Koken met Gerry Storm |
Pasta met groene groentesaus, kalkoen en avocado
Benodigdheden voor 2 personen:
150 g volkoren pasta
1 kleine ui
1/2 teen knoflook
1 el boter
1 courgette
1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden
200 g kalkoenfilet of kip
100 g gekookte doperwten
1/2 avocado
verse basilicum
15 g zongedroogde tomaten
Bereiding:
• Kook de pasta volgens het recept.
• Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Doe wat boter in de pan en fruit de ui en knoflook 5 min.
• Snijd de courgette in stukken en voeg toe. Breng op smaak met
Italiaanse kruiden, zout en peper. Stoof de courgette gaar, als het droog
gaat worden voeg wat pastawater toe.
• Voeg na 8 min. de doperwten toe.
• Verhit de boter in de koekenpan en braad de kalkoen bruin en gaar.
• Schep de helft van de groente bij de pasta.
• Pureer met de staafmixer de resterende groente tot een gladde saus.
• Verdeel de pasta over de borden. Snijd de kalkoen in plakken en leg dat op de pasta. Halveer de avocado en snijd die in dunne plakken.
• Garneer tot slot met de avocado, zongedroogde tomaten en basilicum.
KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2025 |