Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING DOETINCHEM
Doetinchem
Agenda

De bijeenkomsten worden gehouden bij Zalencentrum Jansen, "De Kruisberg".

Het begint om 14.00.uur ( tenzij anders aangegeven) De zaal is open vanaf 13.30 uur. 

Introducees zijn altijd van harte welkom ( men betaalt € 3,-)

 

 

  

 

      

                                               2024

APRIL 

vrijdag       5        13.15 uur leeskring, bibliotheek

donderdag 9       schoenen en voeten, dhr Starink en Schreur

dinsdag 16          13.30 uur  fietsen

woensdag 17      10.00 uur jazz ochtend, fam mvan den Bremen

dinsdag 23          10.00 uur klassieke muziek, dhr. Tangelder

woensdag 24       Planeten, dhr. Collignon

 

MEI 

dinsdag 7            excursie huis Verwolde Laren

donderdag 14     langs het tuinpad van mijn vader, mw. Tankink

woensdag 22      13.30 uur Fietsen

woensdag  29     pupquiz, dhr. van den Bremen

 

JUNI

vrijdag 7              13.15 uur leeskring bibliotheek

dinsdag 18         10.00 uur koffie drinken bij Eefs Brasserie, Boliestraat

dinsdag 25          13.30 uur Fietsen

JULI

dinsdag 16         10.00 uur koffie drinken bij Eefs Brasserie, Boliestraat

woensdag 24      13.30 uur Fietsen

AUGUSTUS

vrijdag 2              13.15 uur leeskring bibliotheek

dinsdag 13          13.30 uur Fietsen

dinsdag 20           10.00 koffie drinken bij Eefs Brasserie , Boliestraat

 

SEPTEMBER   ( onder voorbehoud)

dinsdag 10          kristallen en mineralen, mw. A Legters

woensdag 18      13.30 uur  Fietsen

woensdag 25      fotograaf Erwin Olaf, door dhr. Jenniskens

 

OKTOBER

vrijdag 4              13.15 uur leeskring bibliotheek

dinsdag 8             13.30 uur Fietsen

 

   Leeskring: vrijdag :  6/12.

 

 

 

 

In het jaar 2021 hebben er i.v.m. Corona geen bijeenkomsten plaats gevonden.

 

Jaaroverzicht  2020.

Januari.

Woensdag januari hield Ad van Gool een lezing over windmolens “Van billen tot kruien”. Ad is een gepassioneerde verteller met een hele rijke kennis over windmolens. Vooral zijn gevarieerde presentatie sprak de toehoorders erg aan: Humor, verhalen, geschiedenis…ondersteund met beeldpresentatie.

 

Woensdag 22 januari bezocht een grote groep leden het museum Bronbeek in Arnhem. Daarna stond er in restaurant Kumpulan een heerlijk buffet (nasi rames) klaar.

 

 

 

 

 

 

Jaaroverzicht 2019.

Januari.

Donderdag 3 januari 2019:  De heer Ad van Liempt (journalist, publicist en tv-programmamaker) deze middag was uitgenodigd om een lezing te houden. Dit keer ging het over “kinderen in bezettingstijd”. De heer Van Liempt is een begenadigd verteller. Iedereen vond het een geweldige middag.

Woensdag 23 januari: De heer J. Flach: Art Nouveau en Jugendstilt Een een geslaagde middag. Met behulp van Power Point Presentaties hield Jalf Flach een interessante lezing. Zijn foto’s liet ons een schat aan architectuur, glas in lood, meubelen, keramiek, beeldende kunst, juwelen, mode, posters en grafische vormgeving zien die nog steeds blijft boeien en verbazen: ook deze middag!

Dinsdag 12 februari hebben we genoten van een lezing over 12 Wereldvrouwen, gehouden door de heer Rob van Eck. De opkomst was enorm groot.

Woensdag 20 februari: Hebben wij geluncht in het restaurant van het Graafschap college. We konden weer genieten van een met veel zorg en aandacht bereide lunch.

Dinsdag 26 februari: Ledenvergadering en na afloop van de ALV hield Hennie Jansen een lezing over het Inloophuis Oude IJssel.

Woensdag 13 maart: De heer M. Collignon vertelde ons op een toegankelijke manier ahv foto’s en beelden de huidige samenstelling van ons zonnestelsel. Een zeer interessante middag.

Dinsdagmorgen 19 maart: De heer H. Tangelder kon de aanwezigen weer boeien met prachtige muziek en informatie over: “De 7 laatste woorden van Jezus aan het kruis”, gecomponeerd door Haydn.

Kunstexcursie: Op 21 maart jl. hebben we een galerie in Doesburg bezocht. Dit Kunst Atelier, zoals het genoemd wordt, bevindt zich aan het Gildehofje ,dat weer een "zij arm" is van de Meipoortstraat.
We werden verwelkomd met thee en iets erbij door de kunstenaars Ad van den Brink en Marga Bles. Eerst vertelde Marga Bles ons het één en ander van haar werkzaamheden, nl. grafisch werk, fine artprint en bronzen beelden. En ter plekke konden we een aantal van haar kunstwerken bewonderen. Ook Ad van den Brink vertelde gepassioneerd over zijn werkzaamheden. Hij heeft veel grote opdrachten gehad. Ook hij maakt bronzen beelden en verder vooral schilderijen en grafisch werk. Tot slot kregen we nog een quiz. De meesten van ons hadden de helft van de multiple choice vragen fout beantwoord, maar één was de beste met de juiste antwoorden en kreeg een mooi kunstboek mee.
In de Meipoortstraat hadden we bij Stippels en Rozen gereserveerd. Daar konden we, behalve van thee met iets lekkers, ook nog rondkijken in de winkel waar volop sieraden, accessoires en veel, heel veel kralen te koop zijn. Naast de kunst hadden we dus ook nog iets anders. Het was een geslaagde middag en we hadden er ook nog mooi weer bij!

Dinsdag 26 maart: de heer L. Fraanje is niet alleen een begenadigd verteller, ook liet hij zijn prachtige natuurfoto`s zien van het wild op de Hoge Veluwe. We hebben genoten deze middag!

Woensdag 17 april: Prachtige quilts konden wij bewonderen, gemaakt door mevrouw Aukes. Niet alleen liet ze ons haar werkstukken zien, ook kon ze er veel over vertellen. Zo weten we nu wat het verschil is tussen patchwork en quilten. Die middag konden we ook  -  de door sommige leden zelfgemaakte  - fraaie paasstukjes kopen en die gingen zoals altijd grif van de hand.

Dinsdag 14 mei: Excursie naar de natuurtuin in Sinderen: Natuurlijk Buiten

Dinsdag 28 mei: Afsluiting van het VNW-seizoen. Dit keer hebben wij het seizoen afgesloten met een heerlijke lunch in De Kruisberg. Voor de lunch hield de heer R. v.d. Kruyk een lezing over wolven in Nederland

Dinsdag 12 september De eerste bijeenkomst na  na de warme zomerdagen.Fijn elkaar  weer te zien en bij te praten. Op deze middag hield de heer mr. C. Doppenberg een heldere lezing over alles wat je moet weten over een (levens)testament. De opkomst was groot op deze zeer geslaagde middag!

Woensdag 25 september vertelde de heer Maurits Steverink een enthousiast verhaal over smaak, duurzaamheid en regionale voedselcultuur. De middag was goed bezocht. Het was een interessante lezing.

Donderdag 3 oktober:  Kunstexcursie naar museum Staal. Met een paar auto’s vanaf De Kruisberg naar Almen gereden. Een mooie rit door de Achterhoek. In museum Staal kregen wij tekst en uitleg over het museum. De naam STAAL is een samenvoeging van STAring en ALmen. De architectuur van het gebouw past helemaal in het dorp Almen.  De Achterhoekse dichter en landbouwkundige A.C.W.Staring (1767-1840) en zijn familie hebben veel betekend voor de Achterhoek. In dit museum kun je kennismaken met de familie Staring. Aan het eind van de lezing kregen we ook nog koffie of thee aangeboden. Het was een leerzame en gezellige middag.
 

Dinsdag 15 oktober: Stadswandeling, stadsmuseum en lunch in het Borghuis. Het was geen grote groep maar wel een gezellige dag!


Donderdag 31 oktober: Lezing van de heer Van Buul over de VOC en  Indonesië van vóór de WOII. Een goed bezochte en informatieve middag.


Donderdag 14 november: Jacqueline ter Bogt hield een inspirerende lezing (met powerpointpresentatie). Ze pleitte voor een verkleining van onze ecologische voetafdruk en je kreeg praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan. Een lezing die stof tot nadenken gaf!


Donderdag 28 november: De heer F. van Lammeren vertelde aan een groot aantal dames hoe de gezondheidszorg zich ontwikkelde van religieuze aangelegenheid naar professionele medische instellingen (onze huidige ziekenhuizen). Dit ahv een powerpointpresentatie. Het was een zeer goed bezochte en boeiende middag.

 

3 December: De Sinterklaasviering met spelletjes en muziek was zeer geslaagd.

De Kerstviering hebben wij beleefd in een sfeervol versierde zaal van De Kruisberg. Er was een gevarieerd buffet. We konden luisteren naar gedichten, verhalen en muziek van blokfluitensemble Vivente. De Kerstviering werd goed bezocht met maar liefst 50 leden!
 

           

 

 

 

 

Jaaroverzicht 2018:

Dinsdag 9 januari

Nieuwjaarsbijeenkomst. De heer Hoogland zal ons vanmiddag muzikaal begeleiden. U kunt naast het genieten van zijn accordeonmuziek ook van harte meezingen met een gevarieerde keuze uit bekende muzieknummers.

Donderdag 11 januari

De eetclub komt om 12 uur bij elkaar op een locatie waar zo mogelijk dichtbij geparkeerd kan worden. Wilt u mee neem dan contact op met Gus Brueker, tel. 645918, of Hanneke Zetsma, tel. 335105.

Vrijdag 12 januari

Deze keer is gekozen voor het boek " Kwartet"van Anna Enquist. We komem bij elkaar om 13.30 uur in de bibliotheek "Het Brewinck". Voor nieuwelingen: wil je een keer of vaker meedoen meld je dan aan bij Hanneke Zetsma, tel. 335105 

Maandag 15 januari

De gespreksgroep komt bij elkaar om over het onderwerp "Tradities" te praten. Willen we deze vasthouden en doorgeven aan de volgende generatie of denken we daar anders over. We worden om 9.45 uur verwacht bij Hanneke Zetsma, Koninginnelaan 64, tel. 335105. Dit is een huiskamer project dus beperkt aantal plaatsen. Graag eerst aanmelden.

Woensdag 24 januari

De lunches in het Graafschapcollege zijn altijd een groot succes en we verwachten dan ook weer een groot aantal deelnemers. Er wordt een warme drie gangen lunch geserveerd. De kosten zijn € 11,00 excl. de drankjes. Wilt u zoveel mogelijk gepast geld meenemen omdat er voor de hele groep tegelijk betaald moet worden? Het adres is: Montessoriestraat 3. U kunt zich aanmelden bij Ineke Smit, tel. 341811 tot dinsdag 16 januari.

Woensdag 31 januari

Jazzochtend ten huize van de fam. van den Bremen, Geert Grootestraat 5. Ook een huiskamerproject en de belangstelling is groot. Wilt u zich, als u niet kunt, afmelden zodat iemand op de wachtlijst voor u in de plaats kan komen? Aan-/afmelden bij Ina Friese, tel. 0315-325031

Dinsdag 13 februari

De heer Kroeze gaat ons alles vertellen over 3D printen. U heeft vast al wel gehoord over de vele mogelijkheden hiervan. Het beloofd een boeiende middag te worden. 

Dinsdag 20 februari

Klassieke muziek. Door de grote belangstelling ziijn deze ochtenden nu in "De Kruisberg" waar genoeg plaats is. Wilt u dat eens meemaken dan bent u van harte welkom. Graag om 9.45 uur aanwezig zijn.

Woensdag 28 februari

Algemene ledenvergadering.Na de pauze komt Mevr. Mateman ons iets vertellen over buurtbemiddeling.

Donderdag 15 maart hield de heer De Boer een boeiend verhaal over het reilen en zeilen op de rechtbank. Een interessant middag met een goede opkomst.

Dinsdag 27 maart genoten we met ± 40 personen van een goed verzorgde en lekkere paaslunch. De fraaie paasstukjes gingen grif ven de hand. Na de lunch konden we genieten van een boeiende lezing van den heer H. Hietdrink over ooievaars. Hij was jarenlang beheerder van het ooievaarsdorp in Gorssel,  een kenner bij uitstek dus maar ook een begenadigd verteller. Dat bleek wel uit het applaus na zijn lezing.

Woensdag 11 april werd een bezoek gebracht aan het Vervoers- en Speelgoedmuseum in Doetinchem. Dit museum bevat een waardevolle, veelal antieke, collectie modellen op het gebied van trein- tram- en busvervoer. Ook was er een bijzondere expositie te zien van 18 schitterende architectonische poppenhuizen, deze zijn specifiek bedoeld voor kinderen met een ongeneeslijke energiestofwisselingsziekte. En dan niet te vergeten de 108 robots van Japans fabricaat afkomstig uit een nalatenschap van Rie de Boois, Partner van Pierre Janssen ( overleden in 2007 ). Ondanks dat het museum niet groot is was er veel te zien en te bewonderen.

Dinsdag24 april gaf Mariet van Zanten-van Hattum een lezing over generatieverschillen. Zij zette op een rijtje wat er zoal is veranderd in de afgelopen vijftig, zestig jaar. Geen generatiekloof, maar generatieverschillen volgens Mariet. Want tussen de mensen van nu en die van vroeger zien we ook heel veel bruggen. Een boeiende middag!

Dinsdag 15 mei verzorgde de heer Van Eck een mooie digitale presentatie over de zeven wereldwonderen. We zagen en hoorden alles over deze prachtige door mensenhanden gemaakte bouwwerken met hun culturele achtergrond en anekdotes. Een zeer geslaagde slotmiddag!

Woensdag 30 mei was er een slotuitje in Arnhem gepland. Het was een warme dag maar in de Historische Kelders heerlijk koel. Voor we de deze Kelders bezochten kregen we door een gids van het Gilde een interessante uitleg over en rondleiding langs de historische panden. Zo maakten we kennis met de rijke achtergrond van de panden met hun kelders. Een leuke en interessante middag.

Dinsdag 18 september: Het was fijn om elkaar na de (warme) zomerdagen weer te zien en bij te praten. De heer P.v.d. Bremen trapte af met een boeiend en interessante lezing over Italiaanse filmmuziek. Hij illustreerde deze lezing met filmfragmenten en muziek. De presentatie oogstte veel waardering bij de toehoorders

Woensdag 03 oktober: Walt Disney, de man, de muis, de magie. De heer A. de la Mar vertelde  enthousiast over de persoon Walt Disney aan de hand van filmfragmenten: Met veel anekdotes en een presentatie met beeld. Een fijne middag!

 

 

Terugblik: Om een indruk te geven wat er in onze vereniging zoal georganiseerd wordt laten wij de activiteiten van de afgelopen tijd zoveel mogelijk op de site staan.

Jaaroverzicht

 

2017

Woensdag 4 januari

De Nieuwjaarsbijeenkomst waarop we met elkaar het glas heffen op een goed 2017. Dit belooft een bijzondere middag te worden. Een aantal van onze leden gaat deze bijeenkomst verzorgen en inhoud geven. We hopen op een goede opkomst zodat velen elkaar kunnen ontmoeten en beter leren kennen.

Woensdag 18 januari

De lunches bij het Graafschap College zijn altijd een groot succes. We verwachten dan ook dat veel lerden mee gaan. De kosten zijn € 8,50, inclusief koffie, thee, zuiveldranken en smoothies. Aanvang 12.00 uur. Aanmelden tot 10 januari bij Ineke Smit, tel. 341811 of 06 20504142

Maandag 23 januari Gespreksgroep

De deelnemers aan de gespreksgroep komen om 10.00 uur bij elkaar bij Fried Holders, Platanenhof 33, Tel. 391180. Het onderwerp is een vervolg op "assertiviteit" waarover de vorige keer werd gesproken. Nu stellen we elkaar de vraag "Hoe leg je contact met mensen die je nog niet zo goed kent. Er kunnen voorlopig geen nieuwe leden meer bij. 

Donderdag 2 februari

De heer Simonetti, archtect, geeft deze middag een lezing over "De bekendste musea van de wereld", met name over de gebouwen en de kunstverzamelingen die hierin aanwezig zijn. Dit wordt een interessante middag. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Dinsdag 7 februari  Klassieke muziek

Herbert Tangelder verzorgt deze ochtend met "de vioolsonates van Beethoven. Deze ochtend wordt nu  gehouden bij "De kruisberg" Hier is meer ruimte en belangstellenden kunnen zich weer aanmelden bij Anneke Mante in de zaal. De kosten zijn € 5,00 voor de hele serie excl koffie/thee. Graag om 9.45 uur aanwezig zijn.

Dinsdag 14 februari: Algemene ledenvergadering

Na het officiële gedeelte komt Mevr. Siebelink ons iets vertellen over de voedeselbank. Aan onze leden vragen wij of zij voor dit goede doel wat houdbare levensmiddelen willen meebrengen zoals rijst, macarini, spaghetti suiker, zonnebloemolie, soep of groenten in blik, fruit in blik, knakworstkoffie. Alles wat maar lang houdbaar is. We hopen dat velen hier gehoor aan geven.

Woensdag 2 november:

Deze middag brachten  we een bezoek aan het Beleefhuis. Dit maakt deel uit van het "Zlim Thuis"project van Kruiswerk Achterhoek en bevindt zich in het "Brewinc, IJsselkade 13 in Doetinchem. Naast het kantoor is een appartementje ingericht met voorbeelden van de huidige technische mogelijkheden op het gebied van comfort en veiligheid. 

Donderdag 17 november: 

We vierden deze middag voor ons lustrum. Onze afdeling van Vrouwennetwerk NVVH bestaat 80 jaar en dit werd feestelijk gevierd met een verrassend programma. De groep "Pandora"van afd. Apeldoorn trad 2x 45 min. op. Het was geweldig. Wat een creativiteit zit er in deze groep. 

Dinsdag 29 november:

Van "Sint Nicolaas tot Sinterklaas", de geschiedenis van het Sintfeest en zijn gebruiken was de titel van de lezing door de heer Ad de la Mar. Elk jaar vieren we Sinterklaas met surprises en gedichten. Maar wie was nu eigenlijk Sint Nicolaas en waar leefde hij? We hoorden legendes van lang geleden en zagen hoe het hedendaagse Sintfeest is gegroeid. We kwamen  van alles te weten over de Sintviering in de middeleeuwen, ontdekten de veranderingen in de reformatie en bekeken afbeeldingen van de Sinterklaasboeken uit de negentiende eeuw. De lezing werd uitgebreid geïllustreerd met veel dia's en Zwarte Piet was daarbij ook aanwezig.

Vrijdag 16 december

Onze traditionele kerstviering in de Orangerievan "De Kelder"begint om 11.00 uur, de zaal is open om 10.30 uur. We eindigen de middag om 15.30 uur. Dit jaar eens geen muziek maar Kerstverhalen verteld door mevr. Aemma uit Apeldoorn. En natuurlijk is er weer een lekkere lunch en maken onze bloemschikdames weer prachtige kerststukjes die u kunt kopen om uw eigen huis feestelijk te versieren. Het zal zeker weer een gezellige en sfeervolle bijeenkomst worden. De kosten voor de Kerstviering bedragen € 12,00. U kunt zich aanmelden tot 9 december bij Ineke Smit, tel. 341811

September

Woensdag 21 september

Onze openingsmiddag was gewijd aan paleis Het Loo. Deze lezing weed gegeven door Yvonne Wenting die van oorsprong uit het onderwijs komt en toen jaar lang als gids rondleidingen heeft gegeven door het paleis. Het was een mooie middag 

Dinsdag 4 oktober

Deze middag gingen we een excursie maken naar het mooie nieuwe station van Arnhem. Over de architectuur, de bouw, de indeling enz. was veel interessants te vertellen. De rondleiding werd verzorgd door twee gidsen. Dit was een super geslaagde excursie

Donderdag 20 oktober

"Zeven godinnen in elke vrouw" was de titel van een lezing die Mariet van Zanten voor ons heeft gegeven. Soms lijkt het of de moderne jonge vrouw het moeilijker heeft dan de generatie van haar moeder. Arme dochters. Maar klopt dit beeld wel? De oude Grieken hadden een berg, de Olympus. Die werd bevolkt door vele goden en godinnen die zich slechts op een punt van de mensen onderscheidden; ze waren onsterfelijk. Voor de rest was niets menselijks hun vreemd. Ze bedreven de liefde en maakten ruzie, ze zorgden voor elkaar of lieten elkaar in de steek, ze streden om macht of om andere dingen. Ze waren volgens de psychiater, Carl Jung, de "archetypen"-de oervorm- van de mens. Mariet zal, als modern psycholoog, aan de hand van zeven oeroude godinnen de zeven zeven verschillende facetten van de vrouw belichten, zoals de moeder, de echtgenote, de carrièrevrouw..... Zeven godinnen in elk van ons. Zeven, het getal van de volmaaktheid. Door meer over deze zeven godinnen te weten te komen, komen we ook meer over onszelf te weten.

 

2016

Woensdag 6 januari

"Op de thee bij mr. D." notaris Doppenberg kwam ons vertellen over zijn werk, bijzondere voorvallen en leuke anekdotes uit zijn praktijk.

Dinsdag 19 januari

De lunches bij het Graafschap College zijn altijd een groot succes. Wij waren dan ook weer met veel leden. Het was prima verzorg en zoals altijd heel gezellig.

 

Dinsdag 26 januari

Dit was een interessante middag. Wij hadden namelijk prof. dr. Manon van der Heijden bereid gevonden voor ons een lezing te houden met als titel "Misdadige vrouwen in vroeg modern Nederland". Een bijzonder onderwerp waarvoor  grote belangstelling was.

 

Woensdag 10 februari

Het was eindelijk gelukt. De heer Jan Terlouw, natuurkundige, politicus en schrijver, bij iedereen wel bekend, kwam ons vertellen over zijn leven, zijn schrijversschap enz. Goede wijn behoeft geen krans. Ook hier waren introducees en belangstellenden weer van harte welkom en het was volle bak. Er moesten heel wat stoelen worden aangesleept.

Eetclub 14 januari

De decembermaand werd met alle feestelijkheden overgeslagen maar de volgende warme lunch was weer in een van de restaurantjes in het centrum..

Jazzclub woensdag 14 januari

U kunt weer genieten van jazz bij de fam. Smit, Tramstraat 39, tel. 341811. Graag om 9.45 uur aanwezig zijn. De volgende datum kunt u alvast noteren: woensdag13 april.

Leeskring vrijdag 22 januari.

"Kom hier dat ik u kus" is de titel van het boek van de Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck. Iedereen ontvangt per mail wat bespreekpunten. Graag om 13.30 uur aanwezig zijn in de bibliotheek. Afmelden of informatie bij Hanneke Zetsma, tel. 335105

 

Klassieke muziek dinsdag 9 februari

Herbert Tangelder komt ons weer verrassen met een boeiend muziekprogramma over Jozeph Hayden . Door de grote belangstelling graag op tijd aanwezig zijn, We beginnen om 9.45 uur. Bij verhindering graag een berichtje naar zetsmadoet@zonnet.nl of tel. 335105

 

Dinsdag 23 februari

Algemene ledenvergadering

Een terugblik op een actief verenigingsjaar en een blik op de toekomst. Het bestuur rekent op een grote opkomst van de leden.

Na het officiele gedeelte gaan we ons verdiepen in de veranderingen in de Zorg. Kent u de buurtcoach? Hoe komen we ermee in contact en wat kan hij/zij voor ons betekenen. Twee buurtcoaches komen ons over hun werk vertellen.

 Eetclub

Op donderdag 3 maart werd er nog samen geluncht bij Eef's Brasserie in de Boliestraat.  Vanaf nu is het weer langer licht en gaan we weer 's-avonds dineren en dan ontmoeten we elkaar om 17.00 uur. Er wordt gekozen voor een eenvoudig restaurantje in het centrum van Doetinchem. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Voor inlichtingen en opgave: Gus Breuker, tel. 343056

Dinsdag 8 maart

De heer Luttikhuizen, goudsmid, kwam ons vertellen over zijn werk. Veel zijn we te weten gekomen over wat er uit het merkje valt te lezen dat in elk gouden voorwerp zit. Over het karaatgehalte, de ontwerper en het jaar waarin het is ontworpen. Weer een mooie middag en het werd met flair gebracht.

Woensdag 23 maart

Een vroege paaslunch. Dit keer in de Kruisberg. We begonnen om 10.30 uur met een lekker kopje koffie en daarna werden we verrast door de heer Brok die een luchtig muzikaal programma bracht.. Goede wijn behoeft geen krans. Na de lunch hebben we nog gezellig een poosje nagepraat. Er waren weer mooie bloemstukjes te koop, gemaakt door ons bloemschikteam. Goed voor de kas van onze afdeling.

Vrijdag 1 april

De leeskring heeft het boek "Publieke werken"van Thomas Rosenboom besproken dat al in 1999 is verschenen en nu is verfilmd. Het was een dikke pil en niet iedereen was het gelukt het boek uit te lezen. Maar wat een boeiend boek en gaf dan ook veel stof voor discussie. 

Dinsdag 5 april

Klassieke muziek. Onze muziekleraar, Herbert Tangelder, heeft ons laten luisteren naar "La Damnation de Faust" van Hector Berlioz. Zoals altijd kwamen we bij elkaar bij Hanneke Zetsma, En wat hebben we weer geoten van al die mooie klanken.

Woensdag 6 april

De heer Ton ten Have kwam een lezing geven met de titel: 'Doe de mond maar open... is er genoeg voedsel voor 9 miljard?" Een actueel onderwerp dat voor ons allen van belang is.Duidelijk werd dat we zelf iets aan de verspilling van ons voedsel kunnen doen. Er nog voldoende grond is die ontgonnen kan worden, maar de logistiek nog veel te wensen over laat. Een eye-opener. 

Woensdag 13 april

U kunt weer genieten van jazz bij de fam.Smit, Tramstraat 39, tel.341811. Graag om 9.45 aanwezig zijn en bij verhindering afzeggen zodat er plaats is voor nieuwe deelnemers. Iedereen is van harte welkom.

Donderdag 14 april

De kunstclub is van plan om een bezoek te brengen aan het museum in Kleve, Tiergartenstrasse 41. Het museum is gevestigd in het voormalige Kurhaus, een gebouw daterend uit begin 1900 en mooi gerestaureerd. De vaste collectie bevat o.a. werken van Edward Mataré. In maart en april is er een expositie van Stephen Prina, een amerikaanse kunstenaar ui Illinois. Voor meer info zie de website www.museumkurhaus.de. De entree is voor een groep van minimaal 15 personen € 8,00 (normaal € 10,00) Daarbij komt nog de kosten voor een nederlandse gids € 65,00. Vertrektijd 12.30 uur vanaf de Kruisberg. Denk wel aan het meenemen van ID kaart of paspoort. Opgave bij Anneke Mante, tel. 323861 of Bernadine Koster, tel.342744 of bernadine.koster@chello.nl voor 10 april. Geeft u dan gelijk aan of u kunt rijden.

Donderdag 21 april

De eerste fietstocht can dit jaar. Voor meer informatie neemt u contact op met Els Luttikholt. Tel.378707

Dinsdag 26 april

Wij gaan deze middag een uitstapje maken naar de Abdij St. Willibrordus in de Slangenburg. We worden ontvangen ij de abdij en komen van alles te weten over het gebouw en zijn bewoners. Dit duurt ongeveer een uur. Daarna kunnen we nog een kijkje nemen op de natuurbegraafplaats en het urnenveld. Een aantal van ons zal bij mooi weer wel met de fiets willen gaan, maar er zijn auto's beschikbaar. Meld u zich aan voor 19 april bij Ineke Smit, tel. 341811 en laat dan meteen weten hoe u wilt gaan.

De bridgeclub

Elke maandagmiddag wordt er gespeeld in "De Bongerd"op de Huet. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Inlichtingen bij Carry Jonker, tel.324347

De Filmclub

Wie op dinsdagmiddag ook eens mee wil gaan kan zich aanmelden bij Hanneke van Doorn, tel325120. U krijgt dan een mailtje of telefoontje wanneer de eerstvolgende keer weer met een groep gaan. De films zijn altijd erg laat bekend zodat er nu nog geen is uitgezocht.

Nordic Walking

Elke donderdagmiddag om 13.30 vertrek vanaf een afgesproken plek, Belangstellenden kunnen zich melden bij Fredy Breukelaat, tel.0315 325085

 2015

Woensdag 7 januari

Het jaarthema van onze vereniging is "Actief ouder worden" .Ons lid Hanneke Zetsma zou deze middag verzorgen maar moest helaas afzeggen i.v.m. ziekte Dit thema staat nu voor april op de agenda. Zij heeft een heel goed programma gemaakt over dit thema dat ons allen aangaat. Hiervoor in de plaats heeft Sonja Brouwer een lezing gegeven over het leven in Ned. Indie waar ze haar kinderjaren heeft doorgebracht. Zij had ook foto's en boeken meegebracht over dit onderwerp. Een geweldige middag.

Donderdag 15 januari

De lunches in het restaurant van het Graafschap College zijn altijd een groot succes .Met 22 dames hebben we genoten van een wel heel uitgebreide lunch.2 nieuwe leden hebben hier al kennis kunnen maken met een aantal mensen en het sfeertje kunnen proeven binnen onze vereniging.

Dinsdag 20 januari

Mariet van Zanten kwam een lezing houden over "Is er verschil tussen mannen en vrouwen"? Wij wisten van Mariet dat ze heel goed kan vertellen en het werd een leerzame, soms hilarische middag. .

Woensdag 11 februari

De heer Kouwenberg vertelde over de San Clementekerk in Rome. Op zichzelf is dit al een heel bijzondere kerk, maar het is heel bijzonder waar deze kerk op gebouwd is. N.l op fundamenten uit de 1e, 2e en 4e eeuw. Welke rampen zijn er in Rome geweest? Het was een boeiende middag.

Woensdag 11 maart

Dhr. Ten Hove kwam ons vertellen over Joodse gebruiken. Er was een goede opkomst en iedereen was het er over eens dat het een interessante middag was. Van veel gebruiken en uitdrukkingen had men wel eens gehoord of waren helemaal nieuw. Al met al een geslaagde lezing.

 

Dinsdag 24 maart

Aan de hand van een powerpoint presentatie vertelde Mevr. de Geus over de geschiedenis van linnengoed door de eeuwen heen. Een goed gevulde linnenkast was ooit de trots van elke huisvrouw. Daarnaast keam ook "het getob achter de tobbe", de oude was- en strijkmethodes aan bod. Velen herinnerden zich nog de tijd zonder wasmachines. Ook waren er  prachtige damast tafellakens, servetten, lakens en slopen met kant enz.te bewonderen. Nostalgie ten top.

 

Woensdag 1 april

Onze jaarlijkse paaslunch. Deze keer op ons vertrouwde adres "De Kruisberg". We hadden de heer Becker uitgenodigd om een demonstratie servetten vouwen te verzorgen. Iedereen ging enthousiast aan de slagen voor de meest creatieve vouwsels was een klein prijsje. Misschien zijn er prachtige gedekte tafels geweest met Pasen. Er werden weer bloemstukjes gemaakt die te koop waren en de kas is weer goed gespekt. Met dank aan de bloemschikkers.

Woensdag 15 april

Het landelijk jaarthema van onze vereniging "Actief ouder worden/ Zelfstandig blijven wonen". Hanneke Zetsma, lid van de landelijke denktank over o.a. dit thema, heeft deze middag verzorgd. Na een heel goede inleiding, met een persoonlijk tintje, zijn we in kleine groepjes in dialoog gegaan over een aantal vragen. Ook waren er kranteknipsels, boeken en folders met onderwerpen over dit thema. Een bijzondere, goed geslaagde middag.

 

Dinsdag 28 april

Helaas, helaas, dit uitstapje ging niet door i.v.m. kapotte apparatuur. We proberen dit nu in het najaar te organiseren. We houden u op de hoogte

We gaan een uitstapje maken naar Kunst- en Glasblazerij Martorel in Laren (Gld). We worden ontvangen met koffie en gebak. Daarna krijgen we een film te zien over het glasblazen vroeger en nu en een demonstratie. In de showroom zijn prachtige producten te zien en te koop. De kosten zijn € 8,50. We kunnen na afloop gezamenlijk gaan lunchen in Laren. Dis is voor eigen rekening. We gaan met eigen vervoer. Aanmelden voor 21 april bij Ineke Smit, tel. 341811 en dan tevens doorgeven of u wilt rijden en mensen mee wilt nemen. De autokosten worden onderling verrekend. Vertrek om 9.30 uur vanaf "De Kruisberg.".

 

Dinsdag 12 mei

Dit was onze slotmiddag, alweer de laatste dag van dit seizoen. Dhr Brok nam ons mee en liet liederen horen uit de tijd van Vera Lynn, Lily Marleen enz. Er was een grote opkomst en met assistentie van Joop Smit als DJ werd het een vrolijke middag

Woensdag 23 september

Op de openingsdag van het nieuwe seizoen kwam dhr. Kuipers ons vertellen over Ethiopie.

Dinsdag 6 oktober

Het uitstapje naar de glasblazerij in Laren dat in april niet kon doorgaan was naar deze dag verzet. Een geweldige ontvangst met koffie en appelgebak. Een goede uitleg en demonstratie. Een heel geslaagd uitstapje.

Dinsdag 20 oktober

Mevr. Hannie Roumen gaf een lezing over kunstgeschiedenis "Van Jugendstil tot het jaar 2000" aan de hand van schilderijen, architectuur en beeldende kunst. Dit was weer een bijzondere middag.

  Woensdag 4 november:

Dhr Driessen nam ons mee naar Moskou en de Gouden Ring, een aantal oude stadjes rondom Moskou. Na de pauze zijn we in St. Petersburg geweest. Prattige films met mooi ingesproken teksten.

Woensdag 18 november:

Dhr Felix van Lammeren, chirurg, gaf uitleg over de ontwikkeling van het Slingeland Ziekenhuis en verteld over het nieuwe inloophuis aan de Plantenstraat waar kankerpatienten en hun familie ondersteuning door deskundigen kunnen krijgen. Er was veel belangstelling.Het was een heel interessante middag

Woensdag 2 december:

Over kerkhof en begraafplaatsen, een middag over funeraire cultuur door dhr. Ad de la Mar. Vroeger werden mensen buiten de gemeenschap begraven, maar later ontstonden kerkhoven midden in de stad of dorp, nu zijn ze weer buiten de bebouwde kom. Het leek een zwaar onderwerp maar werd met flair en humor gebracht

Vrijdag 18 december:

Kerstviering op onze vertrouwde locatie "De Orangerie" van Kasteel het Keldertje. Aanvang 11.00 uur tot plm. 15.30 uur. De kosten voor de lunch zijn € 10,00 en er worden weer kerststukjes gemaakt die eerst onze tafels versieren maar daarna te koop zijn. Aanmelden voor 12 december bij Ineke Smit, tel. 341811

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2024