, de duinen, door het  bos en de binnenwegen. Halverwege de wandeling zoeken we een rustpunt om ergens een kopje koffie of thee  te drinken. Heb je interesse,  kom dan gewoon onze groep versterken door gezellig mee te wandelen. Ook Nordic  Walkers zijn  van harte welkom natuurlijk. Tot ziens, namens alle dames van de  wandelgroep.  

Je hoeft geen lid te zijn van de NVVH om toch mee te kunnen wandelen

                   Lees meer over:          De kracht van wandelen


 

 

                                                                     Museumclub                                         

Op 11 maart 2009 hebben 11 leden van de NVVH Zoutelande een museumclubje opgericht. Inmiddels zijn er al 22 leden. De interesses zijn zeer divers: eigenlijk wil iedereen gewoon heel veel zien. Afgesproken is dat we minmaal 4x per jaar een “museum” bezoeken en 2x per jaar bespreken wat de plannen zijn. De bezoeken worden telkens door 2 leden van de club gezamenlijk georganiseerd. Er is geen vaste weekdag voor de bezoeken, dat kan per keer wisselen. Het lidmaatschap is gratis. Alle kosten zoals toegang, gids of trein worden door de deelnemerszelf, per uitstapje betaald. Als we met de auto gaan krijgen de chauffeuses een vergoeding van €0,20/km. Als je tussendoor naar een (tijdelijke) tentoonstelling wilt met leden van de club,(Op dit moment hebben wij 25 leden), dan moet je dat zelf organiseren via de mail (mailtje rondsturen met de vraag wie er mee wil, en de datum vaststellen).
Als je denkt dat de museumclub iets voor jou is meld je dan aan. Voor meer info
rmatie kunt U terrecht bij de  secretaresse van onze vereniging   Mevr. Nelleke van de Griek,  secr-zoutelande@nvvh.nl


                                                             

 Leesclub Betje Wolff                                                                                              

Op 1 oktober vond de eerste leesclub avond plaats in Zoutelande. Acht vrouwen bespraken hun leeservaring betreffende het boek De Onderwaterzwemmer van P. F. Thomése. Het was een interessante avond waar iedereen vertelde over de indruk die het boek gemaakt had en de gebeurtenissen die er voor ieder persoonlijk uitsprongen. Ook werden er linken gelegd naar andere boeken en naar ieders eigen leven. Oorlog, tegenslagen, familiebanden, maar ook verzoening en dankbaarheid kwam ter sprake. Kortom een leerzame avond vol boeiende gesprekken.

De tweede avond vond plaats bij Jopie Sanderse. Wij bespraken het boek Zoo lang ik hoop te leven van Claudia Carli. Alle lezers hadden een poëzie album bij zich en lazen een gedichtje voor. Het boek Zoo lang ik hoop te leven gaat over een Joods meisje en haar poëzie album, waarin haar Joodse klasgenootjes geschreven hebben. Van elk van hen wordt het levenspad gevolgd. De meesten hebben de oorlog niet overleefd, zoals ook de eigenaresse van het album. De lezers ervaarden het boek als zeer aangrijpend.

Op dinsdag 28 januari 2020, vindt weeral de derde avond plaats. Het boek dat we dan gaan bespreken is: Zwarte schuur van Oek de Jong,  het is een roman over leven met trauma en de verwerking ervan, over de vrouwen die Maris in de loop der jaren confronteren met zichzelf en over de kracht van een grote liefde. We beginnen om 19.30 uur.

Voor meer informatie: Mevr. Marian Plak,  emailadres: marianplak@icloud.com

         


                       

 

 

 

 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2020