Ga naar homepage Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk
  • AFDELING PIJNACKER/NOOTDORP
Pijnacker/Nootdorp
VERSLAG EN FOTO'S EXCURSIE RIJKSMUSEUM AMSTERDAM OP 3 MAART 2023

VERSLAG EXCURSIE RIJKSMUSEUM AMSTERDAM OP 3 MAART 2023

Stukje van Gerda ter Laak
Op vrijdag 3 maart gingen wij met de Sponsorbus volgeladen met geluksvogels naar de speciale Veemeer-tentoonstelling in het Rijksmuseum. De toegangsbewijzen voor dit evenement waren snel schaars, dus was de snelle actie van onze excursieleidster heel verstandig! De tijden van vertrek en aankomst waren heel precies gepland net als de geldigheidsduur van onze toegangsbewijzen. Goed geregeld door het Rijksmuseum: de schilderijen waren over verschillende zalen verdeeld zodat iedereen ruim gelegenheid had alle aspecten van het werk van Vermeer te bewonderen. Wat opviel was dat de meessterschilder het zichzelf nooit te makkelijk maakte: zijde, bont, kant, glimmend koper, dof tapijt of rieten vlechtwerk: alles moest perfect zijn.
Ook kwam het keukenkraam in zijn atelier hem goed van pas bij meerdere werken in zijn eigen stijl wat betreft lichtinval. Meesterlijk!
“Het Gezicht op Delft” en het “Straatje” sprak mij wel heel bijzonder aan  omdat ik regelmatig daar langs of onder de Oostpoort door fiets!

Fantastisch dat het de kunstwereld lukte om na 17 jaar wensdenken deze fantastische collectie bijeen te brengen!!   

OP DE FOTO 1X KLIKKEN
KONINKLIJK NVVH-VROUWENNETWERK
Postbus 11 | 3410 CA Lopik | tel. 06-51982065 | Kantoor: centraalbureau@nvvh.nl | Internetsupport: support@nvvh.nl | © NVVH 2024