Koken met Gerry Storm |
Asperges met zalmroom en tuinkers
Benodigdheden:
500 g verse witte asperges
½ tl kristalsuiker
1 stukje gedroogde foelie
200 g gerookte zalm
125 ml zure room
2 el citroensap
1 doosje tuinkers
staafmixer of keukenmachine
Bereiding:
• Asperges dik schillen vanaf de kop naar beneden en 3 cm van de onderkant afsnijden. In asperge- of hapjespan ruim water met de schillen, de uiteinden, suiker, foelie en 1 tl zout aan de kook brengen.
• Asperges erin zetten en het water weer aan de kook brengen. Na 5 min. vuur uitdraaien en de deksel op de pan leggen. Asperges 10-15 min. gaar laten worden.
• Intussen 4 brede repen zalm snijden. De rest van de zalm klein snijden en met de zure room in de keukenmachine of staafmixer pureren. Crème op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
• Asperges met de schuimspaan uit de pan nemen en in 4 porties verdelen. Op het midden van de asperges de zalm scheppen en de zalmroom er naast scheppen. Tuinkers losknippen en over de asperges strooien. Warm of op kamertemperatuur serveren.
KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2025 |