Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING PIJNACKER/NOOTDORP
Pijnacker/Nootdorp
AGENDA MUZIEK, FILM/MUSEA

            MUZIEK-GOUDEN MEESTERWERKEN  2021
                            op de vrijdagavond                        

                            10 maart 2023 

                         Dirigent:  Jordi Savall

                                              Händel: Watermusic

  Rameau: Selectie uit Les Indes Galantes en Hippolyte et Aricie          

In de Nieuwsbrief  vinden jullie het programma. Zoals in het verleden, gaan we weer met de Sponsorbus naar Rotterdam. De bus vertrekt vanaf het parkeerterrein voor het Helmhuis aan de Meidoornlaan om 19.10 uur.

Ook wil ik een oproep doen aan muziekliefhebbers om te overwegen een keer een abonnement te nemen. Leden, echtgenoten, partners, buren, welkom. In de bus zijn op dit moment nog 9 plekken vrij. De bus, de Sponsorbus, brengt ons naar de Doelen in Rotterdam en brengt ons na
afloop van het concert terug naar Pijnacker. U bent echt een avond uit.
Informatie en aanmelden bij ondergetekende.
Rika de Jonge, tel. 3692817.

                                               FILM, OPERA OF BALLET

50+ bioscoop Pathé Schouwburgplein (maandagmiddag), Kuip Rotterdam (dinsdag- en donderdagmiddag) en Pathé Buitenhof (dinsdag- en donderdagmiddag), Den Haag. Aanvang film: 13.30uur. U krijgt ook koffie, thee, en iets lekkers voor de entreeprijs. Vervoer: Randstadrail (Lijn E), die rijdt tot aan Rotterdam Centraal of Den Haag CS, daarna kunt u de tram nemen tot aan het Buitenhof Den Haag
In Zoetermeer is naast het Stadstheater de bioscoop Cinema. Ook daar zijn 55+films op de donderdagmiddagen. Aanvang: 13.30 uur. De film start om 14.00 uur. U kunt er met Bus 455 komen tot Centrum West en dan wel het hele winkelcentrum uitlopen tot aan het eind. Alternatief Randstadrail nemen tot Leidschenveen, overstappen op de lijn 4 of 3 richting Zoetermeer, uitstappen Stadhuis. 

Musea

Misschien denkt u dat wij nog steeds musea bezoeken onder leiding van een deskundige. Maar dat is niet zo. Dat werd een te kostbare zaak en bovendien voor sommigen onder u veel te vermoeiend. Als u nu mee wilt gaan is het geheel vrijblijvend en kunt u in uw eigen tempo het moois bekijken. Soms hoort er een uitstekende audiotour bij de tentoonstelling.

 

Er is nog een mogelijkheid om vanuit je luie stoel te genieten van de mooiste tentoonstellingen in Nederland door je te registreren op museumtv.nl op internet. 

Op MuseumTV kan je gratis alle films - van de ultrakorte zogeheten artbites tot mini-documentaires - bekijken. Ook handig als je een belangrijke tentoonstelling heb gemist en er alsnog een glimp van wilt opvangen.

 

REMBRANDT en VERMEER uit FRICK COLLECTIE
tijdelijk in het MAURITSHUIS DEN HAAG t/m 15 januari 2023

Het topstuk uit New York is het onbetwiste zelfportret van Rembrandt uit 1658. Het doek waarop de kunstenaar zichzelf op 52-jarige leeftijd portretteerde, tronend als een vorst, gekleed in een goudkleurig gewaad, is een klasse apart.
Deze unieke bruikleen - het perfecte verjaardagscadeau voor Mauritshuis dat zijn 200-jarig bestaan viert – moest dan ook alleen reizen, apart van de andere negen Manhattan masters uit The Frick Collection. De kans is groot dat na deze presentatie deze topstukken nooit meer hier te zien zullen zijn.
Pronkstuk op de kleine expositie is, naast Rembrandt, een van de mooiste schilderijen van Johannes Vermeer: De soldaat en het lachende meisje uit 1657. Een uiterst aantrekkelijk interieurstuk waarop Vermeer opnieuw laat zien waarom hij de bijmaan ’meester van het licht’ verwierf. Het flirtende stelletje blijft voorlopig in Nederland en is volgend jaar te zien op de grote Vermeer-tentoonstelling in het Rijksmuseum. 

HET DELFT VAN VERMEER, TENTOONSTELLING IN MUSEUM PRINSENHOF DELFT

Delft was in de 17e eeuw een broedplaats van talent, een plek waar belangrijke innovaties plaatsvonden. Johannes Vermeer groeide hier uit tot een schilder van wereldformaat. Voor het eerst staat zijn leven, zijn netwerk en zijn relatie tot de stad Delft centraal in een tentoonstelling.

Topstukken van Delftse tijdgenoten worden getoond naast Delfts aardewerk, Delftse tapijten, archivalia en egodocumenten. Hiermee wordt een rijk beeld geschetst van het artistieke, intellectuele en sociale klimaat van Delft in de 17e eeuw.

Van 10 februari tot en met 4 juni 2023 staat Vermeer centraal en vinden door de hele stad Vermeer activiteiten plaats. Ga terug in de tijd en ontdek de plaatsen die aan hem verbonden zijn zoals zijn geboorteplek, de locatie vanwaar hij schilderde of het Sint Lucasgilde waar de kunstenaars van Delft zich in die tijd verzamelden.

                                      

KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2023