Koken met Gerry Storm |
Orzo met courgette voor 4 personen
Heerlijk vegetarisch eenpansgerecht. Met orzo, ook wel griekse rijst of risoni genoemd, courgette en geraspte kaas zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel.
Benodigdheden voor 4 personen:
150 gr Orzo
1 /2 courgette (hangt van de grootte af)
1 bosje bosui
2 tenen knoflook
olijfolie
200 ml kookroom
500 ml water
Parmezaanse of belegen kaas
Bereiding:
1. Bosui klein snijden en de knoflook snipperen. De ui en de knoflook in een klein beetje olie fruiten.
2. Courgette in blokjes snijden.
3. Courgette en Orzo toevoegen aan de pan en even meebakken. Nu het water en de kookroom er ook nog bij.
4. Zachtjes laten koken tot de Orzo gaar is. De hoeveelheid kaas is persoonlijk en kan nu aan het gerecht worden toegevoegd.
Gerry Storm
KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2024 |