Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING PIJNACKER/NOOTDORP
Pijnacker/Nootdorp
AGENDA MUZIEK, FILM/MUSEA

            MUZIEK-GOUDEN MEESTERWERKEN  2021
                            op de vrijdagavond                        

                            

Muziekliefhebbers wil ik erop attenderen, dat het Rotterdams Philharmonisch Orkest online concerten geeft. Het gaat om
concerten op zaterdagavond. Jullie kunnen alle informatie vinden op de website rpho.nl/dichterbij.
                   Ook de data, de prijs van de kaarten en wijze van betaling kunnen jullie hierop                             terugvinden. Het is anders dan voorheen, maar het orkest wil op deze manier iets doen om de mensen te bereiken, die eerder naar de zaal kwamen.

Rika de Jonge.

                                               FILM, OPERA OF BALLET

50+ bioscoop Pathé Schouwburgplein (maandagmiddag), Kuip Rotterdam (dinsdag- en donderdagmiddag) en Pathé Buitenhof (dinsdag- en donderdagmiddag), Den Haag. Aanvang film: 13.30uur. Prijs € 8.00 U krijgt ook koffie, thee, en iets lekkers voor die prijs. Vervoer: Randstadrail (Lijn E), die rijdt tot aan Rotterdam Centraal of Den Haag CS.
In Zoetermeer is naast het Stadstheater de bioscoop Cinema. Ook daar zijn 55+films op de donderdagmiddagen. Aanvang: 13.30 uur. De film start om 14.00 uur. U kunt er met Bus 455 komen tot Centrum West en dan wel het hele winkelcentrum uitlopen tot aan het eind. Alternatief Randstadrail nemen tot Leidschenveen, overstappen op de lijn 4 of 3 richting Zoetermeer, uitstappen Stadhuis. 

Musea

Misschien denkt u dat wij nog steeds musea bezoeken onder leiding van een deskundige. Maar dat is niet zo. Dat werd een te kostbare zaak en bovendien voor sommigen onder u veel te vermoeiend. Als u nu mee wilt gaan is het geheel vrijblijvend en kunt u in uw eigen tempo het moois bekijken. Soms hoort er een uitstekende audiotour bij de tentoonstelling.

 

Er is nog een mogelijkheid om vanuit je luie stoel te genieten van de mooiste tentoonstellingen in Nederland door je te registreren op museumtv.nl op internet. 

Op MuseumTV kan je gratis alle films - van de ultrakorte zogeheten artbites tot mini-documentaires - bekijken. Ook handig als je een belangrijke tentoonstelling heb gemist en er alsnog een glimp van wilt opvangen.

 

 MUSEUM PRINSENHOF DELFT

 Ontdek de collectie: Willem van Oranje, Delfs Blauw, Meesters van

  Innovatie

 

MUSEUM PRINSENHOF DELFT: HISTORISCHE VROUWEN

De komende 2 maanden organiseert Museum Prinsenhof Delft workshops, rondleidingen en ontmoetingen voor vrouwen in verschillende wijken. Het museum wil hiermee vrouwen inspireren, verbinden en hen uitnodigen hun verhaal of het verhaal van een vrouw die hen inspireert, te delen.
De geschiedenis is niet compleet zonder de blik van vrouwen. Dat spreekt voor zich, maar is nog niet vanzelfsprekend. Daarom richt Museum Prinsenhof dit jaar haar Delftse blik op vrouwen. Het museum kijkt door nieuwe ogen naar het verleden door de onderbelichte verhalenn van vrouwen rondom Willem van Oranje te vertellen. Die verhalen werpen een nieuw licht op onderwerpen die vrouwen van alle tijden verbinden zoals liefde, succes, moederschap en rouw. Om vrouwen uit Delft te ontmoeten, te inspireren en met hen in gesprek te gaan, trekt het museum de stad in met verschillende gratis activiteiten.
Ontmoetingen in de wijk: Moe’s Tuin Poptahof (24 juni, 10-12 uur) en Odensehuis de Linde Delft (6 juli, 10-11.30 uur). Tijdens een kop koffie, thee en wat lekkers kunnen ervaringen en verhalen worden uitgewisseld. Het museum biedt ook de mogelijkheid het verhaal ter plekke door een museummedewerker vast te laten leggen. Deelname is gratis.
Stadswandeling Delftse Powervrouwen
In de stadswandeling ‘Delftse powervrouwen’ staat de rol van vrouwen in de geschiedenis van Delft centraal. De wandeling voert langs bijzondere en betekenisvolle plaatsen waarbij de gids vertelt hoe historische vrouwen uit Delft streden voor hun ideeën en opkwamen voor hun rechten in een tijd dat dat niet vanzelfsprekend was. Deze gratis stadswandeling wordt aangeboden in samenwerking met het Gilde Delft ( 27 juni en 18 juli, 14.00-15.30 uur, aanmelden via www.dedelftseblik.nl/agenda).
Afsluitende zomerpicknick in de museumtuin
Als afsluiting van het activiteitenprogramma organiseert Museum Prinsenhof Delft een zomerpicknick in de museumtuin. Tijdens de picknick kunnen vrouwen elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek, onder het genot van muziek, lekker eten en gezelligheid. Deelnemers kunnen zelf eten meenemen of voor 4 euro een picknickdoos bestellen (11 juli, van 13.30-14.00 uur, aanmelden en bestellen van picknickdozen via www.dedelftseblik.nl/agenda).

 VERMEER CENTRUM DELFT

  Leven en werk van Vermeer

 

 MUSEUM PAUL Tétar van ELVEN Delft

 Een van de 100 best bewaarde nederlandse interieurs uit de 19e eeuw

     Met Paul op reis.....

 

HAAGS HISTORISCH MUSEUM: www.haagshistorischmuseum.nl

Typisch Haags                                             Permament te zien

De wereld achter het poppenhuis

                                       

MUSEUM BEELDEN AAN ZEE

Sprookjesbeelden aan Zee                               op de boulevard

+ de vaste internationale collectie moderne en hedendaagse kunst

 

MUSEE SCHEVENINGEN

In Muzee draait alles om de zee, een mooie collectie schelpen, de Scheveningse

klederdracht, de geschiedenis van het bad- en strandcultuur

                              

 GEMEENTEMUSEUM DEN HAAG:
   MONDRIAAN & DE STIJL                   doorlopend te zien

   

 MUSEUM MAURITSHUIS

 Nicolaes Maes - leerling van Rembrandt      

 

 RIJKSMUSEUM AMSTERDAM

 Galerij Prins Willem V - De Galerij is in oude luister hersteld en ruim 150 oude meesters (Rembrandt, Jan Steen, Peter Paul Rubens en Paulus Potter) hangen er weer zij aan zij. 

 

VAN GOGH MUSEUM AMSTERDAM

Collectie Van Gogh en tijdgenoten                            permanent te zien

  

PALEIS LANGE VOORHOUT DEN HAAG: ESCHER

 

WERELDMUSEUM, WILLEMSPLEIN 7, ROTTERDAM

Het Wereldmuseum laat in de permanente tentoonstelling De Collectie 2.000 topstukken uit de museumverzameling zien. Dit is slechts een klein deel van de gehele verzameling. De museumcollectie telt rond de 100.000 voorwerpen en 100.000 foto's (daterend vanaf ca. 1860), albums, prenten, geografische kaarten en atlassen, tekeningen, dia's en affiches


TEYLERS MUSEUM HAARLEM:

 In het Teylers museum zijn natuurkundige instrumenten, schilderijen, munten, tekeningen en penningen uit eigen collectie te bezichtigen.

 

  MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN ROTTERDAM:
  Museum wordt verbouwd. De collecties zijn in andere musea ondergebracht.

 

MUSEUM ROTTERDAM,  RODEZAND 26

Vaste collectie over de stad Rotterdam, expo over Vrouwen van Rotterdam

Het museum laat de ambities en dromen van vrouwen zien, die een bijdage leverden aan de wederopbouw van de stad Rotterdam.

 

 AMSTERDAM MUSEUM

 Een vaas voor de prinses                doorlopend te zien

  

 

STEDELIJK MUSEUM AMSTERDAM:  

KUNST EN TEGENCULTUUR 1967 - 1970                          

 

 RIJKSMUSEUM VAN OUDHEDEN LEIDEN: 
 Nederland en de Romeinse Tijd

 altijd te zien: Egypte, Romeinen, Etrusken, Grieken enz.

 

 

 MUSEUM VOLKENKUNDE LEIDEN

 Vaste tentoonstellingen: Azie, Afrika, China, Boedhazaal, enz.

 

 HERMITAGE AMSTERDAM:

  Doorlopende tentoonstelling: 

  CLASSICS BEAUTIES 

  De schatkamer - meesterwerken uit de Hermitage Rusland

                                                 

   

  

                                            

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2021