Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING PIJNACKER/NOOTDORP
Pijnacker/Nootdorp
AGENDA MUZIEK, FILM/MUSEA

            MUZIEK-GOUDEN MEESTERWERKEN  2023
                                                    

                        Vrijdag  5 april 2024

                        Dirigent:  

                        

           Mijn mailadres is rikadejonge36@gmail.com

De resterende concerten zijn op 5 april 2024 en 7 juni. Zoals jullie zien zijn dat de laatste 2 concerten.

Rika de Jonge.

                                               FILM, OPERA OF BALLET

50+ bioscoop Pathé Schouwburgplein (maandagmiddag), Kuip Rotterdam (dinsdag- en donderdagmiddag) en Pathé Buitenhof (dinsdag- en donderdagmiddag), Den Haag. Aanvang film: 13.30uur. U krijgt ook koffie, thee, en iets lekkers voor de entreeprijs. Vervoer: Randstadrail (Lijn E), die rijdt tot aan Rotterdam Centraal of Den Haag CS, daarna kunt u de tram nemen tot aan het Buitenhof Den Haag
In Zoetermeer is naast het Stadstheater de bioscoop Cinema. Ook daar zijn 55+films op de donderdagmiddagen. Aanvang: 13.30 uur. De film start om 14.00 uur. U kunt er met Bus 455 komen tot Centrum West en dan wel het hele winkelcentrum uitlopen tot aan het eind. Alternatief Randstadrail nemen tot Leidschenveen, overstappen op de lijn 4 of 3 richting Zoetermeer, uitstappen Stadhuis. 

Musea

Misschien denkt u dat wij nog steeds musea bezoeken onder leiding van een deskundige. Maar dat is niet zo. Dat werd een te kostbare zaak en bovendien voor sommigen onder u veel te vermoeiend. Als u nu mee wilt gaan is het geheel vrijblijvend en kunt u in uw eigen tempo het moois bekijken. Soms hoort er een uitstekende audiotour bij de tentoonstelling.

 

Er is nog een mogelijkheid om vanuit je luie stoel te genieten van de mooiste tentoonstellingen in Nederland door je te registreren op museumtv.nl op internet. 

Op MuseumTV kan je gratis alle films - van de ultrakorte zogeheten artbites tot mini-documentaires - bekijken. Ook handig als je een belangrijke tentoonstelling heb gemist en er alsnog een glimp van wilt opvangen.

 

HET DELFT VAN VERMEER, Het Vermeer Centrum

Delft was in de 17e eeuw een broedplaats van talent, een plek waar belangrijke innovaties plaatsvonden. Johannes Vermeer groeide hier uit tot een schilder van wereldformaat. Voor het eerst staat zijn leven, zijn netwerk en zijn relatie tot de stad Delft centraal in een tentoonstelling.

Topstukken van Delftse tijdgenoten worden getoond naast Delfts aardewerk, Delftse tapijten, archivalia en egodocumenten. Hiermee wordt een rijk beeld geschetst van het artistieke, intellectuele en sociale klimaat van Delft in de 17e eeuw.

 

                                      

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2024