Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING WIJCHEN
Wijchen
Jaarverslag 2023

 

JAARVERSLAG 2023 NVVH-VROUWENNETWERK AFDELING WIJCHEN.

@ Momenteel hebben we 73 leden.

@ Het bestuur is als volgt samengesteld: Thea Wouters is voorzitter, zij houdt tevens de website up-to-date, Ria Laurant is penningmeester, zij wordt bijgestaan door Ans Decates, Marijke Doodkorte zorgt dat zieken en jubilarissen een bloemetje, kaartje of bon krijgen, Annie Martens doet de ledenadministratie, bij haar kun je ook terecht voor vervoer als je niet meer zo mobiel bent, Anneke Berckmans en Sonja Smeets struinen na welke activiteiten leuk zijn, en last but not least, Gina Jansen is secretaris, zij schrijft o.a. de notulen.

@ Het bestuur kwam 10 keer in vergadering bijeen en er werd heel wat geappt en gemaild.

@ Overleden zijn afgelopen jaar Cisca Hermsen, de echtgenotes van Wies Berris, Greet Willems en Hennie Greven.

@ Iets vrolijkers: Wies Berris was 60 jaar getrouwd, Waldi Nillesen en Maria van Stippoent  waren 50 jaar in de echt verbonden.

@ Het geld dat we van onze leden hebben ontvangen heeft  het bestuur en Anneke Berckmans  uitgegeven in Dordrecht en daar hebben we van genoten.

@ Niet altijd zit alles mee. We wilden het jaar gezellig beginnen met de juf, de bakker en de dominee. elaas ging dit door ziekte weer niet door. Ter vervanging kwamen Toos en Stien: altijd goed voor een  lach. Stien werd geteisterd door hoestbuien, maar kennelijk had bijna niemand door dat deze niet bij    de act hoorden.

@Werelddansen: Ook al zijn we niet meer zo piep, we doen het nog goed op de dansvloer, ook al was het intens.

@ De uiteenzetting over erven en nalaten was leerzaam en er werd duidelijke uitleg gegeven. Van de mogelijkheid om vragen te stellen, werd veelvuldig gebruik gemaakt.

@ Vervalsingen in de kunst. Geert Jan Jansen heeft een eigen museum geopend met “neppers” van bijv. Appel, Picasso en Matisse. Er is nog geen onderzoek gedaan of er onder onze leden ook dames zijn die zich hieraan schuldig maken.

@ Na de jaarvergadering was er aandacht voor de internationale vrouwendag met als thema: onbeperkt leefbaar. Met Zainab Osman hadden we de juiste vrouw uitgekozen om te komen pleiten voor de rechten van de vrouw.

@ De Historische Vereniging Tweestromenland toonde kleding die tussen 1850 en 1940 gedragen werd.Terwijl het maar een onderdeeltje is van de show, levert het lopen in ondergoed nog altijd de meeste hilariteit op.

@ De Paaslunch die we in het Noorderlicht mochten gebruiken, was gezellig en voor herhaling vatbaar.

@ De lezing over Vermeer door Arjan Moscoviter zou een reden kunnen zijn dat we alsnog een tijdslot bij het Rijksmuseum gaan boeken, heeft nu echter niet zo veel zin meer, de tentoonstelling, aan Vermeer gewijd, is voorbij.

@ Maria Bonten kwam vertellen over Sissi en de Weense wals. Dit was leuk, maar de wals is vast in Wenen gebleven want in het Noorderlicht kwam hij niet voorbij.

@ De fietsdag leidde ons naar het museum Tweestromenland in Beneden Leeuwen. Met koffie en gebak  halverwege , de tentoonstelling en de lunch in het museum, werd het een
geslaagde dag.

@Toen was het aan de leden om hun hobby of verzameling te tonen. Wat een creaties!
 Er zijn best wat leden die zich bij de activiteitencommissie kunnen aanmelden!!!   Wat kwam  er   zo al voorbij: knutselboekjes, zelf uitgegeven, scratchboeken, keramiek, bronzen  beelden , herinneringen aan wandeltochten etc. etc. zelfs prikwerk waar eigen haar in verwerkt zat.

@ Voor de zomervakantie zorgden de juf, de bakker en de dominee nog voor een gezellige, muzikale afsluiting.

@ De busreis ging naar de altijd mooie tuinen van Arcen. Bij graanstokerij de IJsvogel kregen we een rondleiding en de likeurproeverij viel ook niet te versmaden. Menig drankje werd er  ingeslagen voor   het thuisfront, waarschijnlijk staat het nu nog in de kelderkast. En met een lekker Chineesje als   afsluiter, kon de dag niet meer stuk.

@ Elize Jansen verzorgde een lezing over paddenstoelen.

@Van 11 t/m 15 september maakten we ons jaarlijkse reisje, dit keer naar de provincie  Zeeland. Het verslag hiervan, opgetekend door Agnes Lelievelt, heeft U
 kunnen lezen in het maandjournaal.

@ Chris Derks vertelde het een en ander over astronomie, wat interessant was, maar voor een  leek  moeilijk te begrijpen.

@ En dan krijgen we Jeanne d’Arc . Is zij nu een heilige, een ketter of een heldin? Veel rondom haar is nog steeds een mysterie.

@ De Nijmeegse vrouwencanon maakte weinig indruk.

@De paddenstoelenexcursie was leuk en leerzaam. Nu we van alles over schimmels hadden vernomen,was de Chinees na afloop wel een begrijpelijke keuze.

@ De jaarlijkse toneelvoorstelling, dit keer met de titel: “ Bingo op de camping” ,zorgt altijd voor de   nodige hilariteit.

@ Met de sinterklaasviering had Anneke een begin van een verhaaltje op papier gezet.
 De leden moesten het afmaken. Dat deden ze met schwung, veel sens en nog meer             nonsens.

@ Met kerst sloten we het jaar 2023 af met een film in Cine Roma en een high tea bij Lieve Sophie.

 

Het bestuur dankt alle leden voor het bijwonen van de lezingen, het meedoen met activiteiten en voor de gezelligheid.

Toch willen we erop wijzen dat wij niet eeuwig dit werk blijven doen, wij zijn bijna wanhopig, overdrijven mag, op zoek naar nieuwe bestuursleden of dames die een bijdrage willen leveren met het zoeken naar lezingen, activiteiten etc. Dit vergt echt niet zo veel tijd.

 

Nogmaals allen hartelijk dank  en , althans voorlopig, blijven wij nog ons stinkende best doen om jullie een mooi, divers programma te blijven voorschotelen.

 

 

 

 

 

 

 

  

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2024