Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING PIJNACKER/NOOTDORP
Pijnacker/Nootdorp
VERSLAG EN FOTO'S EXCURSIE HOFWIJCK EN TREKSCHUIT OP 28 APRIL 2023

Verslag excursie Museum Hofwijck en de trekschuit van Den Haag naar Delft

1x klikken op de foto

Op 28 april heeft de Sponsorbus ons gebracht naar Museum Hofwijck. Wij waren te vroeg en moesten even bij de poort wachten, totdat we binnen werden gelaten in de winkel van Hofwijck. Van daar uit zijn wij door het park naar Huize Hofwijck gelopen. Eenmaal binnen werden wij ontvangen door de heer Commandeur. Hij heeft het een en ander verteld wie Huize Hofwijck heeft bewoond n.l. Constantijn Huygens en later zijn zoon Christiaans Huygens. Het was een heel interessante lezing met af en toe een kwinkslag. Na de lezing zijn wij een trap lager gegaan voor een uitgebreide lunch. In de tuin wandelen was er niet bij, er was een druilige motregen, dus zijn wij allen naar de aanlegsteiger van de trekschuit gelopen. 

Wij hoefden niet lang te wachten, de trekschuit legde aan en wij konden instappen. Eerst voer hij richting Leiden om daarna om te keren , de Vliet af richting Delft. Jammer genoeg konden we niet veel zien, later klaarde het iets op toe we op de Schie voeren. Bij de Oostpoort zijn wij uitgestapt en weer in de Sponsorbus gestapt, die ons weer naar Pijnacker heeft gebracht. 

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2024