Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING ZOUTELANDE
Zoutelande
Scharretjoe 09-02-23

Het smartlappenkoor Scharretjoe. Donderdag 9 februari had ons bestuur weer een leuke middag voor ons georganiseerd.


Het landelijke NVVH-Vrouwennetwerk bestaat 110 jaar, reden voor een feestje! In verband met dat jubileum en het 100-jarig bestaan van het Jacobafonds had het bestuur een basisbedrag ontvangen en een gift per lid. Dit geld moest goed besteed worden Alle reden om het Smartlappenkoor Scharretjoe uit Vlissingen uit te nodigen voor een optreden.
De naam Scharretjoe (zoals je kunt zien in het logo van het koor) heeft te maken met de viskarretjes die vroeger door Vlissingen reden.
Het werd een vrolijke middag met tussendoor een hapje en een drankje. De humoristische Vlaamse dirigent Lucas van Waeyenberge kreeg ons aan het lachen én zingen. Op diverse tafels lagen songteksten van de liedjes. Liedjes als De Vlieger van Andre Hazes en Het kleine café aan de haven van Vader Abraham werden mee- gezongen maar ook een Vlaams nummer Ik hou van u van Noordkaap. De refreinen gingen bij de meesten van ons wel goed, en wist je het even niet meer dan mocht je lalalalala laten horen. Scharretjoe is een gezellige vereniging, en ze zagen er ook mooi uit in hun blauwe blouse, jurk, vest of overhemd. Een paar NVVH-dames hadden qua kledingkleur zo tussen de leden van het koor kunnen gaan staan. Er werd volop meegezongen. Ik hoorde na afloop van de dirigent dat er zelfs vier van onze dames zich aangemeld hebben als lid. Hoe mooi is dat? 

En wat betreft mezelf? Zelf had ik een beetje moeite met het zoeken van de juiste toonhoogte. Soms zong ik een toontje hoger en dan weer lager. Ik zal nog veel moeten oefenen wil ik zo goed kunnen zingen als de leden van het koor.
Heeft u ook belangstelling om te gaan zingen in het smartlappenkoor Scharretjoe?  Het koor oefent op donderdagavond in Avanti Walstraat 7 in Vlissingen. De oefenavond begint om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur: loop gerust eens binnen. Of kijk op de website: www.scharretjoe.nl
Olga Schoenmaker
 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2023