Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING WESTLAND
Westland
Koken met Gerry Storm

Orzo met courgette voor 4 personen

Heerlijk vegetarisch eenpansgerecht. Met orzo, ook wel griekse rijst of risoni genoemd, courgette en geraspte kaas zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel.

Benodigdheden voor 4 personen:

150 gr Orzo

1 /2 courgette (hangt van de grootte af)

1 bosje bosui

2 tenen knoflook

olijfolie

200 ml kookroom

500 ml water

Parmezaanse of belegen kaas

Bereiding:

1. Bosui klein snijden en de knoflook snipperen. De ui en de knoflook in een klein beetje olie fruiten.

2. Courgette in blokjes snijden.

3. Courgette en Orzo toevoegen aan de pan en even meebakken. Nu het water en de kookroom er ook nog bij.

4. Zachtjes laten koken tot de Orzo gaar is. De hoeveelheid kaas is persoonlijk en kan nu aan het gerecht worden toegevoegd.

Gerry Storm





KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2024