Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING WESTLAND
Westland
Welkom bij de afdeling Westland

Contactbijeenkomsten: iedere tweede woensdag in de maand in "De Kiem" Koningin Julianaweg te 's-Gravenzande om 13.30 uur.
Verder; bridge, mah jong, fietsen, excursies, museumbezoek, gespreksgroep, kookclub, boekenclubs, koffiemiddag.

De afdeling “Westland" is op 1 januari 2004 ontstaan uit de samenvoeging van de afdelingen Hoek van Holland/’s-Gravenzande en Monster/Ter Heide.

In november 1960 werd de afdeling Hoek van Holland opgericht. Al snel ontdekten ook vrouwen uit het snel groeiende ‘s-Gravenzande de nieuwe afdeling en werden enthousiast lid. Op enig moment, toen het aantal ’s­-Gravenzandse leden sterk was toegenomen, is de naam van de afdeling aangepast en gewijzigd in Hoek van Holland/’s-Gravenzande.

In september 1966 kwamen enkele dames uit Monster en Ter Heide bij elkaar, met het doel vrouwen ontspanning te geven in de vorm van cursussen. Er volgden enige cursussen “bloemschikken", “hartige hapjes maken" en “beter bewegen".
Wat ontbrak, was een verenigingsvorm. Er werd gesuggereerd om lid te worden van een landelijke vereniging. Zo werd na een aantal bijeenkomsten, op 7 oktober 1968 besloten om een afdeling van de NVVH te worden. Op dinsdag 19 november 1968 vond, in café Overheide, de oprichtingsvergadering van de afdeling Monster/Ter Heide plaats .

De samenvoeging van de vijf gemeenten Wateringen, Naaldwijk, De Lier, ‘s-Gravenzande en Monster tot de nieuwe grote gemeente Westland op 1 januari 2004 is mede aanleiding geweest om ook in NVVH verenigingsverband samen te gaan.

Het Westland is bekend van de tuinbouw. Het is daarom de streek van de vele kassen. Meer dan 15 % van het Bruto Nationaal Inkomen wordt hier verdiend! Innovatie is hier geen loos begrip. De inspanningen om milieuvriendelijke en energiebesparende tuinbouwbedrijven te ontwikkelen worden wereldwijd hoog gewaardeerd.
Het landschap wordt doorsneden door vaarten, waarop in vroeger tijden platbodems met groente en fruit naar de veiling voeren.

 

 

 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2024